Unieke archeologische vondsten tentoongesteld in het Legacy Hotel in Nazareth

Volgens een verklaring van de IAA hebben de eigenaren van het Legacy Hotel in Nazareth, de Afifi-groep, in samenwerking met de Israel Antiquities Authority (IAA), artefacten tentoongesteld die zijn gevonden tijdens een opgraving tijdens de bouw van het hotel.

Het hotel, gelegen nabij de Geboortekerk in het centrum van Nazareth, werd voorheen gebruikt als garage voor bussen van de familie Afifi die het transport- en toerismebedrijf Nazareth runt.

In 2010 begon de bouw op initiatief van de familie om de oude garage om te bouwen tot een boetiekhotel. Tijdens de bouw van de funderingen van het gebouw werden vier schachten ontdekt die naar een systeem van ondergrondse grotten leidden. Als resultaat van de ontdekking werd de bouw stopgezet en werd een team van archeologen onder leiding van Yardena Alexandre van de IAA gestuurd om de site te onderzoeken.

Na eeuwen van stof te hebben opgeruimd, ontdekten de archeologen dat de grotten, uitgehouwen uit massief gesteente, werden gebruikt voor familiebegrafenissen tijdens drie historische perioden: de midden bronstijd (2000 v.Chr.), De late bronstijd (1700 v.Chr.) En de IJzertijd (1000 voor Christus).

Toen de archeologische opgraving voltooid was, werd de bouw hervat. De architect van het hotel heeft speciale showrooms toegevoegd waar de oude vondsten werden tentoongesteld.

Plaatje hierboven: Tentoonstellingsruimte met de gevonden historische artefacten op het gelijkvloers van het Legacy Hotel in Nazareth [beeldbron: Orit Shamir/IAA]

De items, waaronder kommen, slagwapens en sieraden, bieden een kijkje in voorheen onbekende delen van het verleden van Nazareth.. “De archeologische vondsten onthullen nieuwe informatie over de geschiedenis van het oude dorp, die niet in de geschreven bronnen wordt verteld,” zei Alexandre.

De voorwerpen werden waarschijnlijk gebruikt bij begrafenisceremonies of naast de overledene geplaatst, zodat ze hen zouden vergezellen op hun reis naar het volgende leven. “Het blijkt dat Nazareth, dat normaal gesproken wordt geassocieerd met Jezus (Christus) die opgroeit in het Joodse dorp Nazareth, al 2000 jaar voor zijn tijd veel groepen aantrok”, voegde Alexandre toe, die ook de curator van de tentoonstelling is. De tentoonstelling is op afspraak te bezichtigen.

Een Britse archeoloog zegt dat een eerste-eeuwse woning gevonden onder een klooster in Nazareth, Israël, het ouderlijk huis van de jood Jezus Christus had kunnen zijn, meldde The Huffington Post. Dr. Ken Dark van de Universiteit van Reading en het Archeologisch Project van Nazareth stelt dat, hoewel het bewijs niet kan bewijzen dat Jezus opgroeide in huis, het wel suggereert dat het mogelijk is. Volgens de Bijbel groeide Jezus op in Nazareth, voordat hij zijn geboorteplaats verliet om rond te dwalen en wonderen te verrichten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Daniel Nisinman “Unique archaeological findings displayed in a Nazareth hotel” van 26 augustus 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelArchaeologist believes house in Nazareth could have been Jesus’ childhood home” van 6 maart 2015 op de site van The Independent

Een gedachte over “Unieke archeologische vondsten tentoongesteld in het Legacy Hotel in Nazareth

Reacties zijn gesloten.