Nikki Haley: Trump deed het juiste om de nucleaire deal met Iran te verscheuren

Nikki Haley, de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de VN, sprak maandagavond op de Republikeinse Nationale Conventie en schilderde president Donald Trump af als de juiste keuze voor buitenlands beleid.

Joe Biden en de Democraten geven Amerika nog steeds eerst de schuld. Donald Trump heeft Amerika altijd op de eerste plaats gezet. Hij heeft nog vier jaar als president verdiend. Deze president heeft een staat van dienst van kracht en succes. De voormalige vice-president heeft een staat van dienst van zwakte en mislukking. Joe Biden is goed voor Iran en ISIS … geweldig voor communistisch China … en hij is een geschenk uit de hemel voor iedereen die wil dat Amerika zich verontschuldigt, zich onthoudt en onze waarden verlaat.

De thans 48-jarige diplomate Nikki Haley voedt met haar toespraak de speculaties dat ze in 2024 mogelijk een gooi wil doen naar het Amerikaanse presdentschap voor de Republikeinse partij. De voormalige ambassadeur prees Trump voor het verscheuren van de nucleaire deal met Iran twee jaar geleden en voegde eraan toe:

Obama en Biden lieten Noord-Korea Amerika bedreigen. President Trump verwierp die zwakte en we hebben de zwaarste sancties tegen Noord-Korea in de geschiedenis aangenomen. Obama en Biden lieten Iran wegkomen met moord en stuurden hen letterlijk een vliegtuig vol geld. President Trump deed het juiste en verscheurde de nucleaire deal met Iran.

Haley sprak ook indirect de Black Lives Matter-beweging aan met de woorden …

[..] natuurlijk weten we dat elk zwart leven waardevol is. In een groot deel van de Democratische Partij is het nu in de mode om te zeggen dat Amerika racistisch is. Dat is een leugen. Amerika is geen racistisch land. Dit is persoonlijk voor mij. Ik ben de trotse dochter van Indiase immigranten. Ze kwamen naar Amerika en vestigden zich in een kleine zuidelijke stad. Mijn vader droeg een tulband. Mijn moeder droeg een sari. Ik was een bruin meisje in een zwart-witte wereld. Amerika is een verhaal waar nog aan wordt gewerkt. Dit is het moment om op die vooruitgang voort te bouwen en Amerika nog vrijer, eerlijker en beter te maken voor iedereen. Daarom is het tragisch om te zien dat zo veel van de Democratische Partij een oogje dichtknijpt voor rellen en woede.

Plaatje hierboven: Nimrata Nikki Randhawa, beter gekend als Nikki Haley (rechts) met haar ouders. Haley werd op 20 januari 1972 in Bamberg, South Carolina, geboren in een Indiase Sikh-familie. Haar ouders, Raj Kaur Randhawa en Ajit Singh Randhawa waren immigranten uit Amritsar (Punjab), India [beeldbron: CelebFamily]


Bronnen:

♦ naar een artikelHaley: Trump did the right thing and ripped up the Iran nuclear deal” van 25 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Ron Kampeas “Nikki Haley cites Trump’s Israel policies in Republican convention speech” van 25 augustus 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Jarrett Renshaw “Haley fuels 2024 presidential speculation with Republican convention speech” van 25 augustus 2020 op de site van Reuters

Een gedachte over “Nikki Haley: Trump deed het juiste om de nucleaire deal met Iran te verscheuren

  1. Nikki Haley.
    Hopelijk realiseert zij wat anderen niet lukte……de éérste vrouwelijke president te worden.

    Als vrouw, dochter van immigranten, met een kleurtje + een superdosis intellect & doorzettingsvermogen en géén katje om zonder handschoenen aan te pakken, zou zij de perfecte kandidaat zijn!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.