Het akkoord tussen de VAE en Israël toont het ware gezicht van de Palestijnse Autoriteit

Plaatje hierboven: “Palestijnen sturen hun beste vredesduif naar de Joodse staat…” [beeldbron: een cartoon van de Israëlische tekenaar Ronny Gordon]

Sinds de oprichting van het land hebben alle Israëlische regeringen vrede met zijn Arabische buren nagestreefd. Wijlen Israëlische premier Menachem Begin ondertekende een historisch vredesverdrag met Egypte en wijlen Israëlische premier Yitzhak Rabin tekende een soortgelijk vredesverdrag met Jordanië.

De staat Israël is trots op beide vredesakkoorden en heeft geprobeerd deze overeenkomsten te repliceren met andere Arabische staten. In het afgelopen decennium heeft niemand echter agressiever vrede met de grotere Arabische wereld nagestreefd dan de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Het aangaan van vreedzame betrekkingen met de Verenigde Arabische Emiraten verraste veel mensen. Tegelijkertijd onthulde het echter het ware gezicht van de Palestijnse Autoriteit. In plaats van vredesakkoorden te ondertekenen, moedigt de PA haar burgers aan om grenspolitieagenten in Jeruzalem aan te vallen; verheerlijkt het zenden van brandballonnen en Qassam-raketten naar de Israëlische gemeenschappen nabij Gaza, en zet systematisch aan tot geweld en terrorisme.

In dezelfde geest hebben Palestijnse leiders en PA-mediakanalen de kroonprins Mohammed bin Zayed van de VAE beschreven als een ‘verrader’, ‘collaborateur’ en zelfs een ‘tumor’ voor het sluiten van vrede met de staat Israël.

Sinds 1993 heeft de Palestijnse Autoriteit elk vredesaanbod afgewezen dat op hun pad kwam. Tegelijkertijd hebben ze actief geprobeerd de oppositie van de Arabische wereld tegen Israël te handhaven en hebben ze gewerkt tegen andere moslimlanden om vrede te sluiten met de Joodse staat. De Palestijnse Autoriteit en haar leiders kunnen de Arabische wereld niet blijven gijzelen.

De PA wil dat het Israëlisch-Palestijnse conflict voortduurt en voorrang krijgt op andere dingen die in het Midden-Oosten gebeuren. De Palestijnse kwestie is meer een campagne geworden om donaties van de internationale gemeenschap te verzamelen dan een politieke kwestie met omstreden land en een zogenaamde bezetting.

Talrijke Palestijnse leiders en organisaties hebben geld verdiend aan het Israëlisch-Palestijnse conflict en het leed dat het bij beide volkeren heeft veroorzaakt. Talloze internationale organisaties hebben miljoenen aan dit conflict verdiend, terwijl ze in werkelijkheid niets anders deden dan haat kweken.

Deze organisaties zijn antisemitisch en haten Joden, die zich altijd verbergen voor de Palestijnse zaak om onverdraagzaamheid te promoten via de Boycot-, Desinvesterings- en Sanctiebeweging. Deze internationale organisaties zijn natuurlijk niet geïnteresseerd in het beëindigen van het conflict en blijven de Palestijnen financieren.

BDS-communiqué omtrent VAE-Israël normalisatiepact:

Om deze reden heeft de Palestijnse Autoriteit een financiële prikkel om zich tegen vrede te verzetten, want de dag dat ze een staat worden, zal de dag zijn waarop de gratis giften van hun donoren zullen eindigen en ze een economie zullen moeten opbouwen voor hun volk.

De Arabische landen in de Perzische Golf hebben nu ook het ware gezicht van de Palestijnse Autoriteit gezien. Nadat ze zwaar hadden geïnvesteerd in de Palestijnse zaak, hebben ze de PA Iran en Qatar zien steunen tegen hun strategische belangen in. Niettemin hebben de leiders van de Arabische landen in de Perzische Golf het Palestijnse volk niet verraden.

Integendeel, de Verenigde Arabische Emiraten hebben van Israël de concessie van de Joodse staat veiliggesteld om de toepassing van de Israëlische soevereiniteit over 30% van Judea en Samaria stop te zetten. Dit weerhield de Palestijnse Autoriteit er echter niet van de VAE aan te vallen, zelfs voordat ze de kans hadden gehad om de details van de overeenkomst te bestuderen.

De Palestijnse reactie was roekeloos en haastig, wat de manier waarop de internationale gemeenschap hen beziet enorm heeft geschaad. Het zou voorzichtiger zijn geweest voor PA-president Mahmoud Abbas of een van zijn ministers om naar Abu Dhabi te reizen om zaken te verduidelijken, voordat de VAE werd belasterd tegenover de hele Arabische wereld en de internationale gemeenschap.

Desalniettemin is het PA-beleid altijd geleid op basis van haat, niet op basis van logica en rede. Om deze reden waren ze tegen het vredesakkoord tussen de VAE en Israël voordat ze het lazen, net zoals ze zich verzetten tegen de deal van de eeuw voordat Trump het zelfs aan het publiek had uitgegeven.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mendi Safadi “UAE-Israel deal exposes true face of Palestinian Authority” van 26 augustus 2020 op de site van Israel Hayom

3 gedachtes over “Het akkoord tussen de VAE en Israël toont het ware gezicht van de Palestijnse Autoriteit

  1. de nl.minister van buitenlandse zaken. mevrouw kaag van dood66, weet precies hoe ze nl.belastinggeld naar de palestijnse autoriteit moet sluizen waarmee dit gespuis de eigen zakken vult. misschien krijgt mevrouw kaag hier ook wel een percentage van mee want voor wat hoort wat

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.