Koeweit TV: Palestijnse afwijzing van vredesakkoord Israël/VAE is historische vergissing

De Koeweitse tv-presentatrice Fajer Alsaeed zei in een monoloog op een aflevering van 17 augustus 2020 van haar show op Scope TV (Koeweit) dat de Palestijnen de voordelen afwijzen die de VAE namens hen heeft bereikt in hun deal met Israël, alsof ze het verdrag hadden afgewezen dat de Egyptische president Anwar Sadat met Israël had ondertekend.

Ze zei dat ze hoopt dat de Palestijnen ‘verantwoord’ zullen omgaan met de huidige deal tussen de VAE en Israël en ‘de revolutionaire geest zullen afschaffen’ waarvan ze zei dat deze niet langer past bij deze tijd.

Fajer Alsaeed:

Als de VAE een stap zet die onze Palestijnse broeders ten goede komt, maar de Palestijnen verwerpen deze stap … Genoeg! Laat ze het naar hun zin hebben. Het is net als in het geval van Sadat. Toen hij het vredesakkoord ondertekende, omvatte zijn voorwaarden niet alleen Egypte, maar ook Palestina. En de Israëli’s accepteerden dit destijds! Het waren de Palestijnen die het voorstel verwierpen.

[..]

De Syriërs wezen het ook af en handelden koppig. Zo bleef de Golanhoogte onder Israëlisch bewind, en de grenzen van 1967 gingen verloren – grenzen die al [onder Arabische heerschappij] onder Jordaanse voogdij stonden. Het is allemaal weg. De [Palestijnen] verwierpen dit, dus wat kun je doen?

[..]

Hetzelfde gebeurt vandaag. Als de Palestijnen de voordelen afwijzen die de VAE voor hen hebben weten te bereiken, zal er geen tweede kans zijn. Ik hoop dat ze er redelijk mee zullen omgaan en een eind zullen maken aan de revolutionaire geest die niet geschikt is voor deze tijd.

[..]

Ons hele leven is platgelegd door een klein virus. Bekijk de wereld vanuit dat perspectief, niet vanuit het perspectief van 50 jaar geleden. De wereld is veranderd, maar uw mentaliteit blijft hetzelfde. Ik denk dat dit een historische fout is van de Palestijnse besluitvormers.


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoKuwaiti TV Host Fajer Alsaeed: Palestinian Rejection Of UAE Peace Agreement With Israel Is A Historic Mistake” van 17 augustus 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.