Israëlische tanks beschieten posities van Hamas als reactie op brandstichtingsballonnen

IDF-tanks beschoten in de vroege ohctend van deze zondag militaire posities van de terroristische organisatie Hamas in de zuidelijke Gazastrook.

De IDF-woordvoerder zei dat de aanval werd uitgevoerd als reactie op het aanhoudend afvuren van brandgevaarlijke ballonnen vanuit de Gazastrook naar Israëlisch grondgebied gedurende de dag. Zaterdag braken ten minste 23 branden uit in gemeenschappen nabij de grens met Gaza als gevolg van brandgevaarlijke ballonnen die vanuit de Gazastrook werden afgevuurd.

De meeste branden braken uit in de regionale raad van Hof Ashkelon en in de regionale raad van Eshkol. De branden werden geblust met de hulp van brandweerlieden die samenwerkten met de IDF en andere vrijwilligers die in het gebied werden ingezet.

Donderdagavond vielen IDF-straaljagers, vliegtuigen en tanks een ondergrondse infrastructuur en een militaire post van de terreurorganisatie Hamas in de Gazastrook aan. De aanval werd uitgevoerd als reactie op het voortdurende afvuren van brandgevaarlijke ballonnen vanuit de Gazastrook naar Israëlisch grondgebied.

Na die luchtaanval hebben terroristen vanuit de Gazastrook zes raketten op Israëlisch grondgebied afgevuurd. De raketten explodeerden in open gebieden. Er is geen melding gemaakt van lichamelijk letsel of schade. De IDF sloeg toen opnieuw toe in Gaza en bombardeerde een Hamas-wapenfabriek als vergelding voor de raketaanval.
Bronnen:

♦ naar een artikelIDF attacks Hamas posts in Gaza” van 30 augustus 2020 en een artikel van Elad Benari “24 fires break out as balloon terrorism continues” van 28 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsraeli tanks strike Hamas posts in Gaza in response to arson balloons” van 30 augustus 2020 en een artikel Arson balloons from Gaza spark 23 fires in southern Israel” van 29 augustus 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.