De Palestijnse leugen over Jeruzalem ‘Al Aqsa is in gevaar’ heeft benen gekregen

“Het zionistische plan is om Al-Aksa te vernietigen met een kunstmatige aardbeving”, schreef de chef van de inlichtingendienst Abu Samra in december 2000 aan zijn president Yasser Arafat.

De kwakkel die dateert uit de dagen van grootmoefti Haj Amin al-Husseini, een bondgenoot van Hitler, wordt vandaag gepropageerd door Sheikh Raed Salah, Hamas, Hezbollah, Iran en vele anderen in de moslimwereld. De kwakkel die gericht is op de staat Israël, het Joodse volk en de zionistische beweging, is zo hallucinerend en ongegrond dat het onnodig lijkt om er iets aan te doen.

Maar nu het bloedvergieten heeft veroorzaakt en door miljoenen in de moslimwereld als een onvervalste waarheid wordt beschouwd, is het in feite dringend om het aan te pakken; zijn bedrog is alles wat als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Deze kwakkel is niet alleen ongegrond, maar ook een omkering van de waarheid.

Het is in feite op de Tempelberg, de heiligste plaats voor het Joodse volk en slechts de derde in heiligheid voor de islam, dat de staat Israël de grootste concessie ooit heeft gedaan gemaakt door de ene religie naar de andere. Het is in feite op de Tempelberg dat terreurbendes de afgelopen jaren hebben georganiseerd. Het zijn in feite islamitische operaties op de Tempelberg – waaronder Israël nog nooit heeft opgegraven – die de stabiliteit van zijn (zuidelijke en oostelijke) muren in gevaar hebben gebracht.

Plaatje hierboven: Een voorbeeld van cartoons die in Arabische kranten zijn gepubliceerd. Met de klok mee van linksboven: Ad-Dustur (Jordanië), Ar-Riyad (Saudi-Arabië), Al Hayat (PA) en Falestin (Hamas) [beeldbron: JCPA]

Een kwakkel verwordt ‘waarheid’
Volgens het bekende gezegde “heeft een leugen geen benen”, maar dat betekent niet dat leugens ze niet nodig hebben. De kwakkel van ‘Al-Aqsa is in gevaar’ rust op een enorm vals been dat het uiteindelijk zal begeven. De leugen zou zonder de leugen niet zo lang hebben standgehouden.

Tegenwoordig beschuldigen de Palestijnen en veel moslims dat Israël “probeert al-Aqsa te vernietigen” en in plaats daarvan de Tempel wil bouwen op een plek waar nooit een tempel heeft gestaan; dat de Joodse tempel op de Tempelberg al-miza’um is, dat wil zeggen ‘verondersteld’, ‘frauduleus’, ‘verzonnen’ of ‘denkbeeldig’; dat de Joden geen banden hebben met de Tempelberg of, wat dat betreft, met de Westelijke Muur.

Dit is een smaad bovenop een smaad, een dubbele leugen. De vele moslims die ervan overtuigd zijn dat al-Aqsa in gevaar is, zijn er nu ook van overtuigd dat “hun” al-Aqsa op een plek staat waar “onze” Tempel nooit heeft gestaan ​​- de laatste is niets anders dan een verzinsel.

Een deel van de legitimiteit die terrorisme put uit de smaad, berust op die toegevoegde leugen. Het is legitiemer om Joden te belasteren en te vermoorden, om zo “de gevangene al-Aqsa te beschermen en het te bevrijden van de Joden die plannen hebben om het te vernietigen”, als Israël en de Joden die “samenzweren om de site aan te vallen” met slechts een valse en verzonnen band ermee.

De leugen die aan de smaad ten grondslag ligt, versterkt dus ook de legitimiteit van moord in zijn naam. Vanuit het standpunt van de ‘Al-Aqsa is in gevaar’ -kwakkel, vermoorden terroristen en hun aanhangers niet alleen degenen die de berg uit hun handen proberen te wringen. Zoals ze het zien, vermoorden ze ook de vervalsers van de geschiedenis, die helemaal geen link naar de site hebben.

Ze willen ook dat de berg psychologisch wordt ‘bevrijd’, zodat hun historische en religieuze verhaal zal zegevieren. Om de omvang van de leugen te begrijpen, moet men ver teruggaan op het pad dat de moslims zelf de afgelopen 1350 jaar hebben bewandeld, het pad waarvan ze pas de laatste tijd zijn afgedwaald.

Ondanks de verkeerde voorstellingen en de allesomvattende ontkenning die veel moslims nu aanvaarden met betrekking tot de Joodse connectie met de Tempelberg en de Tempel die daar stond, waren zij zelf degenen die tot aan de Zesdaagse Oorlog de Berg – ondubbelzinnig – identificeerden als de plaats van de Tempel van Salomon en als de plaats waar David zijn Psalmen uitsprak.

Bovendien worden Salomon en David, als belangrijke profeten in de islam, gezien als degenen die de basis legden op de Tempelberg voor de bouw van de moskeeën daar. Desalniettemin verwijderen islamitische geestelijken en leiders vandaag de dag de Joodse Tempel van de Berg en “verplaatsen” deze naar plaatsen als de berg Sion, Nablus en zelfs Jemen.

Bovendien zijn veel van de namen en termen die de moslims in de loop der jaren hebben gebruikt voor de Tempelberg, in het bijzonder ‘Beit al-Maqdis’, wat een vertaling is van de Hebreeuwse naam Beit haMikdash, afgeleid van de joodse aanduiding voor de plaats, waar de twee islamitische heiligdommen werden ongeveer 1350 jaar geleden gebouwd.

Tegenwoordig gebruiken moslims de naam Beit al-Maqdis gewoonlijk voor Jeruzalem, maar in het verre verleden gebruikten ze de naam voor de Tempelberg zelf. Het Joodse volk en de staat Israël hebben de moslimbronnen – die al meer dan 1350 jaar de Tempelberg als de plaats van de Tempel hebben geïdentificeerd – natuurlijk niet nodig om hun connectie met de plaats te bewijzen.

Gezien echter het geschil over deze kwestie en de resoluties die vijandig staan ​​tegenover Israël in de internationale arena, die het nieuwe moslimverhaal omarmen, is het de moeite waard om de primaire moslimdocumentatie en bronnen voor de Joodse connectie met Jeruzalem, de Tempelberg en de Tempel.

Tegenwoordig wissen veel moslims deze betrouwbare documentatie uit het geheugen. Vanuit zo’n vergeetachtigheid is het pad kort naar ontkenning, en dit leidt tot een leugen. Op deze leugen rust nu de smaad waaraan de ‘Al-Aqsa in gevaar is’ zijn inspiratie en legitimiteit om Joden te vermoorden en geweld en terreur te prediken.

door Nadav Shragai


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nadav Shragai “The Palestinian Lie about Jerusalem Has Legs” en een artikelThe “Al-Aksa Is in Danger” Libel: The History of a Lie ” uit het boekAl-Aqsa Terror: From Blood Libel to Bloodshed” van 2012 op de site van The Jerusalem Center For Public Affairs (JCPA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.