Ja natuurlijk is anti-Zionisme zuiver antisemitisch

Eens het exclusieve domein van extreemrechts en extreemlinks, is de uitdrukking ‘antizionisme is niet antisemitisch’ de mainstream binnengeslopen. We horen het de hele tijd op sociale media van atleten tot politici, van journalisten tot ‘influencers’.

Het meest verrassende is dat de uitdrukking zelfs zijn weg heeft gevonden naar de volkstaal van liberale, progressieve joden, zelfs zo ver dat ze beweren dat antizionisme niet alleen niet antisemitisch is, maar dat ‘het samenvoegen van zionisme en judaïsme’ echt antisemitisch is, als we dat negeren. Zionisme is een kerngedachte van de overgrote meerderheid van de joden over de hele wereld. Dus, is anti-zionisme antisemitisch, of niet?

Voordat we die vraag kunnen beantwoorden, moeten we definiëren wat antisemitisch betekent en wat antizionisme betekent, twee concepten die veel complexer zijn dan ze lijken. Als je de meeste mensen vraagt ​​wat antisemitisch betekent, zouden ze antwoorden dat het jodenhaat is, en ze zouden gelijk hebben … als je het had over iemand die haat.

Een persoon kan joden haten. Maar als je het over een idee hebt, heeft jodenhaat weinig zin. Ideeën haten niet, mensen haten. Als er bijvoorbeeld een wet was dat Joden niet naar school mochten, dan haat de wet Joden niet. De wet discrimineert joden. Dus als we het hebben over ideeën, en antizionisme is een idee, dan betekent antisemitisch ‘discriminerende joden’.

Antisemitisch – Discriminerend tegen joden
De termen zionisme en antizionisme zijn veel moeilijker te definiëren. Veel mensen die beweren antizionistisch te zijn, worstelen alleen om uit te leggen wat zionisme is. Je zult definities horen die overal voorkomen. Bijna allemaal hebben ze het bij het verkeerde eind, en velen van hen zijn ronduit beledigend.

Laten we om het zionisme te begrijpen eens kijken naar het Israëlische volkslied Hatikvah of De Hoop, dat werd geïnspireerd door een Joods gedicht uit de 19e eeuw met de titel Tikvatenu van Naftali Herz Imber en herzien door Dr. Yehuda Leib Matmon-Cohen. Hatikvah verkondigt dat de tweeduizendjarige hoop van het Joodse volk is ‘om een ​​vrije natie in ons huis te zijn’, waarbij thuis het voorouderlijke thuisland van het Joodse volk betekent, het land Israël. Dat is de essentie van het zionisme.

Om het eenvoudiger te zeggen, het betekent dat het Joodse volk dezelfde rechten krijgt als elk ander soortgelijk volk, waaronder het recht op een huis, net zoals indianen een huis hebben, en Polen een huis en Arabieren veel huizen. Antizionisme ontkent dat recht aan de joodse natie en alleen de joodse natie – om als een vrij volk in hun natiestaat te leven.

Aangezien de staat Israël al bestaat, betekent het ook streven naar de vernietiging van de natiestaat van het Joodse volk zonder de vernietiging van een andere natiestaat van een ander volk te zoeken. Wanneer heb je voor het laatst een groot deel van de bevolking horen lobbyen voor de vernietiging van een ander land dan Israël – geen regering maar een heel land? Antizionisme = de joodse natie dezelfde rechten ontzeggen als elk ander soortgelijk volk.

Zelfs met die definities kan het voor sommige mensen nog steeds moeilijk zijn om hun hoofd eromheen te halen hoe antisemitisch antizionisme is. Laten we voor een beter begrip eens kijken naar een ander geval waarbij een groep mensen een recht wordt ontzegd dat niet wordt ontzegd aan een vergelijkbare groep mensen: het homohuwelijk.

Lange tijd werd de homoseksuele gemeenschap het recht ontzegd om te trouwen (en op veel plaatsen is dat nog steeds zo) – een recht dat aan de heteroseksuele gemeenschap wordt toegekend. Een persoon kan om verschillende redenen tegen het homohuwelijk zijn, waarbij religie de meest voorkomende is. De persoon mag homo’s niet haten, maar het idee is zeker anti-homo. Het is moeilijk te beargumenteren dat het niet toestaan ​​dat homo’s trouwen terwijl hetero mensen mogen trouwen, niet discriminerend is voor homoseksuelen.

