Hamas sticht opnieuw vele branden en vuurt zes raketten af naar zuidelijk Israël

Plaatje hierboven: Gaza, 27 augustus 2020. Links een lid van Al Quds Brigades (Islamitische Jihad) en rechts een lid van de Al Qassam Brigades (Hamas) opereren opnieuw samen om Gaza te ruïneren en het welzijn van eigen volk op te offeren in een zinloze poging Israël van de kaart te vegen [beeldbron: PalToday]

In de vroege ochtend van deze vrijdag 28 augustus 2020 werden andermaal zes raketten afgevuurd door terroristen in de Gazastrook naar willekeurige burgerdoelwtten op het zuiden van Israël. Code Red-raketsirenes klonken in Nachal Oz, Alumim, Sha’ar HaNegev en Sdot Negev.

De IDF bevestigde dat zes raketten vanuit Gaza op Israël zijn afgevuurd. Alle raketten explodeerden in open gebieden en veroorzaakten geen schade of verwondingen.

Arabieren melden IDF-artilleriebeweging en explosies gehoord in centraal Gaza na de raketaanval. Eerder bombardeerden Israëlische straaljagers de terreurdoelen van Hamas in Gaza als reactie op honderden explosieven en brandbommen die waren vastgemaakt aan ballonnen die door moslimterroristen naar het zuiden van Israël werden gelanceerd.

De IDF bevestigde dat ze ondergrondse infrastructuur en een buitenpost van Hamas hadden getroffen als reactie op de voortdurende brandgevaarlijke en explosieve ballon die vanuit Gaza naar het zuiden van Israël werd gelanceerd.

Enkele uren later op deze vrijdagochtend, bestookten Israëlische gevechtsvliegtuigen voor een tweede keer stellingen van Hamas waaronder een wapenfabriek in de Gazastrook. Een IDF-woordvoerder bevestigde vrijdag dat de Israëlische luchtmacht een terrein heeft gebombardeerd dat door Hamas wordt gebruikt voor de opslag van wapens.

Op donderdag 27 augustus braken ten minste 30 branden uit in gemeenschappen in de buurt van de grens met Gaza als gevolg van het brandgevaarlijk ballonterrorisme. Gadi Yarkoni, voorzitter van de Regionale Raad van Eshkol, zei op woensdag dat het geduld van de bewoners opraakt:

We hebben tot dusver geduld getoond om het politieke establishment en het leger te laten optreden om terrorisme uit te roeien. Maar helaas blijft het terrorisme toenemen en bereikt het de drempels van onze huizen. De realiteit waarin kinderen worden blootgesteld aan explosieven in hun huis en gemeenschap is immoreel. Dat berooft mij als voorzitter van de Raad van de slaap. Ik verwacht dat de staatshoofden met meer vastberadenheid zullen optreden om de veiligheid van hun burgers te waarborgen.


Bronnen:

♦ naar een artikel6 rockets fired by Muslim terrorists from Gaza at civilians in southern Israel” en een artikelIDF bombs Hamas terror targets in Gaza in response to incendiary, explosive attacks toward southern Israel” van 28 augustus 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Elad Benari “Rockets fired toward Israel, IDF attacks Hamas targets in Gaza” en een artikel van David Rosenberg “IDF bombs Hamas weapons factory following rocket attacks” van 28 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva