Abbas: geen vrede met Israël in het Midden-Oosten zonder de Palestijnen

Plaatje hierboven: Khartoem, Soedan, 25 augustus 2020. Soedanezen protesteren tegen de komst van de Amerikaanse minister van BuZa Mike Pompeo. Op het bord staat in het arabisch: “Geen vrede, geen onderhandelingen, geen normalisering” van de relaties met Israël, hetzelde van wat ze al in 1967 afkondigden. 53 verloren jaren …. [beeldbron: twitter]

Mahmoud Abbas aka ‘Mister NO’ en chef van de Palestijnse Autoriteit (PA), verklaarde dinsdag dat er geen vrede in de regio zou worden bereikt door de Palestijnse Arabieren te omzeilen ten gunste van normalisatie van de relaties tussen de Arabische staten en Israël.

“Door de Palestijnen te negeren en te streven naar normalisatie tussen de Arabische staten en Israël, zal er geen vrede komen in de regio in de vorm van vredee, zei Abbas tijdens een ontmoeting met de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab in Ramallah, aldus het persbureau Xinhua.

Abbas voegde eraan toe dat ‘uitvoering van de internationale resoluties met betrekking tot de Palestijnse zaak en uitvoering van het Arabische vredesinitiatief van 2002 de enige middelen zijn om vrede te sluiten. “Dit betekent dat het bereiken van een vredesakkoord in de regio met Israël niet kan worden bereikt zonder het eerst met de Palestijnen te ondertekenen”, zei hij.

Abbas vertelde Raab dat Israël nooit zijn ‘nederzettingenactiviteiten’ in de Palestijnse gebieden had stopgezet en nooit zijn plan had opgegeven om delen van Judea en Samaria te annexeren, en voegde eraan toe dat “deze praktijken alle kansen op vrede vernietigen”.

“Er zal geen vrede, veiligheid en stabiliteit zijn in de regio zonder de Israëlische bezetting van onze gebieden te beëindigen en het Palestijnse volk hun vrijheid en onafhankelijkheid te bieden”, benadrukte de PA-voorzitter.

Hamas
Op deze donderdagochtend schrijft de krant Al-Akhbar dat de Hamas-organisatie in Gaza de Qatari-gezant die deze week in Gaza arriveerde, heeft verteld dat als ze geen medische apparatuur krijgen die nodig is om de coronavirus-epidemie te bestrijden, ze hun aanvallen op Israël nog zullen opvoeren.

De gezant van Qatar is een paar dagen geleden in Gaza aangekomen om te proberen een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas tot stand te brengen, maar heeft tot dusver geen vooruitgang geboekt bij zijn onderhandelingen.

Begrafenis op 25.08 in Gaza van de 4 terroristen
duidelijk geen Covid-19 probleem hier …
geen mondmaskers, geen sociale afstand, nada, niks ….


Bronnen:

naar een artikel van Elad Benari “Abbas: Peace can’t be achieved by bypassing Palestinians” van 26 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Abbas: geen vrede met Israël in het Midden-Oosten zonder de Palestijnen

  1. Geen vrede, veiligheid & stabiliteit mét palestijnen.

    Deze gehersenspoelde, doorgeknalde probleemmakers zijn een negatieve factor waar ze ook opduiken.

    Negatief, agressief, onaangepast en opgevoed in de veronderstelling dat de wereld enkel om hen draait met ongefundeerde rechten maar zonder enige plichten…….behalve geweld & terreur in een opgeklopt conflict.

    Zolang de wereld hen niet een halt toe roept zal er géén vrede, veiligheid & stabiliteit zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.