IDF bestookte drie weken lang 100 Hamas-terreurlocaties als reactie op aanvallen vanuit Gaza

Op maandagavond kondigde Hamas aan dat het een bestand – aka Hudna – had “afgedwongen” met Israël. Hamas pocht dat het Israël op de knieën heeft gekegen door tientallen branden te stichten in de akkers en velden van de Israëlische boeren in het zuiden,

Gisteren nog verklaarde een lid van het politieke bureau van Hamas, Dr. Khalil al-Haya, op de website van Pal Today (een pers outlet van Hamas) dat …

[…] het de bezetting met alle mogelijke middelen onder druk zette om het beleg [van Gaza] op te heffen met harde middelen en we begonnen met [brand-] ballonnen. Echter, de [Zionistische] bezetter bleef koppig tot op het laatste ogenblik maar zwichtte uiteindelijk onder druk van onze raketten en [brand-] ballonnen.

Onzin natuurlijk. De waarheid luidt wel enigszins anders. De brandstichtingen door Hamas noopte de IDF wel tot een harde tegenreactie en die kwam er ook.

Zo hebben Israëlische straaljagers en tanks gedurende 19 nachten zowat 100 Hamas-terreurdoelwitten (plaatje bovenaan)  bestookt als reactie op raket- en explosieven aanvallen van Hamasterroristen vanuit Gaza richting het zuiden van Israël.

De IDF-woordvoerder in een verklaring

De afgelopen weken heeft de terroristische organisatie Hamas raketten, explosieven en brandstichtingsballonnen vanuit de Gazastrook op Israëlische burgers gelanceerd. Bovendien vonden er een aantal gewelddadige rellen plaats langs het veiligheidshekken van de Gazastrook. Als reactie hierop trof de IDF gedurende 19 nachten ongeveer 100 doelen van de terreurorganisatie Hamas. 

De doelen omvatten 35 locaties voor wapenproductie, 30 ondergrondse infrastructuren, 20 observatieposten, 10 luchtplatforms en marinedoelen. “Deze aanvallen vormen een aanzienlijke klap voor de terreurinfrastructuur van Hamas”, zei de IDF.

Gisteren kondigde Hamas aan dat via Qatari-bemiddeling een deal was bereikt met de terreurgroep om een ​​escalatie te voorkomen en de rust langs de grens te herstellen na weken van explosieve en brandgevaarlijke aanvallen op Zuid-Israël.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Kobi Finkler “IDF sums up: 100 terror targets in 19 nights” van 1 september 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelWatch: IDF bombed 100 Hamas terror sites over 19 nights in response to attacks from Gaza” van 1 september 2020 op de site van Behind The News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.