President Trump genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede

Volgens een rapport is president Trump genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede omdat hij heeft geholpen bij het sluiten van een vredesovereenkomst tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten.

Christian Tybring-Gjedde, een lid van het Noorse parlement en voorzitter van de Parlementaire Vergadering van de NAVO, diende de nominatie in “vanwege zijn verdienste denk ik dat hij meer heeft gedaan om vrede tussen naties te creëren dan de meeste andere genomineerden voor de Vredesprijs“, vertelde Tybring-Gjedde aan Fox News.

In zijn brief aan het Nobelcomité schreef Tybring-Gjedde dat de regering-Trump een sleutelrol heeft gespeeld bij het tot stand brengen van betrekkingen tussen de twee naties. “Zoals verwacht wordt dat andere landen in het Midden-Oosten in de voetsporen van de VAE zullen treden, zou deze overeenkomst een game-changer kunnen zijn die het Midden-Oosten zal veranderen in een regio van samenwerking en welvaart“, schreef hij volgens Fox News.

Tybring-Gjedde haalde ook Trumps ‘sleutelrol aan bij het vergemakkelijken van contacten tussen conflicterende partijen en … het creëren van nieuwe dynamiek in andere langdurige conflicten, zoals het grensgeschil tussen Kashmir tussen India en Pakistan, en het conflict tussen Noord- en Zuid-Korea, en bij het omgaan met de nucleaire capaciteiten van Noord-Korea.

Hij prees de president voor het terugtrekken van een groot aantal troepen uit het Midden-Oosten. “Trump heeft inderdaad een 39-jarige reeks Amerikaanse presidenten doorbroken die een oorlog beginnen of de Verenigde Staten in een internationaal gewapend conflict brengen. De laatste president die dit niet deed, was Jimmy Carter, laureaat van de Vredesprijs,” schreef hij.

President Trump mopperde ook over de Nobel Vredesprijs en merkte op dat zijn voorganger, Barack Obama, deze had gewonnen. Trump zei over deze aartsleugenaar en manipulerende Israëlhater in februari 2019:

Ze hebben deze aan Obama gegeven. Hij wist niet eens waarvoor hij het kreeg. Hij was ongeveer 15 seconden bezig en hij kreeg al de Nobelprijs. Hij zei: ‘Oh, waar heb ik die voor gekregen?’. Ik zal die waarschijnlijk nooit krijgen.

Tybring-Gjedde diende in 2018 ook een Nobelprijs voor Trump in, samen met een andere Noorse functionaris, na de top van de president in Singapore met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Volgens rapporten heeft de Japanse premier Shinzo Abe Trump ook genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede nadat hij daartoe een verzoek van de Amerikaanse regering had ontvangen.

Volgens de officiële Nobel-website waren er 318 kandidaten voor de Vredesprijs 2020. De winnaar van de prijs voor 2021 wordt pas in oktober volgend jaar bekend gemaakt. Het Noorse Nobelcomité bestaat uit vijf leden die worden benoemd door de Storting, het Noorse parlement.

De samenstelling van de commissie weerspiegelt de relatieve sterke punten van de politieke partijen in het Storting, en wordt bijgestaan ​​door speciaal aangestelde deskundige adviseurs“, aldus de Nobelprijswebsite.

Aan die vermeende ‘expertise’ van het Nobelcomité wordt regelmatig en terecht getwijfeld. Zo bijvoorbeeld ontving terroristenleider van Al Fatah en de PLO, Yasser Arafat in 1994 de Nobelprijs voor de Vrede.

Welke verdienste deze oorlogszuchtige haatzaaier en virulente antisemiet voor de wereldvrede heeft betekend, is niet bekend maar onder zijn leiding werden duizenden Joden over de kling gejaagd. Sommigen [in Arabistan en aan de politieke linkerzijde] zullen dat laatste ‘een verdienste’ vinden. 😦

Toen de prijs in 1994 werd aangekondigd vroeg The Washington Post zich hardop af : “Wat hebben Arafat en Moeder Teresa gemeen? Is het misschien hun ongewone hoofddoek?” (Moeder Teresa had in 1979 eveneens de Nobelprijs voor de Vrede ontvangen voor haar werk voor de armsten in Indië.)


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yaron Steinbuch “Trump nominated for Nobel Peace Prize following Israel-UAE accord” van 9 september 2020 op de site van The New York Post

♦ naar een artikel van Chris Jewers “Trump basks in praise as right-wing Norwegian lawmaker nominates him for 2021 Nobel Peace Prize saying ‘he deserves it more than Obama’” van 9 saptember 2020 op de site van The Daily Mail

Een gedachte over “President Trump genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede

  1. Zou het niet leuk zijn als hij die ook inderdaad zou krijgen (gaat waarschijnlijk niet gebeuren), maar als Obama hem heeft gekregen voor zijn rol in het Syrische & IS drama, Europa voor het collectief niets doen…………dus waarom niet.

    De Democraten, de media én de EU krijgen ter plaatse een collectieve hartverzakking.

    Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.