Ironisch genoeg zullen dezelfde mensen die zullen beweren dat antizionisme niet antisemitisch is, degenen zijn die het hardst schreeuwen dat het weigeren van paren van hetzelfde geslacht om welke reden dan ook, anti-homo is. Misschien zeg je tegen jezelf: “Wacht eens even, ik hoor liberale Joden de hele tijd zich identificeren als antizionistisch en zeggen dat antizionisme niet antisemitisch is. Homo’s waren nooit tegen het homohuwelijk.

Dat is eigenlijk niet waar. Tijdens het hoogtepunt van het homohuwelijkdebat in de vroege jaren 2010, kon je veel verhalen horen of lezen van homo’s die om de een of andere reden tegen het homohuwelijk waren. Hier zijn twee voorbeelden: De homo’s zijn tegen het homohuwelijk en ik ben homo en ik ben tegen het homohuwelijk. Het is belangrijk op te merken dat degenen in de homogemeenschap die tegen het homohuwelijk zijn, niet noodzakelijk homoseksuelen haten (hoewel ze dat wel kunnen), maar het lijdt geen twijfel dat hun standpunt over het homohuwelijk homoseksuelen discrimineert en dat die oppositie anti-homo is.

Op dezelfde manier, joden die tegen het zionisme zijn en de ontbinding van de staat Israël willen zien, hoeven niet per se de joden te haten (hoewel ze dat wel zouden kunnen), maar het lijdt geen twijfel dat tegen het recht van joden op een staat zoals alle andere soortgelijke volkeren discrimineren joden en dat standpunt is antisemitisch.

Dezelfde grondgedachte is van toepassing op alle mensen die antizionistisch zijn. De persoon mag Joden niet haten, maar het idee is discriminerend voor Joden en dus antisemitisch (een groot deel van de mensen die zich als antizionistisch identificeren, zijn toevallig ook antisemieten of hebben op zijn minst antisemitische opvattingen die hun antizionisme drijven).

Hoe zit het met het argument dat ‘het samenvoegen van zionisme en judaïsme’ antisemitisch is? Laten we eerst het jodendom definiëren. Het jodendom is simpelweg de religie van het Joodse volk. Het is niet de religie van elke jood, sommige joden beoefenen het judaïsme niet, terwijl anderen atheïsten kunnen zijn, maar eerder de religie van de natie van joden. Het kan ook een etnoreligie worden genoemd.

Jodendom – de religie van het Joodse volk
Gezien de definitie van zionisme – het verlangen om een ​​vrije natie te zijn in het joodse huis – en het jodendom – de religie van het joodse volk – is het moeilijk in te zien hoe het verlangen om een ​​vrije natie te zijn in het joodse gezin in ieder geval de religie van de Joden discrimineert. Het lijkt precies het tegenovergestelde.

Als het Joodse volk thuis een vrije natie zou zijn, zou dit impliceren dat een deel van die vrijheid de mogelijkheid zou omvatten om hun religie openlijk en veilig te belijden, iets wat niet het geval is geweest in de Joodse geschiedenis in bijna elk land waar zij leefden als een minderheid.

Zelfs wanneer het judaïsme wordt vervangen door een jood, een idee voor een persoon, is het nog steeds moeilijk in te zien hoe joden die ernaar verlangen een vrije natie in het joodse huis te zijn, joden haat of die jood discrimineren. Niemand dwingt hen om in dat huis te wonen. Is het omdat het door Joden gestichte huis, bestaande uit een meerderheid van Joden, en die in staat zijn om als Joden vrij van religieuze en etnische vervolging te leven, het woord ‘Joods’ gebruikt, zoals in de Joodse staat, dat zij denken dat het hen discrimineert ?

Is de website Christian Mingle antichristelijk? Omdat sommige christenen niet met andere christenen willen daten, betekent dit dat de site hen discrimineert omdat de site het woord christen gebruikt? Betekent dit dat de site geen bestaansrecht heeft, aangezien ze geen behoefte aan Christian Mingle zien en ze zelf christen zijn? Het antwoord op al die vragen is duidelijk nee.

