Het Westen sluit de ogen voor Palestijnse opruiing in woord en daad tegen Joden en Israël

Waarom negeren zoveel goedbedoelende mensen die zich inzetten voor het beëindigen van machtsmisbruik het bewijs van wie deze misstanden daadwerkelijk begaat en geven ze hun slachtoffers de schuld? Een officieel onderzoek, gefinancierd door Groot-Brittannië en de Europese Unie, naar leerboeken die op Palestijnse scholen worden gebruikt, is uitgedraaid op een farce.

In april 2018, eindelijk in reactie op bezorgdheid over anti-Israël opruiing op Palestijns-Arabische scholen, drong het Verenigd Koninkrijk er bij de E.U. erop aan om opdracht te geven tot een rapport over Palestijnse leerboeken van het Georg Eckert Institute for International Textbook Research in Duitsland.

In april vorig jaar publiceerde het Instituut als eerste wat het zijn ‘Inception Report‘ noemde. Dit, zo zei het, ontwikkelde een raamwerk voor ‘een academisch rigoureuze beoordeling’ van ‘hoe vrede, tolerantie en begrip voor de ander zijn opgenomen in Palestijnse leerboeken.’ Dit rapport zat echter zelf vol met zoveel fouten dat de Europese Unie het weggaf. Het is echter verbijsterend dat de E.U. Is het Georg Eckert Instituut blijven gebruiken om het project af te ronden. Het eindrapport komt volgende maand uit. Maar het heeft nu een tussentijds rapport geproduceerd, dat de E.U. ervoor heeft gekozen om het geheim te houden.

Marcus Sheff, algemeen directeur van het in Jeruzalem gevestigde Instituut voor Monitoring van Vrede en Culturele Tolerantie in Schoolonderwijs, slaagde erin een presentatie te krijgen van dit tussentijdse rapport. Dit heeft aangetoond dat het project van kwaad tot erger gaat. Ze noemt de recensie ‘een komedie van fouten van begin tot eind‘, zegt Sheff dat de onderzoekers naar de verkeerde studieboeken hebben gekeken. Ze hebben feitelijk als voorbeeld leerboeken worden gebruikt op de Arabische scholen van Israël in Jeruzalem, waarin ze worden geprezen en vals gepresenteerd als onderdeel van het curriculum van de Palestijnse Autoriteit.

Op basis van deze flagrante fout hebben de onderzoekers beweerd dat het educatieve materiaal van de Palestijnen ten goede is ‘getransformeerd’. Ze maken geen melding van de gemene taal en afbeeldingen die in veel van de Palestijnse leerboeken worden gebruikt, zoals het beschrijven van het verbranden van Joodse buspassagiers met molotovcocktails als een ‘barbecuefeestje’, of het leren van Arabisch door middel van een verhaal dat zelfmoordaanslagen promoot en geïllustreerd door een Palestijnse schutter die Israëlische soldaten in een tank neerschiet. De incompetentie lijkt moeilijk te aanvaarden.

Waarom lijken mensen in het Westen het zo moeilijk te vinden om Palestijnse haat en opruiing tegen Israël en de Joden te erkennen? Het is duidelijk dat ze zich verzetten tegen het erkennen van alles dat het verhaal waarop E.U. En het buitenlands beleid van het VK is al decennia lang gebaseerd – dat het geven van een staat aan de Palestijnse Arabieren een einde zou maken aan het ‘conflict in het Midden-Oosten’. Maar dit roept diepere vragen op.

Waarom geloven ze dat de Palestijnen recht hebben op een eigen staat? Waarom beweren ze dat de leiders van de Palestijnse Autoriteit, afgezien van de extremisten van Hamas, legitieme wachtende staatslieden zijn? Omdat deze westerse aanhangers weigeren de moorddadige opruiing tegen zowel Israël als het Joodse volk die routinematig uitgaat van de zogenaamd gematigde P.A. Ze negeren niet alleen de herhaalde oproepen tot vernietiging van Israël en steun voor de moord op Israëli’s. Ze negeren ook het groteske antisemitisme dat uit door P.A. gesteunde predikers, publicaties en tv stroomt zoals zorgvuldig gedocumenteerd werd door Palestinian Media Watch en het Middle East Media Research Institute.

De P.A. stelt de Joden voor als bezitten ze inherent slechte eigenschappen. Het beschrijft ze regelmatig als verraderlijk, corrupt, verbonden met de duivel en de nakomelingen van apen en varkens. Het beweert dat Joden ‘dorsten naar bloed om hun god te behagen (tegen de heidenen), en hunkeren naar zakken vol geld’; Dat de Joden in het verleden uit Europa werden verdreven vanwege de dreiging die hun ‘slechte aard’ vormde voor Europeanen; Dat deze Joodse ‘eigenschappen’ en ‘manieren van gedrag’ een gevaar vormen voor de hele mensheid. En ga zo maar door.

