Hezbollah stokkeerde amoniumnitraat dat haven van Beiroet verwoestte in 2016 in Duitsland

Plaatje hierboven: Op 2 september 2020 ontdekten Libanese soldaten in de haven van Beiroet een container geladen met ongeveer 4 ton ammoniumnitraat in zakken die vergelijkbaar waren met dewelke die door Hezbollah-terroristen in een pakhuis werden bewaard om tegen Israël te gebruiken en die op 4 augustus ’20 een enorme explosie veroorzaakte waarbij 191 mensen omkwamen [beeldbron: BTN]

Minister van Binnenlandse Zaken van de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg Thomas Strobl bevestigde vrijdag dat de Libanese terreurorganisatie Hezbollah ammoniumnitraat heeft opgeslagen, een chemische stof die de sjiitische entiteit heeft gebruikt voor bommen om burgers te vermoorden in complotten over de hele wereld.

“De opgeslagen coldpacks zijn in 2016 uit Duitsland gehaald”, zegt Strobl volgens een regionale Duitse krant en hij voegde eraan toe: “Er zijn geen bevindingen of aanwijzingen dat de lokale koelpakopslag gerelateerd is aan de opslag in de haven van Beiroet.”

Vorige maand schudde een verwoestende explosie de haven van Beiroet, waarbij 191 mensen om het leven kwamen en meer dan 6.000 gewond raakten. De haven bevatte bijna 3.000 ton ammoniumnitraat, dat kon worden gebruikt als meststof of om explosieven te maken, en lag zes jaar in de haven. Hezbollah-agenten hebben ammoniumnitraat gebruikt voor terroristische complotten in Frankrijk, Groot-Brittannië, Cyprus en Bulgarije.

Hezbollah controleert het havensysteem van Beiroet maar ontkende desondanks elke betrokkenheid bij de explosie in Beiroet. Hezbollah-leider Hassan Nasrallah ontkende op 7 augustus 20 ‘categorisch’ dat zijn terreurgroep wapens of explosieven had opgeslagen in de haven van Beiroet. Nasrallah zeiIk zou alles wat ons toebehoort in de haven absoluut, categorisch willen uitsluiten. Geen wapens, geen raketten, of bommen of geweren of zelfs maar een kogel of ammoniumnitraat. Geen cache, niets. Nu niet, nooit.

Strobl reageerde op een parlementaire vraag van de Free Democratic Party-politicus Hans-Ulrich Rülke en Nico Weinmann begin augustus over de illegale activiteiten in de staat. De minister van Binnenlandse Zaken zei dat Rülke hem aanspoorde om de fondsenwerving en het lidmaatschap van Hezbollah in Baden-Württemberg, waar 75 Hezbollah-agenten actief zijn, hard aan te pakken.

Het is onduidelijk waarom Strobl de activiteiten van Hezbollah in zijn staat niet heeft verboden. In april verbood de Duitse federale minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer alle Hezbollah-activiteiten op het grondgebied van de Bondsrepubliek. Libanese sjeiks zijn naar Baden-Württemberg afgereisd om lezingen te houden en fondsen te werven.

Het is onduidelijk of de minister-president van de Groene Partij van Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, Hezbollah toestemming gaf om ammoniumnitraat in zijn staat op te slaan of op de hoogte was van de activiteiten van Hezbollah.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Weinthal “Hezbollah stored explosive material from 2016 in Germany, says minister” van 7 september 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelLebanon: Container filled with 4 tons of ammonium nitrate found at Beirut port” van 3 september 2020 op de site van Behind The News

♦ naar een artikel van Aaron Boxerman “Nasrallah ‘categorically’ denies Hezbollah stored any weapons in Beirut port” van 7 augustus 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.