Harvard Universiteit benoemt aartsleugenaar Saeb Erekat tot docent diplomatie voor 2020-21

Herinnert u zich nog de tijd dat de Harvard Universiteit nog werkelijk iets betekende?

Het Future of Diplomacy Project aan het Belfer Centre for Science and International Affairs van de Harvard Kennedy School heeft vier vooraanstaande leiders in diplomatie benoemd tot Fisher Family Fellows voor het Academiejaar 2020-21, leest aldus een bericht van 27 augustus 2020 op hun site. 

Volgens Harvard zijn die vier vooraanstaande leiders in diplomatie:

Julie Bishop, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van Australië en plaatsvervangend leider van de centrumrechtse Liberal Party;

Saeb ErakatSaeb Erekat, de belangrijkste Palestijnse onderhandelaar en hoofd van de afdeling Onderhandelingszaken van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO);

Federica Mogherini, voormalig hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid en vicevoorzitter van de Europese Commissie;

♦ En Peter Wittig, voormalig ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland in de Verenigde Staten.

“We zijn trots dat we deze vier gerespecteerde wereldleiders dit academiejaar mogen verwelkomen op de Harvard Kennedy School. Ze zullen ons vermogen versterken om lessen te trekken uit effectieve diplomatie en staatsmanschap”, aldus faculteitsvoorzitter Nicholas Burns.

De Fellows zullen in het najaar spreken in virtuele seminars, spreekuren houden met studenten om hun professionele ontwikkeling en netwerken te bevorderen, en deelnemen aan onderzoeksinitiatieven. Als de volksgezondheid het toelaat, zullen de Fellows in het voorjaar van 2021 de campus bezoeken om studiegroepen voor Harvard-studenten te leiden over onderwerpen van hun expertise, waaronder transatlantische relaties; Het Israëlisch-Palestijnse conflict; En opkomende uitdagingen op het gebied van buitenlands beleid en veiligheid in de Indo-Pacific regio… ..

Saeb Erakat is uitgebreid betrokken geweest bij alle onderhandelingen met Israël, inclusief die gevoerd in Camp David (2000) en in Taba (2001). In 1991 was hij vicevoorzitter van de vredesdelegatie van Madrid en later vicevoorzitter bij de onderhandelingen in Washington in 1992. Eerder was hij minister van lokaal bestuur van de Palestijnse Nationale Autoriteit en tevens hoofd van de Palestijnse Autoriteit. Kant van de Stuur- en Monitoring Commissie. Hij is de auteur van veertien boeken over buitenlands beleid, olie, conflictoplossing en onderhandelingen.

Welke diplomatieke overwinning heeft Saeb Erakat ooit behaald? Hij speelde een belangrijke rol bij het schilderen van de Palestijnen in een hoek, door te stoppen met zaken te doen met Israël, zelfs nadat de ‘annexatie’ van tafel is gevallen, wat alleen maar zijn eigen volk pijn doet. Met zijn ‘briljante’ diplomatieke vaardigheden is hij erin geslaagd een groot deel van de Arabische wereld te veranderen van pro-Palestijns in lauw of vijandig.

Hij heeft een lange geschiedenis van de meest flagrante leugens, die de Joodse geschiedenis ontkent en terreuraanslagen rechtvaardigt. Hij heeft zelfs gelogen over zijn eigen leven en de geschiedenis van zijn familie. En dat zijn nog maar enkele van zij krassen aan de oppervlakte.

Erekat is helemaal geen ‘gerespecteerde wereldleider’. Hij is een mislukkeling in alles wat hij ooit heeft gedaan. Waarom zou Harvard een bewezen seriële leugenaar, een mislukte onderhandelaar en politicus die nooit zijn eigen volk heeft geholpen, en die niet eens echt populair is onder Palestijnen, inhuren om zijn studenten te onderwijzen?


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Harvard names serial liar and failed diplomat Saeb Erekat as a Fellow to teach diplomacy!” van 28 augustus 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikel van Nicholas Burns “Senior International Leaders Join Harvard Kennedy School’s Future of Diplomacy Project as 2020-21 Fisher Family Fellows” van 27 augustus 2020 op de site van de Harvard Kennedy School

Een gedachte over “Harvard Universiteit benoemt aartsleugenaar Saeb Erekat tot docent diplomatie voor 2020-21

  1. Harvard, de grootste, rijkste & beste Universiteit van Amerika die daarom het neusje van de zalm & de topmensen kan aanstellen om les te geven.

    Dat precies deze universiteit aartsleugenaar Erekat & übercommuniste Mogherini aanstelt om jonge studenten te beleren over internationale politiek & diplomatie ontlokte het volgende commentaar van een journalist………er is iets goed ziek in de Amerikaanse Universiteiten.

    Wees er maar zeker van dat de volgende generatie Israel vijanden door hen worden klaargestoomd.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.