De VAE gebruikt thans de Koran om vrede met Israëli’s en Joden te rechtvaardigen

EoZ leest al zo’n 15 jaar Arabische media waarin de Koran vaak wordt gebruikt als rechtvaardiging voor het haten van Joden en Israël. Plots verschijnen er artikelen uit de VAE die het tegenovergestelde zeggen.

Ze gebruiken thans de Koran om het sluiten van vrede met Israël te rechtvaardigen. De nieuwssite Al Bayan brengt op dinsdag 1 september een artikel uit van Ahmed Mohammed Al Shehhi waarin hij methodisch de argumenten tegen vrede met Israël doorneemt en de koran gebruikt om ze te vernietigen.

Een van hun argumenten is de bewering dat verzoening met Israël een schending van het geloof is, en dit is een valse bewering die vervat is in de teksten van de koran en de soenna die zeggen dat verzoening met niet-moslims is toegestaan, en dat dit valt onder de transacties die zijn toevertrouwd aan de hoeders van de zaak.

Nog een argument tegen Joden, de verzen verdraaien van wat ze willen, zoals hun gevolgtrekking door de Almachtige die zegt: ‘Zodat je de meest vijandige mensen vindt voor degenen die de Joden geloven.’ Deze gevolgtrekking is ongeldig. De Qoeraisj behoorden tot de meest vijandige mensen tegenover moslims, en ze waren afgodenaanbidders, en ondanks dat begunstigde de profeet, vrede zij met hem, hen uit oogpunt van openbare belangen.

Daarom leidden de geleerden hieruit af dat verzoening met de Joden toelaatbaar is, want zij zijn de mensen van het Boek … Ze beweren dat er geen privébelangen van staten zijn onder het voorwendsel om rekening te houden met de belangen van de hele Ummah. Dit is een onjuist begrip van legitiem beleid.

Sheikh Ibn Baz zei: “Elke staat beschouwt zijn eigen belang, en als het ziet dat het in het belang van moslims in zijn land is om zich te verzoenen met de joden bij het uitwisselen van ambassadeurs, kopen en verkopen, en andere transacties. Dat wat door de gezuiverde wet van God is toegestaan, daar is niets mis mee.” 

Degenen die vrede afwijzen onder degenen die tegen vrede zijn, hebben geen argument. Ze zijn eerder ver verwijderd van de geest van de sharia en het licht van de rede.

Er zijn een paar andere argumenten die ik niet helemaal begrijp, maar het resultaat is dat de VAE in de aanval gaat en zegt dat degenen die zich verzetten tegen vrede met Israël in feite degenen zijn die de Koran niet volgen. Dit is werkelijk opmerkelijk.

Decennia lang was er in de Arabische moslimwereld maar één verhaal over Israël en elke andere kant werd verzwegen. Nu wordt er over de andere kant gebazuind, en dit is wat de Palestijnen en hun terroristenondersteunende bondgenoten echt van streek maakt.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “UAE uses Quran to justify peace with Israelis and Jews” van 2 september 2020 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.