Gaza: Vier terroristen van de Al Quds Brigades (PIJ) komen om tijdens ‘arbeidsongeval’


Update 25 aug. 17u28

Vier terroristen van de Al Quds Brigades, het doodseskader van de terreurorganisatie Islamitische Jihad (PIJ), zijn op maandagavond omgekomen bij een zogenaamd ‘arbeidsongeval’ in de Gazastrook.

Nadat explosies waren gemeld in een compoud van de Islamitische Jihad in de noordelijke wijk Shejaiya in Gazastad, schreven de Palestijnse Arabische media de explosies aanvankelijk toe aan aanvallen van de Israëlische luchtmacht.

Israëlische veiligheidsfunctionarissen die door de Israëlische media werden geciteerd, ontkenden echter elke Israëlische connectie met het incident, eraan toevoegend dat het een ‘arbeidsongeval’ leek te zijn.

De vier omgekomen ‘arbeiders’ van de PIJ

De groep maakte vervolgens bekend dat vier van zijn leden bij de explosie zijn omgekomen tijdens “voorbereidingen om de criminele entiteit uit ons bezette land te verwijderen”. Het gaat om  Iyad Jamal Al-Jadi (42 jaar), Moataz Amer Al-Moubayed (29 jaar), Yaqoub Munzer Zaidiya (25 jaar) en Yahayed Al-Jadi (23 jaar).

Ondanks de Israëlische ontkenning bleven de Gaza-media dit jihadistische ongeval melden als een IDF-aanval. Een paar minuten later werd de diploma-uitreiking aan de Islamitische Universiteit in Gaza-stad abrupt geannuleerd en werd alle aanwezigen om onbekende redenen gevraagd te vertrekken.

Volgens Kan 11 News, dat Palestijnse Arabische bronnen citeerde, werden de terroristen gedood terwijl ze raketten voorbereidden om op Israël af te vuren. Het incident komt te midden van verhoogde spanning, aangezien raket- en brandgevaarlijke ballonaanvallen vanuit Gaza naar Israël de afgelopen dagen zijn geïntensiveerd.

Begrafenis in Gaza van de 4 terroristen
duidelijk geen Covid-19 probleem hier …
geen mondmaskers, geen sociale afstand, nada, niks ….


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Ariel “Four Islamic Jihad terrorists killed in Gaza ‘work accident’” van 25 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelGaza: 4 Muslim terrorists blow themselves up while loading a rocket launcher” van 24 augustus 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Gaza: Vier terroristen van de Al Quds Brigades (PIJ) komen om tijdens ‘arbeidsongeval’

  1. Heeft mevrouw Kaag van Dood66 nog weer meer palestijnse terroristengezinnen te onderhouden van nederlands belastinggeld

    Like

Reacties zijn gesloten.