Israël’s minister van BuZa in Berlijn: ‘Ons beleid is verschoven van annexatie naar normalisatie’

Plaatje hierboven: “Een fijne ontmoeting met mijn goede vriend @HeikoMaas op de site van Villa Lieberman alwaar we spraken over toekomstige samenwerking tussen Israël en Duitsland op het gebied van handel, economie, geneeskunde, onderzoek en veiligheid“, twitterde minister Gabi Ashkenazi vanuit Berlijn [beeldbron: Twitter]

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi ontmoet de 27 ministers van Buitenlandse Zaken van de EU in Berlijn voor een werklunch in de zijlijn van een tweedaagse informele bijeenkomst van de 27 ministers van Buitenlandse Zaken van de EU in de Duitse hoofdstad. Duitsland neemt momenteel het roterende voorzitterschap van de Europese Unie op zich.

Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas was het donderdag eens met zijn Israëlische ambtsgenoot dat er een poging moet worden ondernomen om een ​​wapenembargo tegen Iran uit te breiden. Anderzijds benadrukte hij dat Duitsland de historische deal van 2015 tussen Teheran en wereldmachten nog steeds ziet als de beste manier om te voorkomen dat het land atoomwapens kan verwerven.

Met een huidig ​​VN-wapenembargo tegen Iran dat op 18 oktober afloopt, vertelde de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi aan verslaggevers in Berlijn dat een verlenging nodig was om te voorkomen dat Iran ‘meer geavanceerde wapensystemen krijgt en deze verspreidt over het Midden-Oosten’.

Europees commissaris Oliver Varhelyi, die de Commissie op de bijeenkomst vertegenwoordigt, zei:

Ik ben verheugd over het feit dat Israël, samen met de VS, erin is geslaagd om tot een overeenkomst te komen met de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een welkom teken in het Midden-Oosten en ook voor het vredesproces. En ik verwelkom ook het feit dat er duidelijke boodschappen zijn als het gaat om de annexatie.

Israël is ‘overgegaan van’ het voorgestelde beleid om soevereiniteit toe te passen in Judea en Samaria naar het nastreven van genormaliseerde betrekkingen met gematigde Arabische staten, zei de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi (Blauw & Wit partij) op donderdagochtend tegen zijn Duitse tegenhanger, minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas in Berlijn.

Video: Gezamelijke persconferentie in Berlijn
door Gabi Ashkenazi en Heiko Maas op 27.08.2020

Minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi sprak donderdagochtend met verslaggevers tijdens een persconferentie in de Liebermann Villa aan het Wannsee-meer in Berlijn en besprak het onlangs aangekondigde vredesverdrag van Israël met de Verenigde Arabische Emiraten en de opschorting van het soevereiniteitsplan van de Israëlische premier Binyamin Netanyahu.

Ashkenazi bracht de twee in zijn opmerkingen in verband en zei dat het Israëlische beleid ‘van annexatie naar normalisatie was gegaan’ en hij voegde eraan toe:

Ik denk dat het heel duidelijk en tastbaar is dat het beleid van de Israëlische regering is verschoven van annexatie naar normalisatie. Ik denk dat dat een opening is. Dat is echt. Dat is concreet. We hebben de deur opengelaten voor onze buren. Nu is het aan hun beslissing en hun keuze om mee te doen. Ik denk dat wat er met de VAE is gebeurd, een zeer sterke demonstratie is dat we alleen door dialoog en onderhandeling vooruitgang kunnen boeken.

Plaatje hierboven: In Berlijn bezocht de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi de herdenkingssite 17 in Grunewald, het platform vanwaar Berlijnse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog naar nazi-vernietigingskampen werden gedeporteerd. Bij de herdenking legde hij een krans en stak kaarsen aan.

Hij bezocht ook het Wannsee Conference Memorial and Education Center, vergezeld van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas:

Plaatje hierboven: De villa aan Am Großen Wannsee 56-58, waar op 20 januari 1942 de Wannsee Conferentie werd gehouden, is tegenwoordig een gedenkteken en museum. Die beruchte conferentie werd georganiseerd door SS-Obergruppenführer Reinhard Heydrich samen met SS-Obersturmbannführer Adolf Eichmann alwaar de praktische krijtlijnen werden uitgetekend voor de Endlösung, aka de vernietiging van het Europese Jodendom.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yossi Lempkowicz “Israeli FM meets the 27 EU Foreign Ministers in Berlin” van 27 augustus 2020 op de site van The European Jewish Press (EJP)

♦ naar een artikel van David Rosenberg “‘Our policy has moved from annexation to normalization’; Gabi Ashkenazi declares that Israel has shifted from pursuing sovereignty in Judea and Samaria, to normalizing relations with Arab world” van 27 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelGermany, Israel agree continued Iran arms embargo important” van 27 augustus 2020 op de site van The New Milford Spectrum

Een gedachte over “Israël’s minister van BuZa in Berlijn: ‘Ons beleid is verschoven van annexatie naar normalisatie’

  1. In Villa Lieberman aan de Wannsee, dezelfde Wannsee maar een andere villa, waar in 1942 tot de uitroeiing van het Joodse ras werd besloten, staat een Israelische Minister naast Heiko Maas, de meest anti Israel Minister van BZ en proclameert vol trots het einde van de rechtmatige teruggave van Joods grondgebied voor de “rechten” van een groep mensen met dezelfde moraal & plannen als diegenen in 1942.

    De man moet zich kapot schamen en per direct uit zijn ambt gegooid worden!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.