IDF valt opnieuw de Hamas-infrastructuur in Gaza aan in reactie op brandstichtingen

IDF-straaljagers en -vliegtuigen vielen dinsdagavond en deze woensdagochtend de ondergrondse infrastructuur van Hamas in de zuidelijke Gazastrook aan. De aanval kwam als reactie op het afvuren van brandgevaarlijke ballonnen vanuit de Gazastrook naar Israëlisch grondgebied.

“De IDF voert een voortdurende beoordeling van de situatie uit en treedt resoluut en resoluut op tegen elke poging tot terroristische activiteit tegen de burgers van de staat Israël en de schending van zijn soevereiniteit”, zei de IDF-woordvoerder.

Honderden brandbommen en explosieven die aan ballonnen waren bevestigd, werden dinsdag door moslimterroristen vanuit Gaza afgevuurd en veroorzaakten minstens 46 branden in het zuiden van Israël. Een bom die aan ballonnen was bevestigd, ontplofte op een basketbalveld in Netivot terwijl kinderen speelden. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Dinsdag opereerden brandweerlieden om 29 branden te blussen die uitbraken in gemeenschappen naast de grens tussen Gaza en Israël. De meeste branden waren klein en ongevaarlijk. Onderzoekers stelden vast dat de branden werden veroorzaakt door brandgevaarlijke ballonnen.

Ondertussen kwam Qatari-gezant Mohammed Al-Emadi dinsdagavond de Gazastrook binnen via de Erez-oversteek, met enkele koffers gevuld met cash geld uit Qatar, bestemd om uit te delen aan de verpauperde inwoners van Gaza.

Al-Emadi zal naar verwachting een ontmoeting hebben met de leiders van Hamas, inclusief de leider in Gaza Yahya Sinwar, en zal naar verwachting de verdeling van de subsidie ​​afhangen van het stoppen van de brandgevaarlijke ballonnen en het raketvuur.

Een dag eerder bombardeerden Israëlische straaljagers en tanks een aantal terreurdoelwitten van Hamas in het zuiden van Gaza als reactie op honderden explosieven en brandbommen die waren vastgemaakt aan ballonnen die door moslimterroristen naar het zuiden van Israël werden gelanceerd.

Volgens Arabische rapporten richtte de IDF zich op een terreurpost nabij Rafah in het zuiden van Gaza. “Als reactie op explosieve ballonnen die vandaag vanuit Gaza naar Israël zijn gelanceerd, hebben onze tanks en vliegtuigen zojuist de militaire posten en ondergrondse infrastructuur van Hamas in Gaza geraakt. We zullen Israëlische burgers beschermen tegen terreur”‘, tweette de IDF-woordvoerder.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF attacks Hamas infrastructure in Gaza; Attack in response to the firing of incendiary balloons from the Gaza Strip toward Israeli territory” van 26 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in Gaza in response to explosive balloons launched into Israel” van 26 augustus 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.