Michael Moore: ‘Bent u klaar voor een overwinning van Trump?’ – Glick: ‘Biden is slecht voor Israël’

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 9 maart 2010. De toenmalige Amerikaanse vice-president Joe Biden zit met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu (R) voor een diner in de residentie van de premier. Biden verzekerde Israël van de toewijding van Washington aan de veiligheid van Israël en het verhinderen dat Iran kernwapens produceert [beeldbron: Reuters/Baz Ratner]

Caroline Glick: ‘Joe Biden is slecht voor Israël’
De Amerikaans-Israëlische betrekkingen zullen aanzienlijk worden verzwakt als Joe Biden in november Donald Trump verslaat, zegt de Amerikaanse oud-Israëlische journalist Caroline Glick. In een interview met Arutz Sheva dinsdag waarschuwde Glick dat een overwinning van Biden bij de presidentsverkiezingen van dit jaar ernstige gevolgen zou hebben voor Amerikaanse Joden en de staat Israël.

‘Het zal zeer negatieve gevolgen hebben voor de betrekkingen tussen de VS en Israël’, zei Glick, eraan toevoegend dat de Democratische Partij de afgelopen vier jaar een proces van radicalisering heeft doorgemaakt, met vermelding van de overwinningen van extreemlinkse kandidaten in de afgelopen jaren, zoals congresvrouwen Rashida Tlaib en Ilhan Omar, die meer reguliere democraten versloegen in veilige democratische districten.

“In de afgelopen maanden hebben we gezien dat pro-Israëlische democraten werden verslagen bij voorverkiezingen en vervangen door anti-Israël progressief-linkse democraten, zodat als er eerder vier vrouwen uit het progressieve blok [The Squad] waren, er nu Zeven, en het lijkt erop dat er meer in de voorverkiezingen zullen komen. Ze hebben de veldkantoren overgenomen.”

Glick beschuldigde vervolgens de voormalige president Barack Obama ervan anti-Israël en anti-Joods te zijn, maar voegde eraan toe dat in tegenstelling tot de voormalige president, de nieuwe generatie progressieve democraten hun vijandigheid jegens de Joodse staat niet verhult:

Het punt is dat, hoewel Obama anti-Israël en antisemitisch was, hij zijn vijandigheid moest verbergen omdat het centrum van de partij niet antisemitisch was. Maar vandaag is het moeilijk voor Joodse of pro-Israëlische kandidaten om gekozen te worden in de Democratische Partij. De helft van de Joodse politici zal niet terugkeren naar het Congres, of zal het in deze tijd nauwelijks redden. Deze trend weerspiegelt hoe de partij de Joden en Israël de rug heeft toegekeerd, en weerspiegelt zelfs de vijandigheid die een aanzienlijk deel van de Democratische Partij heeft nu de progressieven, die antisemitisch zijn, de dominante kracht in de partij zijn geworden. 

Michael Moore: ‘Bent u klaar voor een overwinning van Trump?’
Intussen heeft filmmaker Michael Moore ervoor gewaarschuwd dat het enthousiasme voor president Donald Trump in de belangrijkste staten van het slagveld ‘buiten de hitlijsten’ ligt, en zelfgenoegzame democraten riskeren dezelfde schok als bij de verkiezingen van 2016 toen velen de kansen van Trump afschreven.

Moore, een felle aanhanger van de linkse Democratische Partij, die zich vier jaar geleden achter de campagne van Hillary Clinton had geschaard, is afkomstig uit Flint, Michigan. Hij heeft zijn carrière doorgebracht met het documenteren van de benarde situatie van Amerikanen uit de arbeidersklasse in de ‘Rust Belt‘, wier beslissing om van Democraat naar Republikein over te schakelen de sleutel was tot de “schokkende” overwinning van Trump vier jaar geleden.

Hij was een van de weinige politieke waarnemers die in 2016 met succes voorspelde dat Trump Hillary Clinton zou verslaan, aangezien Trump’s America First-boodschap weerklonk in staten waar traditionele industrieën zijn gedecimeerd.

In een Facebook-bericht op zaterdag waarschuwde hij progressieven tegen zelfgenoegzaamheid, aangezien nationale peilingen de democratische kandidaat Joe Biden blijven laten zien met een voorsprong op Trump.

Moore schreef:

Bent u klaar voor een overwinning van Trump? Bent u mentaal voorbereid om weer te slim af te zijn door Trump? Vindt u troost in uw zekerheid dat Trump op geen enkele manier kan winnen? Bent u tevreden met het vertrouwen dat u in de DNC hebt gesteld om dit voor elkaar te krijgen? Ik waarschuw u bijna 10 weken van tevoren. Het enthousiasme voor de 60 miljoen in de basis van Trump is VAN DE KAART! Voor Joe niet zozeer. Laat het niet over aan de Democraten om van Trump af te komen. JIJ moet van Trump af. We moeten de komende 67 dagen elke dag wakker worden en ervoor zorgen dat ieder van ons honderd mensen doet stemmen. HANDEL NU!

Hij beweerde verder dat recente opiniepeilingen de verkrapping van de race in swing states aantonen. In de post beweerde Moore dat “toen CNN in augustus alleen in de swing states geregistreerde kiezers ondervroeg, Biden en Trump in een virtuele gelijkspel zaten.”

Uit de CNN-peiling van 17 augustus die voorafgaand aan de partijconventies werd gehouden, bleek dat van de geregistreerde kiezers in staten op het slagveld, 49% Biden steunde en 48% Trump:

Michael Moore won in 2002 de Academy Award voor beste documentaire voor Bowling for Columbine, waarin de oorzaken van het bloedbad op Columbine High School en de algemene wapencultuur van de Verenigde Staten werden onderzocht.

Hij regisseerde en produceerde ook Fahrenheit 9/11, een kritische blik op het presidentschap van George W. Bush en de War on Terror, die $ 119.194.771 opleverde om de meest opbrengende documentaire aller tijden aan de Amerikaanse kassa te worden. De film won ook de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes in 2004.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Shimon Cohen “Caroline Glick: ‘A Biden victory will be bad for the Jews and Israel’” van 1 september 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel Shemuel Meir “A Biden presidency is bad news for Netanyahu” van 28 mei 2020 op de site van The Atlantic Council

♦ naar een artikel van Tom Porter “Michael Moore warned that Trump’s support among his base is ‘off the charts’, and he is on course to win the presidential election” van 30 augustus 2020 op de site van Business Insider

Een gedachte over “Michael Moore: ‘Bent u klaar voor een overwinning van Trump?’ – Glick: ‘Biden is slecht voor Israël’

 1. Een overwinning van Biden is niet alleen slecht voor Israel, maar vooral voor Amerika….en daarmee het hele Westen, al hebben die het nog niet door.

  ‘Just no Trump’……..word op al onze zenders gepropageerd.
  Slecht nieuws geprolongeerd, goed nieuw geïgnoreerd.

  Maar gelukkig is er FOX nieuws waar je kunt zien dat de wereld er écht een beetje anders uitziet dan op onze CNN/BBC/VRT/NOS schermen gepresenteerd.

  Het ultra (s)linkse kamp in de VS heeft een totaal ander programma dan de pion Biden, die per direct terzijde zal worden geschoven indien hij de verkiezingen wint.

  Laten we hopen dat Michel Moore gelijk krijgt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.