Palestijnse aartsrivalen Al-Fatah en Hamas vinden elkaar: ‘Handen af van de Palestijnse zaak!’ +video

Lid van het Centraal Comité van al-Fatah Abbas Zaki zei in een televisie programma van 16 augustus 2020 op Al-Jazeera Network (Qatar) dat het conflict van de Palestijnen met Israël geen grensconflict is, dat er geen echte vrede is, dat Allah het land bewaakt en dat de Palestijnse zaak niet ‘uitgehold’ kan worden.

Hamasleider Mahmoud Al-Zahhar zei dat de Palestijnen niet willen dat de VAE of andere ‘verraderlijke’ Arabische regimes worden betrokken bij het conflict met Israël. Hij zei dat het de Palestijnen zijn die door Israël zijn gedood en gevangengezet, en dat zij ook degenen zijn die de wapens hebben opgenomen en Israël uit de Gazastrook hebben verdreven.

Hij zei dat Israël zal ophouden te bestaan ​​als deze regimes niet langer betrokken raken bij de kwestie.

Abbas Zaki van al-Fatah:

Dit is nu een existentieel conflict, nu een grensconflict. Ze hebben het doden [van Palestijnen] goedgekeurd, en we zullen ons land nooit verlaten. Ik zeg je dat Israël volgend jaar niet meer de status zal hebben die het in het verleden had, Inshallah. Al onze mensen die in slaap waren gevallen, hebben inmiddels ingezien dat er geen vrede is. Dit is een valse vrede, niet de ‘vrede van de dapperen’ waar Arafat het over had. Dit land heeft mensen die het bewaken. Allah bewaakt het ook. Niemand zal deze zaak op de manier van die hoeren in Tel Aviv kunnen aanpakken.

Medeoprichter en geestelijke leider van Hamas, Mahmoud Al-Zahhar:

Wie heeft u verteld dat we willen dat de emiraten hierbij worden betrokken? Dit gaat over ons, de eigenaren van dit land, die zijn verbrand door deze bezetting, en wiens zonen en commandanten erdoor zijn gedood. Wij zijn degenen die bekend zijn met de aard van deze bezigheid. Wij zijn degenen die de gevangenis ingingen en werden verbannen. Wij zijn degenen die met hen onderhandelden en verloren, dus namen we onze toevlucht tot wapens en verdreven ze uit Gaza. Wie heeft je verteld dat we de hulp nodig hebben van deze collaborerende en verraderlijke regimes die Joden omschrijven als lief en de Palestijnen als klootzakken. Wie zeiden dat je zo bent? Wie heeft u verteld dat we op die [Golf] landen vertrouwen? Wie heeft hen gevraagd de wapens met ons te dragen? Blijf gewoon van ons af. We zijn in staat om de … Hoe verliet de bezetting Gaza tenslotte? Was het door middel van onderhandelingen met Arabische landen? Was het de VAE die het heeft verdreven? Of was het het bloed van de martelaren dat het verdreef? Haal uw handen af ​​van het Palestijnse land dat sinds 1948 bezet is [Israël dus], van de Westelijke Jordaanoever en van Gaza, en u zult zien hoe Israël zal ophouden te bestaan.


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoFatah, Hamas Officials out at UAE over Deal with Israel: Take Your Hands Off the Palestinian Cause!” van 21 augustus 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)