Akkoord Israël / VAE bewijst de irrelevantie van Europa voor het Israëlisch-Arabische conflict

Gerald Steinberg van NGO Monitor maakt een aantal uitstekende punten over de irrelevantie van Europa voor het Israëlisch / Arabische conflict en hoe hun achterhaalde opvattingen over de regio eigenlijk anti-vrede zijn.

De EU was met name afwezig in het El Al-vliegtuig van Tel Aviv naar Abu Dhabi. Er waren geen EU-functionarissen en geen EU-vlaggen, noch in het vliegtuig, noch op de gezichtsmaskers van de Arabieren die de Israëli’s begroetten. Waarom niet?

Zoals Steinberg schrijft:

Bijna alle EU-diplomaten, ambtenaren van het buitenlands beleid en ‘experts’ opereren door middel van simplistische, misleide prisma’s, gebaseerd op beelden van na 1945 van normatieve (zachte) macht, op regels gebaseerde internationale orde en andere denkwijzen die totaal niet toepasbaar zijn op het Midden-Oosten. Als gevolg hiervan heeft Europa weinig geloofwaardigheid.

De overeenkomst tussen Israël en de VAE is gebaseerd op realpolitik en nationale belangen – veiligheid (de dreiging van Iran), economische dreigingen, cyberdreigingen en andere. De Europese diplomatie in de 21e eeuw kan niet in deze dimensies bijdragen. Het buitenlands beleid van Europa ten aanzien van Israël biedt niets positiefs en tastbaars. Hun belangrijkste instrumenten zijn dreigementen met sancties (alleen gericht tegen Israël), rituele anti-Israël VN-stemmen en massale financiering om anti-Israëlische NGO’s te marginaliseren onder de façade van hulp en mensenrechten. Dit staat in schril contrast met de VS.

Voor Palestijnen is Europa een zeer betrouwbare melkkoe en versterker van slogans, inclusief hun vermeende machteloosheid en slachtofferschap. Wat de Palestijnen ook doen – terreur, opruiing, ICC-wetgeving – Europees geld blijft stromen. Maar inhoudelijk hebben Palestijnse leiders (tot voor kort – EoZ) zich tot de VS gewend.

Europa is eng gefocust op de Palestijnse kwestie (en blijft steken in de jaren zeventig); Ze behandelen Israël neerbuigend, en hun ‘vredesvoorstellen’ en veelvuldige verklaringen bestaan ​​volledig uit lege slogans. Europa zit systematisch vast in de jaren zeventig (of vijftig) en is blind voor de rol van Israël als een belangrijke regionale speler, die met andere landen in wisselwerking staat op basis van aanzienlijke capaciteiten en gedeelde belangen. Het verzet tegen de Iraanse strategische dreiging is een belangrijke katalysator voor de samenwerking tussen Israël en de Golf.

Het beleid van Europa ten aanzien van Iran is daarentegen gebaseerd op slogans en het nieuw leven inblazen van het slecht bedachte JCPOA, waardoor het regime nucleaire wapens kan verwerven. Dit beleid produceert enkel niet-starters. Om een ​​nuttige rol in de regio te spelen, heeft Europa een geheel nieuwe benadering nodig van Israël, Iran, de VAE en andere Golfstaten. De mensen en mythen die de Europese aanpak decennialang hebben gedomineerd, moeten met pensioen en vervangen worden door diplomaten en experts die met beide benen op de grond staan.

Steinberg heeft gelijk. Het is geen toeval dat elk vredesakkoord van Israël met Arabische landen door de VS is mogelijk gemaakt zonder Europese betrokkenheid. De Europeanen behandelen de Palestijnen als verwende kinderen zonder verantwoordelijkheid voor hun daden, en men kan geen vrede sluiten met onverantwoordelijke peuters.

Golfstaten hebben de Palestijnen de afgelopen jaren de boodschap gegeven dat ze niet het centrum van het universum zijn en dat ze niet langer reflexieve steun en onbeperkt geld kunnen aannemen van hun mede-Arabieren. Ze leven een beter leven onder ‘bezetting’ dan de meeste Arabieren in onafhankelijke landen. Hun lot ligt in hun handen, maar ze hebben elk vredesplan verworpen dat de mogelijkheid van Israëls vernietiging niet open laat.

