Hamas vuurt vanuit Gaza twaalf raketten af naar Israël; huis in Sderot getroffen

Afgelopen donderdagnacht en deze vrijdagochtend werden tenminste twaalf raketten afgevuurd door terroristen vanuit Gaza gericht op willekeurige burgerdoelwtten in zuidelijk Israël.

Israëlische gevechtsvliegtuigen voerden vrijdagochtend vroeg een derde ronde van luchtaanvallen uit in Gaza als reactie op een spervuur ​​van raketten enkele uren eerder, waarmee een nacht werd afgesloten waarin meerdere ronden van raketlanceringen en vergeldingsaanvallen plaatsvonden, terwijl sluimerende spanningen dreigden open te breken.

De Israel Defense Forces zeiden dat om ongeveer 6 uur ’s ochtends straaljagers en andere vliegtuigen aanvallen uitvoerden op ‘ondergrondse infrastructuur van de terreurgroep Hamas’, als reactie op de aanval eerder op de avond waarbij zeven raketten werden afgevuurd op Zuid-Israël vanuit De Strip.

Een spervuur ​​van zeven raketten werd afgevuurd door moslimterroristen in Gaza op het zuiden van Israël. Zes van de raketten werden met succes onderschept door het Iron Dome-raketafweersysteem. Een raket raakte een huis in Sderot.

De familie Malcha van Sderot wiens huis een voltreffer kreeg van een raket afgevuurd vanuit Gaza, is verplaatst naar een hotel in Ashkelon. De vader van de familie vertelde Kan News: “Ik ben nog maar net begonnen in te zien dat we zo ternauwernood aan een enorme tragedie zijn ontsnapt.

Code Rood-raketalarmsirenes klonken om 02.30 uur in Sderot, Ibim en Nir Am. MDA-first responders behandelden een 52-jarige vrouw die viel terwijl ze naar een schuilkelder rende. Drie andere mensen werden behandeld voor shock nabij de inslag in Sderot.

Bij de derde raketaanval van de nacht lanceerden terroristen in Gaza 7 raketten op burgers in het zuiden van Israël. 6 van de 7 raketten werden in de lucht onderschept door de Iron Dome. Als reactie daarop hebben we de militaire doelen van Hamas in Gaza getroffen, inclusief ondergrondse terreurinfrastructuur“, tweette de IDF-woordvoerder:

Code Red-raketalarmsirenes klonken om 23.30 uur in Kissufim en Ein Hashlosha. Het raketafweersysteem van de Iron Dome heeft de drie raketten met succes onderschept.

Tegelijkertijd bombarderen Israëlische straaljagers de terreurdoelen van Hamas in Gaza als reactie op honderden explosieven en brandbommen die aan ballonnen zijn bevestigd die door moslimterroristen naar het zuiden van Israël zijn gelanceerd.

Videobeelden: IDF raakt Hamas-posities in de Gazastrook

Als reactie op de raketten richtten IDF-straaljagers zich op een compound van de terreurgroep Hamas, waaronder een locatie voor de productie van raketten. Na de aanvallen werden om 02.30 uur extra raketten afgevuurd door moslimterroristen op het zuiden van Israël.

“Een aanval voor een aanval”, dreigden moslimjihadisten van terreurgroep Saif Al-Islam. Eerder vielen twee raketten die door moslimterroristen vanuit Gaza naar het zuiden van Israël waren afgevuurd, tekort en explodeerden in Gaza. ‘We hebben zojuist twee raketten uit Gaza richting Israël geïdentificeerd, die ontploften in de buurt van het veiligheidshek’, zei de IDF.

Ten minste 44 branden braken vandaag uit in het zuiden van Israël als gevolg van brandbommen en explosieven die aan ballonnen zijn bevestigd, door moslimterroristen vanuit Gaza naar Israël gelanceerd.


Bronnen:

♦ naar een artikelRocket fired by Muslim terrorists in Gaza hits home in Sderot – IDF fighter jets strike Hamas terror targets” van 21 augustus 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelIsrael hits Gaza for third time after major uptick in rocket fire overnight” van 21 augustus 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.