Een drone laat tientallen zakjes gratis marihuana vallen boven Tel Aviv

Een drone wierp donderdagmiddag meer dan 100 kleine pakjes marihuana op het Rabinplein in Tel Aviv, waarvan er vele door voetgangers werden weggegrist. De twee mannen die ervan verdacht werden de drone te besturen, werden kort daarna door de politie gearresteerd wegens vermeende drugshandel.

De Groene Drones
De drone-operators maakten reclame voor hun leveringsdienst voor marihuana ‘De Groene Drones‘ (The Green Drones’, waarmee potentiële kopers verbinding kunnen maken via de Telegram-app. “Het is tijd, lieve vrienden. Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is Green Drone die gratis cannabis uit de lucht verspreidt“, las een bericht op Telegram-kanaal van de groep.

De kleine doorzichtige plastic pakketjes die uit de drone waren gevallen, waren gevuld met gratis monsters van marihuana en visitekaartjes die de bezorgdiensten promoten, met contactgegevens en de zin ‘Vrije Liefde’ (Free Love).

Volgens een verklaring van de politie werden tientallen pakketjes die op een speelplaats voor kinderen belandden, prompt in beslag genomen om te voorkomen dat minderjarigen in gevaar zouden worden gebracht. De politie bracht de twee verdachten in verband met de tientallen pakjes die verspreid over het gebied lagen. Kort na de arrestatie werd een onderzoek ingesteld.

“De distributie van een verdacht verdovend middel wordt in alle opzichten beschouwd als het verhandelen van een gevaarlijke drug en de gearresteerde verdachten zullen dienovereenkomstig worden onderzocht”, zei een politiewoordvoerder.

Veel van de pakketjes vielen op de weg in de Ibn Gabirol-straat, nadat de operators van de drone de wind blijkbaar verkeerd hadden ingeschat. Dit weerhield mensen er niet van om tegen het verkeer in te gaan om de gratis monsters te pakken.

Het bezit van marihuana is momenteel gedeeltelijk gedecriminaliseerd in Israël in het geval van kleine hoeveelheden, maar distributie blijft een strafbaar feit. Marihuana voor medisch gebruik is wel toegelaten onder strikte voorwaarden.

Itay Blumental twitterde:

Hallucinatie op Rabin Square: een drone liet tientallen zakjes marihuana uit de lucht vallen. De persoon achter het project is een groep die zichzelf de ‘Green Skimmer’ noemt. Omdat de wind niet correct werd berekend, lag het meeste materiaal op de weg in Ibn Gvirol. Voorbijgangers genoten van de buit


Bronnen:

♦ naar een artikelDrone drops dozens of bags of free marijuana over Tel Aviv” van 3 september 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelWeeeeed! Activists rain cannabis on Tel Aviv using drones” van 6 september 2020 op de site van The New Straits Times

♦ een artikel op deze blogNieuwe Palestijnse kwakkel: Israël overspoelt en vernietigt de Palestijnen met marihuana en opium” van 4 april 2014 en een artikelVrome Joden gebruikten in de Oudheid cannabis om high te worden tijdens de bidstondes” van 30 mei 2020 en een artikelPalestijnen verspreiden de kwakkel dat Israël hen verslaafd maakt aan illegale drugs” van 29 augustus 2018

2 gedachtes over “Een drone laat tientallen zakjes gratis marihuana vallen boven Tel Aviv

Reacties zijn gesloten.