IDF bestookt terreurnesten van Hamas in Gaza na reeks brandstichtingen in Israël

Plaatje hierboven: Vrijdag, 20 april 2018. Op de geboortedag van het Palestijnse idool Adolf Hitler, trachten Palestijnen met brandbommen vastgemaakt aan vliegers – en mét swastika, symbool van de nazi’s – brand te stichten in de graanvelden van de omliggende Israëlische gemeenschappen [beeldbron]

IDF-straaljagers, tanks en vliegtuigen vielen in deze vroege maandagochtend militaire posities en ondergrondse infrastructuur van de terreurorganisatie Hamas in de zuidelijke Gazastrook aan.

De IDF-woordvoerder zei dat de aanval werd uitgevoerd als reactie op het afvuren van brandgevaarlijke ballonnen vanuit de Gazastrook overdag naar Israëlisch grondgebied. ‘De IDF voert een voortdurende beoordeling van de situatie uit en treedt resoluut en resoluut op tegen elke poging om terroristische activiteiten tegen de burgers van de staat Israël uit te voeren en tegen de schending van zijn soevereiniteit’, voegde de IDF-verklaring eraan toe.

Zondag braken minstens 28 branden uit als gevolg van brandgevaarlijke ballonnen die vanuit Gaza op Israël werden afgevuurd. Verschillende ballonnen landden in gemeenschappen, en een landde in de buurt van een speeltuin voor kinderen in het gebied van de regionale raad van Eshkol.

Zaterdagavond klonk een luchtalarm in de steden Sderot en Ibim in Gaza, in de regionale raad van Sha’ar Hanegev in Israël, waardoor inwoners naar schuilkelders renden. De IDF liet later weten dat de sirenes werden geactiveerd door een mislukte raketlancering die voortijdig insloeg op Gazaans grondgebied.

Ook op zaterdag werden 35 branden aangestoken door brandgevaarlijke ballonnen die door terroristen uit Gaza in Israël werden gelanceerd. De brandweer en reddingsdiensten van Israël hebben bevestigd dat de branden zijn veroorzaakt door brandgevaarlijke ballonnen, na onderzoek van de locaties.


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF bombs Hamas terror targets in Gaza as incendiary, explosive attacks continue” van 24 augustus 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Elad Nebari “IDF attacks Hamas targets in Gaza” van 24 augustus 2020 en een artikelGaza ‘balloon terror’ ignites 35 fires in southern Israel” van 22 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.