Arabieren hebben schoon genoeg van die ‘ondankbare’ Palestijnen

Plaatje hierboven: Palestijnen verbranden vlaggen van de Verenigde Arabische Emiraten om zij een normalisatiepact hebben gesloten met Israël zonder dat zij daar vooraf de toestemming hadden gekregen van de Palestijnse Autoriteit [beeldbron: BBC News]

Arabische landen zijn tot de conclusie gekomen dat het ‘Palestijns probleem’ geen troef meer is, maar een last, en willen niet langer elke Palestijnse gril koesteren“, Ben-Dror Yemini

Scènes van Palestijnen die vlaggen van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) verbranden en vertrappelen en foto’s van de feitelijke heerser, kroonprins Mohammed Bin Zayed, hebben in een aantal Arabische landen tot een golf van protesten geleid.

Hun burgers beschuldigen de Palestijnen van ondankbaarheid, verraad en hypocrisie. De krachtige reacties van veel Arabieren op de Palestijnse ophitsingscampagne tegen de VAE – nadat hun overeenkomst betrekkingen met Israël had aangegaan – zijn nog een ander teken van de toenemende ontgoocheling in de Arabische wereld met de Palestijnen.

De boodschap die de Arabieren naar de Palestijnen sturen is grofweg:

We hebben genoeg van u en uw zaak. Jullie mensen zijn ondankbaar, hypocriet en wraakzuchtig. Decennium na decennium hebben we miljarden dollars in uw schatkist gepompt – en nu hebt u de arrogantie om onze vlaggen en foto’s van onze leiders in brand te steken en ons beledigingen toe te slingeren.

Zoals de Emirati-academicus Dr. Waseem Yousef op Twitter schreef: “Het is stom om de vlag van mijn land in brand te steken en te willen dat ik je groet.” In andere posts zei Yousef over de deal tussen Israël en de VAE: “Als ik zie dat de vlag van mijn land door sommige Palestijnen wordt verbrand vanwege het vredesverdrag met Israël, bied ik mijn excuses aan elke Israëlische man aan als ik hem in het verleden heb beledigd.” Yousef schreef ook: “Het geluk van het Israëlische volk met het vredesakkoord schokte me. Ik had het niet verwacht – de mensen willen vrede.

Dr. Waseem Youef twitterde (in het Arabisch):

De held, de guerrillastrijder, het monster, IRON MAN, de martelaar, #Mahmoud_ Abbas, zei over het vredesverdrag tussen Israël en de Emiraten dat het verraad is! In deze clip roept hij op tot vrede met Israël, en zelfs op vrede voor Arabische landen. De vraag is: Waarom heeft hij de vrede in de Emiraten afgewezen en zijn ambassadeur teruggetrokken?!

De meeste Arabieren die zich beledigd en verraden voelen door de Palestijnen zijn burgers van de VAE en Saoedi-Arabië die sociale media en andere platforms hebben bezocht om hun afkeer te uiten over de Palestijnen en hun Palestijnse Autoriteit en Hamas-leiders in de Westelijke Jordaanoever en Gaza. Strip.

Twee populaire anti-Palestijnse hashtags die de afgelopen maanden populair waren op Twitter, heten: “#To Hell With You And Your Cause” en”#’Palestine Is Not My Cause”. De hashtags, beheerd door burgers van de VAE en Saudi-Arabië, vertellen de Palestijnen in feite dat de Arabieren genoeg hebben van hen en hun mislukte leiders.

De burgers van de VAE en Saoedi-Arabië gebruiken de posts op sociale media ook om hun verontwaardiging te uiten over de groeiende ophitsing van de Palestijnen tegen verschillende Arabische staten en hun leiders, met name over de bereidheid van sommige Arabieren om hun betrekkingen met Israël te normaliseren.

Een van de aan de VAE gelieerde accounts op Twitter merktte op:

Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten waren de krachtigste supporters van Palestina. Stel je voor dat Saoedi-Arabië in amper 17 jaar tijd [de Palestijnen] $ 6 miljard en de VAE $ 2,5 miljard betaalde. Dit betekent dat we het over 40 jaar hebben over maar liefst $ 20 miljard. Ik verwacht dat als we dit geld aan Israël hadden uitgegeven, de mensen zich tot de islam zouden hebben bekeerd.

We hebben aan de Palestijnen uitgegeven wat het equivalent is van de budgetten van vijf Afrikaanse landen, en uiteindelijk hebben ze ons vervloekt en beschuldigd van verraders,” antwoordde een andere aan de VAE gelieerde gebruiker van sociale media, verwijzend naar beschuldigingen van Palestijnse leiders dat de VAE “de Al-Aqsa-moskee, Jeruzalem en Palestina heeft verraden” door in te stemmen met het aangaan van betrekkingen met Israël.

De krachtige veroordeling door de Palestijnse leiders van de VAE en andere Arabische staten die de normalisatie met Israël steunen, heeft ook veel Arabieren ertoe aangezet de kwestie van financiële corruptie van de Palestijnse leiders aan de orde te stellen. Sommige inwoners van de Golf wezen erop dat het persoonlijke fortuin van Hamas-leiders Ismail Haniyeh en Khaled Mashaal minstens $ 9 miljard waard is, terwijl anderen beweerden dat het persoonlijke vermogen van Mahmoud Abbas wordt geschat op $ 200 miljoen.

Uit een vorig jaar gepubliceerde opiniepeiling bleek dat 80% van de Palestijnen het gevoel heeft dat ze in de steek zijn gelaten door de Arabische landen. Afgaande op de reacties van veel Arabieren op de Palestijnse campagne van opruiing tegen Arabische regeringen die vrede met Israël zoeken, is het veilig om aan te nemen dat dit percentage sterk zal toenemen.

De Palestijnen zijn goed in het maken van vijanden, en deze keer lijkt het erop dat ze enorm succesvol zijn geweest in het verdienen van zowel de toorn als de afkeer van een groot aantal Arabieren. In dit tempo zullen de Palestijnen snel wakker worden en ontdekken dat ze meer steun hebben in China en Europa dan in hun eigen achtertuin.

Aflevering 567 van The Love Boat: “Vredesactivisten brengen hulpgoederen naar Gaza”

Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Arabs Are Fed Up With the ‘Ungrateful’ Palestinians” van 19 augustus 2020 op de site van The Gatestone Institute

♦ naar een artikel van Ben-Dror Yemini “The Arab world is fed up with the Palestinians” van 18 augustus 2020 op de site van Ynet News

♦ naar een artikelAre the Arabs finally fed up with the ever-ungrateful Palestinians?” van 19 augustus 2020 op de site van Bare Naked Islam (“It isn’t Islamophobia when they really ARE trying to kill you“)

Een gedachte over “Arabieren hebben schoon genoeg van die ‘ondankbare’ Palestijnen

  1. Maar gelukkig is daar nog Europa.

    Die zullen hun palestijnse vrienden & bondgenoten nooit in de steek laten in hun strijd tegen de Joodse staat, zolang zij tenminste bereid zijn als kanonnenvoer te dienen.

    Het doel is hetzelfde……een Joodse Staat zonder Joden…….en daarvoor is Europa beid flink te betalen zolang de palestijnen bereid blijven hun kinderen hiervoor te offeren.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.