IDF valt Hamas-doelwitten aan in Gaza na 36 brandstichtingen op maandag in Israël

In de vroege ochtend van deze dinsdagmorgen 25 augustus hebben IDF-straaljagers, tanks en vliegtuigen militaire posities en ondergrondse infrastructuur van de terreurorganisatie Hamas in de zuidelijke Gazastrook aangevallen.

De IDF-woordvoerder zei dat de aanval werd uitgevoerd als reactie op het afvuren van brandgevaarlijke ballonnen vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied op maandag.

“De IDF voert een voortdurende beoordeling van de situatie uit en treedt resoluut en resoluut op tegen elke poging tot terroristische activiteiten tegen de burgers van de staat Israël en tegen de schending van zijn soevereiniteit,” zei de woordvoerder van de IDF.

Maandag braken 36 branden uit in gemeenschappen in de buurt van de grens met Gaza als gevolg van brandgevaarlijke ballonnen die vanuit de Gazastrook werden afgevuurd. De aanval is de tweede opeenvolgende nacht dat de IDF doelen in Gaza heeft getroffen.

Op maandagochtend vroeg vielen IDF-straaljagers, tanks en vliegtuigen militaire posities en ondergrondse infrastructuur van de terreurorganisatie Hamas in de zuidelijke Gazastrook aan als vergelding voor het afvuren van brandgevaarlijke ballonnen naar het zuiden van Israël.

Vrijdag klonk een ‘Red Color’-sirene in de stad Sderot en in Kibbutz Ibim. De IDF bevestigde dat een raket werd geïdentificeerd als gelanceerd vanuit de Gazastrook naar Israëlisch grondgebied. De raket werd onderschept door het Iron Dome-antiraketsysteem.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF attacks Hamas targets in Gaza” van 25 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsraeli fighter jets and tanks bomb Hamas terror targets in Gaza in response to incendiary, explosive attacks” van 25 augustus 2020 op de site van Behind The News (BTN)