De aanhangers van de Palestijnen, die zo snel elke westerse figuur vervloeken die wordt verdacht van de minste historische connectie met extreemrechtse bewegingen, negeren ook totaal de geschiedenis van het Palestijnse nazisme. In de jaren dertig sloot de grootmoefti van Jeruzalem, Haj-Amin al-Husseini, een pact met de nazi’s en veranderde hij de Palestijnse Arabieren in het leger van Hitler in het Midden-Oosten.

Meer dan dat, zoals beschreven door Barry Rubin en Wolfgang Schwanitz in hun boek Nazis, Islamists and the Making of the Modern Middle East, was al-Husseini niet minder dan Hitler toegewijd aan de uitroeiing van de Joden. Hij beloofde dat helse doel in het hele Midden-Oosten te bereiken en was zeer invloedrijk in het aanmoedigen van Hitler om de specifieke uitroeiingsstrategie van de Eindoplossing te volgen. Dit is nog steeds van belang vandaag. Hoewel de Palestijnen in het algemeen niet met het nazi-penseel mogen worden bestrooid, wordt al-Husseini vereerd en geprezen door de P.A. leider Mahmoud Abbas, een Holocaustontkenner die voor inspiratie openlijk put uit de voormalige Grootmoefti.

Dus waarom zijn westerse progressieven zo gehecht aan de Palestijnse zaak dat ze dergelijk bewijs van de schadelijke eigenschappen ervan negeren? Een antwoord is het antisemitisme dat door het Westen zelf stroomt. Een andere is de realpolitik die ervoor heeft gezorgd dat westerse leiders zich in de Arabische wereld hebben aangesloten. Er is een diepere reden. Het erkennen van de giftige realiteit van de Palestijnse Jodenhaat zou een einde maken aan het hele morele en politieke universum dat links heeft opgebouwd rond het verhaal van het ‘onderdrukkende’ Westen en degenen die het heeft ‘onderdrukt’.

Linkse idealisten moeten dit dogma weerspiegelen in een zaak waarmee ze zich kunnen identificeren. Al hun eerdere oorzaken zijn beëindigd of zijn op hol geslagen: Sovjetcommunisme, Zuid-Afrikaanse apartheid, Iers republicanisme. De Palestijnen zijn afgeschilderd als onderdrukte slachtoffers door duivels effectieve propaganda die een geschiedenis heeft herschreven waarvan links bijna geheel onwetend is. Dus hebben ze van de Palestijnen hun gewetenszaak gemaakt.

Bovendien is de overheersende zorg van progressieven nooit de feitelijke toestand van de onderdrukten voor wie hun hart bloedt. Het is in plaats daarvan hoe nobel en deugdzaam die steun hen doet overkomen, zowel voor zichzelf als voor anderen. Als ze moesten erkennen dat de Palestijnse zaak onlosmakelijk verweven is met moorddadig antisemitisme – en dat de huidige leider een held aanbidt die had geprobeerd de overwinning te behalen voor het fascisme en de uitroeiing van de Joden – dan zou hun hele morele en politieke universum imploderen.

Dit is ook de reden waarom dezelfde soort mensen weigeren de anti-blanke, anti-joodse, revolutionaire agenda van Black Lives Matter te erkennen, en in plaats daarvan tegen zichzelf zeggen dat het een nobele campagne tegen racisme is. Wanneer op onweerlegbare feiten over Palestijns antisemitisme of BLM wordt gewezen, ontkennen progressieven niet alleen deze schadelijke agenda, maar beschuldigen ze iedereen die het aandurft als racistisch op deze ongemakkelijke waarheden te wijzen.

Dat komt omdat progressieven geloven dat ze staan ​​voor alles wat goed is in de wereld. Dus iedereen die zijn standpunt betwist, wordt verondersteld slecht te zijn, alles wat ze zeggen wordt automatisch afgedaan als een leugen en er wordt aangenomen dat ze de slechtst mogelijke motieven hebben. Daarom is steun voor de Palestijnen zowel symptoom als oorzaak van de morele ineenstorting van het Westen; en zowel Jood als niet-Jood zijn betrokken bij het uiteenvallen ervan.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Melanie Phillips “The West turns a blind eye to Palestinian incitement in word and deed” van 3 september 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Het Westen sluit de ogen voor Palestijnse opruiing in woord en daad tegen Joden en Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.