Israëlische (?) aanvallen in Syrië doden elf mensen waaronder enkele Hezbollah jihadi’s

Plaatje hierboven: Een IDF-voertuig rijdt over de weg die parallel loopt aan de grensafscheiding tussen de Israëlische en Syrische regio’s van de Golanhoogte, 19 juli 2017 [beeldbron: AFP/Menahem Kahana]

Elf mensen werden gedood en een aantal raakte ’s nachts gewond bij luchtaanvallen in Syrië die’ s nachts werden toegeschreven aan Israël. IDF-woordvoerder Hadi Zilberman hintte dinsdag over een aanval op Syrië die maandagavond plaatsvond. “De IDF werkt eraan om zijn strategische doelen te bereiken, via een reeks acties”, zei Zilberman tegen Kan Bet.

Volgens een rapport van het Syrian Observatory for Human Rights, een in Londen gevestigde groep die tegen het Assad-regime was, kwamen tien soldaten en een burger om het leven toen naar verluidt Israëlische vliegtuigen van de ene op de andere dag posities innamen die bezet waren door pro-Iraanse troepen ten zuiden van Damascus.

Het Syrische staatspersbureau SANA meldde maandagavond dat het luchtverdedigingsnetwerk van het land was geactiveerd nadat vijandige vliegtuigen het gebied van Damascus naderden. Het rapport beweerde dat een aantal raketten afgevuurd door het aanvallende vliegtuig was onderschept.

Dinsdag meldde het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens dat de aanvallen gericht waren op Hezbollah-troepen, samen met andere pro-Iraanse troepen in Al-Hejana, ten zuiden van Damascus, het Kiswah-gebied en Daraa, in het zuiden van Syrië. Een vrouwelijke burger werd gedood, stelde de SOHR, toen haar huis tijdens de aanvallen werd getroffen door granaatscherven.

Bij de overige tien dodelijke slachtoffers waren drie Syrische soldaten, onder wie een luchtverdedigingsofficier, en zeven buitenlandse strijders, waaronder leden van de terreurgroep Hezbollah en andere pro-Iraanse organisaties.

Enkele weken geleden vielen IDF-straaljagers en gevechtshelikopters Syrische legerdoelen in Zuid-Syrië aan. De luchtaanval was een vergelding voor een poging om explosieven langs de Syrische grens te plaatsen, die zondagavond in de zuidelijke Golanhoogten werd verijdeld.

De aangevallen doelen zijn onder meer observatieposten en middelen om inlichtingen te verzamelen, luchtdoelkanonnen en commando- en controlecentra op Syrische legerbases.

Het geheim van de IDF


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Rosenberg “Syria: 11 dead in air strikes attributed to Israel” en een artikelIDF spokesman drops hint about Syria attacks” van 1 september 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Dean Shmuel Elmas en Neta Bar “At least 11 killed in overnight airstrikes south of Damascus” van 1 september 2020 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelIsraeli strikes | Attacks on Damascus and Daraa leave ten fatalities among regime forces, Iranian-backed militias and Hezbollah” van 1 september 2020 en een artikelIsraeli attacks on southern Syria | Five militiamen killed, three of non-Syrian nationalities” van 31 augustus 2020 op de site van The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)

Een gedachte over “Israëlische (?) aanvallen in Syrië doden elf mensen waaronder enkele Hezbollah jihadi’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.