Arabieren eisen nog steeds publiekelijk de verdrijving van Joden uit Israël in grote kranten

Plaatje hierboven: Tijdens Israël’s Onafhankelijkheidsoorlog (1947-1949) werden meer dan 40.000 Joden verdreven uit Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever, waar ze generaties lang hadden geleefd. Pas in 1967 zullen velen van hen terugkeren naar hun heimat [beeldbron: Quora]

Ad Dustour is een Jordaanse krant die al sinds 1966 publiceert. Het is een van de top 100 websites in Jordanië en ondersteunt koning Abdullah sterk. Gisteren riep een van zijn columnisten op tot de verdrijving van bijna alle Joden die in Israël wonen.

Khaled Al-Zubaidi is de auteur van een artikel van 30 augustus 2020 in Ad Dustour getiteld: ‘Ze hebben geen toekomst in onze regio.’

Raad eens over wie hij het heeft? Juist: de Joden.

Zubaidi, die ook schrijft voor Ammon News en andere Jordaanse media, beweert dat Joden en Arabieren vóór 1948 in vrede leefden in Palestina. Dit is natuurlijk een leugen – ik heb onlangs de dodelijke aanval en verkrachtingen van Arabieren tegen Joden in Hebron in 1834 gedocumenteerd, om maar één voorbeeld te geven.

Hij beëindigt het artikel door te zeggen dat alle Joden wier gezinnen arriveerden nadat het moderne zionisme was gesticht, gedwongen moesten worden verdreven:

Het is zeker dat 72 jaar na de Nakba van Palestina, en ondanks de intensivering van de onderdrukking door de vijanden, alle demografische, economische en vitale gegevens bevestigen dat de zionistische entiteit geen toekomst heeft in Palestina en de Arabische regio. Netanyahu’s plaats is in Polen of in Boston, waar hij vandaan kwam, en iedereen die op hem lijkt kent hun natuurlijke plaats. De Joden die al lang onder ons wonen, hebben dezelfde rechten en plichten als wij, maar het lot van de vreemdeling zal zwaarder zijn dan wat ze denken, aangezien ze geen toekomst hebben in onze regio.

Merk op dat geen van de Arabieren die deze eis stellen, ooit hetzelfde zegt over de honderdduizenden Arabieren die eind 19e en begin 20e eeuw naar Palestina trokken en nu als ‘inheems’ worden beschouwd. Dit is geen abnormaal standpunt in Jordanië – dit is een gangbare gedachte. Zowel in de intelligentsia als door de gewone burger wordt aangenomen dat op een dag bijna alle Joden in Israël eruit zullen worden verdreven, en dat dit een morele verplichting is.

Deze oproep om Joden uit het Midden-Oosten etnisch te zuiveren, veroorzaakte geen verontwaardiging of protest vanuit de Arabische wereld. Deze openbare oproep tot een massale schending van de mensenrechten wordt eveneens genegeerd door de ‘mensenrechten’ -gemeenschap en door degenen die beweren dat hun verzet tegen het zionisme gebaseerd is op morele principes.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Arabs still publicly demand the expulsion of Jews from Israel in major newspapers” van 30 augustus 2020 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “Arabieren eisen nog steeds publiekelijk de verdrijving van Joden uit Israël in grote kranten

  1. Jarenlange leugens, hersenspoeling & haat opvoeding veranderen niet in één dag.

    Met dit soort idioten kunnen we nog eeuwenlang voort in conflict.

    Dit soort mensen zou eindelijk eens de mond gesnoerd moeten worden om de échte progressieve & positieve elementen een kans te geven op échte normalisatie & vredevol samenleven/werken.

    Het is genoeg geweest met dit soort haatzaaiers!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.