Syrië: Israëlische gevechtsvliegtuigen bombarderen Iraans wapendepot op de T4-vliegbasis in Homs

Het Israëlische leger lanceerde woensdagavond laat een aantal raketten op doelen nabij de centrale Syrische stad Homs, meldden Syrische staatsmedia.

Volgens het officiële SANA-nieuwscentrum vuurden straaljagers van de Israel Defense Forces om 22:23 uur “een reeks raketten’ af op de T-4 Syrische militaire luchtmachtbasis, de grootste van het land, vanuit het gebied van al-Tanf, een door de VS gecontroleerde regio van Syrië nabij de grens met Irak.

Hierbij zouden ten minste 16 door Iran gesteunde terroristen van de ene op de andere dag geëlimineerd. Volgens een oorlogsmonitor behoorden de geëlimineerde terroristen tot ‘Iraakse facties die loyaal zijn aan Iran’.

Israël heeft de T4-basis de afgelopen jaren verschillende keren gebombardeerd, omdat Iran zijn activa heeft verplaatst naar locaties dichter bij de grens met Irak, met name de T4-vliegbasis tussen Homs en Palmyra. Syrische bronnen zeiden dat de aanvallen werden uitgevoerd vanaf de militaire basis al-Tanf nabij de Syrische grens met Irak, waar Amerikaanse troepen zijn ondergebracht.

Eerder deze week lanceerden Israëlische gevechtsvliegtuigen een aantal raketten op Iraanse, Assad- en Hezbollah-doelen ten zuiden van Damascus, waarbij ten minste 11 door Iran gesteunde terroristen werden geëlimineerd en verschillende anderen gewond raakten.

Israël heeft erkend de afgelopen jaren honderden luchtaanvallen in Syrië te hebben gepleegd, waarvan de meeste gericht waren op wapenleveranties die van Iran naar zijn sjiitische gevolmachtigde Hezbollah zouden gaan.

Een inlichtingenrapport van ImageSat International – ISI, het bedrijf voor satelliet- en inlichtingenoplossingen, onthult documentatie die de resultaten toont van de twee aanslagen in Syrië die vorige week aan Israël zijn toegeschreven:


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli airstrikes | 16 fatalities among Iranian-backed militias and Iraqi Hezbollah in Al-Bokamal and Al-Mayadeen” van 3 september 2020 op de site van The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)

♦ naar een artikelSyria: Israeli fighter jets bomb Iranian weapons depot at the T4 airbase in Homs” van 2 september 2020 en een artikelSyria: 16 Iran-backed terrorists eliminated in alleged Israeli strikes on Iranian airbase” van 3 september 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “Israeli jets strike airport near Homs — Syrian media” van 3 september 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Ben Ariel “Satellite footage shows aftermath of Syria strikes” van 4 september 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.