Jodenhaters belagen al 17 jaar lang ELKE zaterdagochtend synagoge in Ann Arbor (VS)

De National Council of Young Israel (NCYI) riep vandaag gekozen functionarissen en andere religieuze groeperingen op om een ​​wekelijks antisemitisch protest te veroordelen dat de afgelopen bijna zeventien jaar buiten een synagoge in Michigan heeft plaatsgevonden en nog steeds plaatsvindt.

Elke zaterdagochtend sinds september 2003 verzamelt zich een groep demonstranten zich verzameld voor de Beth Israel Synagoge in Ann Arbor, Michigan, tijdens Shabbat-ochtenddiensten, gedurende welke tijd ze borden tonen met de tekst ‘Jewish Power Corrupts‘, ‘Resist Jewish Power‘, ‘End the Palestinian Holocaust, ‘Stop met het financieren van Israël‘ en ‘Nepnieuws: Israël is een democratie‘.

Jodenhaat en Israëlhaat lopen hier naadloos in elkaar over wat tegelijk de stelling bevestigd dat haat jegens Israël onder het mom van pro-Palestinisme, louter gebaseerd is op Jodenhaat uit de oude doos. Mensen haten Israël omdat ze Joden haten. Waarom zou je anders in Michigan, duizenden kilometers verwijderd van Israël, een synagoge belagen en Joden beschuldigen van machtswellust (Jewish Power Corrupts‘, ‘Resist Jewish Power‘)?

Leden van de synagoge spanden een federale rechtszaak aan bij de United States District Court in het Eastern District of Michigan, waarin ze stelden dat de demonstranten inbreuk maakten op hun federale en staatsrechten, en stelden dat de stad Ann Arbor bijdroeg aan de schending van hun rechten door niet te handhaven.

De stadscode, die ze handhaven, vereist dat de demonstranten een vergunning hebben. De aanklagers, van wie er één een Holocaust-overlevende is, beweren dat de aanstootgevende tekenen, die duidelijk zichtbaar zijn voor de mannen, vrouwen en kinderen die de synagoge bezoeken, de gemeenteleden extreem emotioneel leed veroorzaken, wat een negatieve invloed heeft op hun religieuze ervaring tijdens hun verblijf in de synagoge en een negatieve invloed heeft op hun bereidheid om Sjabbat-diensten bij te wonen.

Op 19 augustus 2020 verleende de Amerikaanse districtsrechter Victoria A. Roberts de motie van de beklaagden om de zaak te seponeren, daarbij verwijzend naar de bescherming die hen werd geboden onder het Eerste Amendement:

Er is geen bewering dat de demonstranten de eisers beletten de sabbatdiensten bij te wonen, dat ze het pad van de eisers naar het terrein of naar de synagoge blokkeren, of dat de protesten en borden buiten de diensten binnenin beïnvloeden. Vreedzame protesttoespraken zoals deze – op trottoirs en straten – hebben recht op het hoogste niveau van grondwettelijke bescherming, zelfs als het verstoort, beledigend is en emotioneel leed veroorzaakt.

Rechter Victoria A. Roberts, die haar aanstelling dankt aan voormalig president Bill Clinton, haalde in mei 2017 het nieuws toen ze als rechter optrad in een rechtzaak voor de Arab American Civil Rights League vs. Trump die werd aangespannen als reactie op het reisverbod van Donald Trump voor onderdanen afkomstig van Irak, Iran, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen. Haar uitgangspunt was dat Trump moslims zou discrimineren ten opzichte van andere migranten.

De voorzitter van Young Israel (NCYI), Farley Weiss, zei:

Een handen-af benadering als religieuze groep wordt regelmatig en meedogenloos lastiggevallen door een groep individuen wiens enige doel het is om Joden lastig te vallen en te intimideren en dat is een schande. Joden die diensten in een synagoge bijwonen, verdienen het niet om vernederd te worden als ze hun religieuze heiligdom binnengaan om te bidden, net zoals moslims die een moskee binnengaan of christenen die bij een kerk arriveren, niet onderworpen mogen worden aan dergelijk verwerpelijk en aanstootgevend gedrag.

Deze eindeloze antisemitische oefening buiten de Beth Israel-synagoge is bedoeld om joden te provoceren en mensen te kwellen wanneer ze een huis van aanbidding binnengaan, wat verwerpelijk is. Met synagogen in de Verenigde Staten die worden aangevallen, zoals we zagen in Pittsburgh en Poway, moeten onze gekozen functionarissen en andere religieuze groeperingen samenwerken om deze afschuwelijke haat die het vuur van antisemitisme in dit land aanwakkert krachtig te veroordelen.

Nadat synagogen in Los Angeles tijdens de protesten na de tragische dood van George Floyd werden ontheiligd met antisemitische berichten, en nu een synagoge in Kenosha, Wisconsin werd beklad met anti-Israëlische retoriek tijdens protesten na de schietpartij op Jacob Blake, is waakzaamheid in en rond synagogen belangrijker dan ooit en apathie tegenover antisemitisme is onvergeeflijk.

We hopen dat de rechtbanken en de plaatselijke gemeente deze verontrustende situatie opnieuw zullen beoordelen en stappen zullen ondernemen om de demonstranten weg te halen van een locatie waar ze zich aangemoedigd voelen om arrogant degenen te terroriseren die hun vrijheid van godsdienst vreedzaam willen uitoefenen door diensten bij te wonen in hun plaatselijke synagoge,” voegde Weiss eraan toe.

Deze gruwelijke wekelijkse intimidatie van Joden is schandalig en moet nu eindigen.

Plaatje hierboven: De hoofdingang van de Beth Israel Congregation in Ann Arbor, Michigan, op 17 juli 2017. Deze synagoge die in 1916 werd opgericht en sinds 1988 wordt geleid door Rabbi Robert Dobrusin, wordt al zeventien jaar lang elke zaterdagochtend gestalkt en belaagd door een groep fanatieke antisemieten en Israëlhaters [beeldbron: Wikipedia]


Bronnen:

♦ naar een artikelYoung Israel: Ongoing Anti-Semitic Protest Outside Michigan Synagogue Must End” van 27 augustus 2020 op de site van Young Israel (NCYI)

♦ naar een artikel van Ryan Stanton “Plaintiffs take issue with judge’s dismissal of Ann Arbor synagogue protest lawsuit” van 21 augustus 2020 op de site van MSN News

2 gedachtes over “Jodenhaters belagen al 17 jaar lang ELKE zaterdagochtend synagoge in Ann Arbor (VS)

  1. Dit soort seniore randdebielen met hun spandoeken zouden collectief een ontwenningskuur moeten ondergaan……en daarna verplichte lessen over de Joodse geschiedenis & Israel en zo hun te veel vrije tijd meer productief invullen.

    De aanklacht: hun ultieme domheid & bevuiling v. openbare ruimte zijn een gevaar voor de nationale veiligheid.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.