In plaats van op te groeien, vertrouwen de kinderlijke Palestijnen op Westers-links om hen onbeperkte morele en financiële steun te bieden. Europa, dat zich voordoet als relevant, financiert graag organisaties die werkelijk de kansen op vrede schaden. Deze enorme financiering heeft de Palestijnse economie zelf pervers gemaakt – de bestbetaalde banen buiten Israël komen van deze anti-Israëlische ngo’s, die niets bijdragen aan de werkelijke productiviteit en het voor Palestijnen onaantrekkelijk maken om productieve en onafhankelijke burgers te worden, die nuttige goederen en diensten creëren en exporteren.

De deal met de VAE laat zien dat de Europese benadering van het Midden-Oosten corrupt en contraproductief is.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Israel/UAE accord proves Europe’s irrelevance to the Israel-Arab conflict (Gerald Steinberg)” van 2 september 2020 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “Akkoord Israël / VAE bewijst de irrelevantie van Europa voor het Israëlisch-Arabische conflict

  1. Prof. Gerald M. Steinberg ziet de geopolitieke ontwikkelingen rond om Europa met scherpe accurate blik. Europa als geheel begint haar relevantie in de wereld te verliezen. Zij speelt absoluut geen enkele leidende rol meer. De EU is een verzameling van NWO-vazalstaten (voornamelijk West Europese) die duidelijke degeneratie tekens beginnen te tonen. EU-diplomaten, ambtenaren van het buitenlands beleid en ‘EXPERTS’ zijn en verzameling van wat de Amerikanen noemen Go-Getters die hun eigen volgende carrière najagen, en/of ambiëren slapend rijk worden. Zij verdiepen zich niet in de onderwerpen die ze in hun portefeuille hebben, en beschikken over globale oppervlakkige en vaak verouderde kennis. Het gaat niet enkel over het Midden-Oosten, maar ook omtrent de veiligheid van Europese burgers die zij zonder schroom op het spel zetten. Ik breng hier de volgende voorbeelden: a) gevaarlijke nep-vluchtelingen uit veilige landen die de bewoners van Nederland terroriseren. Staatssecretaris Anki Broekers-Knol en de rest van de beleidsmakers staan machteloos: https://www.youtube.com/watch?v=ZCQyzjcSDCM en https://www.youtube.com/watch?v=apzwXqGCzJ8 b) Hoe gevaarlijk asielzoekers uit islamitische landen en hun kroost zijn, zien wij hier https://tpo.nl/2020/08/31/jongerenwatch-zeer-jonge-kinderen-mishandelen-dieren-bij-school-ook-dieren-gedood/ De Syrische kinderen en hun ouders wonen pas 3 jaar in Nederland. Zij terroriseren hun buurt, en doden dieren in een kinderboerderij. Iedere wiskundige of statistische analist kan uitrekenen wanneer zal een van deze kinderen (of alle drie) de eerste vrouw of kind verkrachten. Het zal zeker zijn tussen 2020 – 2024, of wanneer hun oudere broer of vader zullen te lage bloedsuiker hebben, en mensen op straat omverrijden. Als “verwarde mannen” is de kans groot dat ze iemand zullen doodprikken. c) Tientallen geslachtsrijpe “kinderen” uit de vluchtelingenkampen in Griekenland landen in Duitsland. Hebben Angela Merkel, Heiko Maas en Horst Seehofer enige verantwoordelijkheidsgevoel tegenover hun eigen bevolking? Behalve Corona hebben ze nog een hele dierentuin van microben die besmettelijke ziektes dragen. Niet te spreken over terreurgevaar en zware criminaliteit. d) Zweden https://www.youtube.com/watch?v=MHO4FLsnyUg e) Duitsland https://www.youtube.com/watch?v=GgoL1VxUAms
    Alles samengevat, wat kan men verwachten van een continent waar de count-down naar de hell is al lang begonnen? Israël hoeft van een zinkend schip niets te verwachten. Kennelijk hebben de Emiraten ook niet veel respect voor een zinkend schip met een hoop kapsones.

    Like

  2. Het oude continent Europa is gefocust op het verleden, het moderne Israel op de toekomst.

    Europa walst nog verder terwijl het orkest allang heeft opgehouden te spelen.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.