Hezbollah dreigt voor elke gedode moslimterrorist een Israëlische soldaat te vermoorden

In een televisietoespraak vanuit de ondergrondse bunker waar hij zich sinds 2006 voor Israël verstopt, dreigde de leider van de terreurgroep van Hezbollah, Hassan Nasrallah (plaatje hierboven), dat zijn terreurgroep telkens een Israëlische soldaat wil elimineren om elke moslimterrorist in Syrië te wreken die werd gedood door de IDF.

De in Libanon gevestigde pro-Iraanse sjiitische terreurgroep Hezbollah heeft zondag gedreigd een Israëlische soldaat te vermoorden voor al zijn terroristen die zijn gedood door zijn aartsvijand Israël, nadat een strijder in juli in Syrië was gedood.

De Israëliër moet het begrijpen: als je een van onze jagers doodt, zullen we een van je soldaten doden“, zei Hezbollah-chef Hassan Nasrallah in een toespraak op televisie. Verwijzend naar verschillende incidenten aan de grens met Israël in de afgelopen weken, zei hij: “Met dit alles is rekening gehouden en de tijd voor het afwikkelen van de rekeningen zal komen.

Hij sprak na een Israëlische raketaanval van 20 juli op de Syrische regering en geallieerde posities in Syrië waarbij vijf mensen omkwamen. Hezbollah, bondgenoot van het regime van Damascus, zei dat een van hen onder de doden was. Nasrallah zei zondag dat er een “beslissend besluit” was genomen, maar dat Hezbollah “geen haast had”.

Israël zei woensdag dat het luchtaanvallen had gelanceerd tegen Hezbollah-observatieposten in Libanon nadat schoten van over de grens waren afgevuurd. Het incident komt ook nadat Hezbollah afgelopen weekend aankondigde dat het een Israëlische drone had neergehaald die over de grens vloog.

Israël heeft tientallen luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelen in het naburige Syrië, waar de groep samen met de regering van president Bashar al-Assad vecht. Hezbollah oefent aanzienlijke politieke invloed uit in Libanon en zijn bondgenoten domineren de overgangsregering.

Nasrallah sprak nadat de VN-Veiligheidsraad vrijdag zijn missie aan de Libanees-Israëlische grens had hernieuwd, hoewel het officieel zijn aantal verminderde en Beiroet onder druk zette om toegang te verlenen tot terreurtunnels die door Hezbollah waren gebouwd onder de grens met Israël.

Hezbollah-leider Hassan Nasrallah beschuldigde op zaterdag buitenlandse ‘cyberlegers’ van het voeren van een campagne om de Libanese publieke opinie te beïnvloeden tegen de door Iran gesteunde sjiitische terreurgroep:

Er zijn landen die cyberlegers kwaadwillig gebruiken en proberen de publieke opinie aan andere landen op te dringen. Ze betalen tientallen miljoenen dollars aan de media om leugens over Hezbollah te verspreiden. De mediacampagne waarmee het verzet momenteel wordt geconfronteerd, is ongekend. Ze voeren een aanvalsbeleid via artikelen en mediakanalen, die allemaal afkomstig zijn van één regering in één donkere kamer. We zien bijvoorbeeld hetzelfde nieuws op kanalen als Al-Arabiya, Al-Hadath, Sky Nieuws en diverse andere.


Bronnen:

♦ naar een artikelHezbollah vows it will kill an Israeli soldier for every terrorist slain” van 30 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelHezbollah Leader Again Threatens to Kill IDF Soldiers” en een artikelNasrallah: Foreign ‘Cyber Armies’ Targeting Lebanese Public Opinion” van 30 augustus 2020 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelHezbollah terror group chief threatens to kill Israeli soldiers for each of its Muslim terrorists eliminated” van 30 augustus 2020 op de site van Behind The News (BTN)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.