PLO vergadert samen met Hamas en Hezbollah in Beiroet om hun strijd tegen Israël te coördineren

Plaatje hierboven: Beiroet, Libanen, 1 september 2020. Hamasleider Ismail Haniyeh (rechts) neemt deel aan een vergadering met de PLO en Hezbollah. Het trio in de terreur (Hamas; PLO en Hezbollah) gaat een mooie en bloedige toekomst tegemoet …

Mahmoud Abbas vertelde de officiële radio van Voice of Palestine dat in Beiroet een bijeenkomst zal plaatsvinden die zal worden gehouden tussen Ramallah, voor de thuis-gebaseerde leiders, en in de Palestijnse ambassade in Beiroet, voor de leiders in ballingschap. Leiders van Hezbollah nemen eveneens deel aan de vergadering.

Daar trachten ze tracht een consensus te bereiken over een nationaal programma om de zogenaamde deal van de eeuw van de VS te confronteren, alsook de annexatieplannen van Israël en de normalisatie van de Arabische betrekkingen met Israël.

Abbas benadrukte dat deze bijeenkomst naar verwachting het thuisfront zal versterken en de weg zal effenen voor het beëindigen van de interne Palestijnse verdeeldheid en opnieuw de rangen zullen sluiten in hun gedeelde strijd om de vernietiging van Israël

Aldus arriveerde op dinsdagavond 1 september 2020 een Hamas-delegatie onder leiding van het hoofd van het Politiek Bureau van de Beweging Ismail Haniyeh in de Libanese hoofdstad Beiroet om een ​​ontmoeting bij te wonen met de secretaris-generaal van Palestijnse facties en om vergaderingen te houden met Libanese en Palestijnse functionarissen. .

Bij de groep voegt het hoofd van Hamas in het buitenland, Dr. Maher Salah, hoofd van het bureau voor Arabische en islamitische betrekkingen Izzat al-Rishq, en hoofd van het bureau voor nationale betrekkingen Hussam Badran, berichtte Quds Press.

De delegatie werd ontvangen door de Palestijnse ambassadeur, Ashraf Dabour, en de ambtenaar die verantwoordelijk is voor de Palestijnse archieven, voormalig parlementslid Hassan Hoballah. Een andere functionaris die ook vertegenwoordigers van Hamas in Libanon verwelkomde, Dr. Ahmed Abd al-Hadi, een lid van Osama Hamdan’s Arab and Islamic Relations, en een aantal Hamas-leiders in Libanon.

Gehoopt wordt dat Haniyeh de conferentie zal bijwonen die wordt gehouden door de secretaris-generaal van de Palestijnse factie, gelijktijdig in Beiroet en Ramallah. De Hamas-delegatie bereidt zich ook voor op het houden van een aantal ontmoetingen met Libanese en Palestijnse functionarissen, naast politieke activiteiten die later zullen worden aangekondigd.

Dit betekent dat de PLO van Mahmoud Abbas een ontmoeting heeft met internationaal erkende terreurorganisaties om te komen tot een antwoord op de Israëlische vrede met de VAE en mogelijke vrede met andere Arabische landen. Met andere woorden, Hamasleider Ismail Haniyeh zal deelnemen aan de vergaderingen in Beiroet met de PLO en andere facties.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Mahmoud Abbas and the PLO to meet with heads of other terror groups Thursday” van 2 september 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikelHamas-delegatie onder leiding van Haniyeh in Libanon” van 2 september 2020 op de site van Mina News.net

♦ naar een artikelDit is hoe Libanon de leider van Hamas ontving in de schaduw van Corona” van 1 september 2020 op de site van Felesteen

Een gedachte over “PLO vergadert samen met Hamas en Hezbollah in Beiroet om hun strijd tegen Israël te coördineren

  1. PLO/Abbas, de goede vriend & vredesduif van Europa.

    Hamas & Hezbollah, veroordeeld maar gedoogd door de EU.

    Via zijn vrienden herkent men de persoon & zijn intenties.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.