Maar zou het proberen om Christian Mingle af te sluiten om een ​​van deze redenen, zonder problemen te hebben met JDate of BlackCupid of Muslima, antichristelijk zijn? Zeker. Dus waarom is het oké voor zoveel mensen als ze precies dezelfde logica toepassen op Joden en Israël? Het argument dat ‘door zionisme en joden samen te voegen, antisemitisme veroorzaakt’ zegt eigenlijk meer over de mensen die antisemitisch ‘worden’ dan de relatie tussen zionisme en joden.

Ondanks het feit dat de mensen die die verklaring afleggen door veel hoepels moeten springen en onvoorwaardelijk veel vergezochte verhalen moeten accepteren om te voelen dat het beleid van de staat Israël onverschoonbaar is, zelfs als ze waar zouden zijn, zou het nog steeds verkeerd zijn om mensen te haten die niets met die acties te maken hebben, behalve het delen van een etnische achtergrond en het voelen van een band met dat land.

En die reactie wordt niet toegepast op andere mensen op de planeet. Het is exclusief gereserveerd voor joden. Mensen zeggen niet “door Iran en Iraans-Amerikanen samen te voegen, veroorzaak je anti-Perzisch racisme.” Heeft u ooit gehoord van anti-Perzisch racisme in Amerika op basis van de acties van de Iraanse regering? Heb je überhaupt gehoord van anti-Perzisch racisme in Amerika?

Als iemand een Iraniër zou haten omdat iets wat de Iraanse regering duizenden kilometers verderop deed, zou hij Iraniërs hebben moeten haten vóór die acties. De acties worden een excuus om hun haat te rechtvaardigen. Dat zie je niet bij Iraniërs of andere mensen. Dat zie je alleen bij joden.

Is er ooit een anti-Israël protest geweest waarin geen antisemitisme was opgenomen? Laten we eens kijken naar een voorbeeld waarbij de acties van een verre regering de katalysator waren voor het creëren van haat voor een etnische groep. Denk aan Amerika tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na Pearl Harbor nam de discriminatie van Japanse Amerikanen toe, ook van veel mensen die in Amerika waren geboren en geen directe band met Japan hadden. Was het samensmelten van Japan en Japanse Amerikanen de oorzaak van het racisme? Natuurlijk niet. Was het racisme legitiemer vanwege de acties van de Japanse regering? Zou iemand zeggen dat Japanse Amerikanen het racisme veroorzaakten of het over zichzelf brachten door trots te zijn op hun Japanse afkomst of zelfs door een Japanse vlag te hebben?

Racisme veroorzaakte racisme, niets anders. Het samenvoegen van zionisme en joden leidt niet tot antisemitisme. Antisemitisme veroorzaakt antisemitisme. Dus, is een persoon die een antizionist is, noodzakelijk een antisemiet? Nee, maar waarschijnlijk wel. Maar hun antizionisme is natuurlijk antisemitisch.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Of Course Anti-Zionism is Antisemitic (American Zionism)” van 31 augustus 2020 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “Ja natuurlijk is anti-Zionisme zuiver antisemitisch

 1. * Het feit dat miljoenen mensen domme spreuken herhalen maakt deze niet minder dom.

  * Het feit dat miljoenen mensen een leugen herhalen maakt deze nog geen waarheid.

  Domheid is onwrikbaar en blijven volharden in de dwaling van de feiten & de ingeslagen weg.

  Conclusie: Het nadeel van dom zijn is geen slimheid te kunnen veinzen……..een feit dat vele ‘experts’ zich eigen zouden moeten maken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het échte probleem is dat domheid geen pijn doet. Anders was dit domme gezwets allang opgehouden te bestaan.

  Nu word dit Domheidsvirus gepromoot door hetzelfde soort idioten & experts die ons komen overtuigen dat Corona gewoon een griepje is.

  Joden zijn ook niet gevrijwaard van dit fenomeen en zolang zij altijd vooraan meelopen in alle demo’s tegen racisme & discriminatie, behalve hun eigen………….hebben ze niet beter verdient!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.