Grootmoefti van Jeruzalem vaardigt fatwa uit tegen VAE moslims die Al Aqsa moskee willen bezoeken

Palestijnen blijven op de voor hen slechtst mogelijke manier reageren op de overeenkomst tussen Israël en de VAE.

De Grootmoefti van Jeruzalem aka de geestelijke leider van àlle Palestijnen, sjeik Muhammad Ahmad Hussein (°1966), vaardigde een fatwa uit waarin hij zei dat inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) “bij wet verboden” zijn om de Al Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem te bezoeken.

Dit als collectieve strafmaatregel voor alle moslims afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten, omdat de VAE het gewaagd hebben om een normalisatiepact met Israël aan te gaan. Normaliseren met de Joden zonder de instemming van het uitverkoren volk van de Palestijnse Autoriteit is voortaan bij wet verboden, volgens de Grootmoefti.

Inwoners van de VAE zullen dat islamitische gebod natuurlijk negeren – ze zijn niet gebonden aan zijn fatwa’s. Als hij denkt dat ze daardoor Palestijnen willen steunen, is dat niet erg slim. Evenzo zei de Palestijnse premier Muhammad Shtayyeh dat Palestijnen de Dubai Expo, gepland voor oktober 2021, zullen boycotten.

Het belangrijkste wapen dat de Palestijnen hebben is propaganda, en in deze twee gevallen geven ze de kans om hun verhaal te vertellen aan een gegijzeld Arabisch publiek. En in beide gevallen wordt niets bereikt door hun zogenaamd principiële standpunten. Het is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat ze nooit een staat krijgen.

Grootmoefti Hussein, de Dwaas der Dwazen
In oktober 2006, drie maanden na zijn benoeming tot Grootmoefti van Jeruzalem, verklaarde Hussein in een interview dat “zelfmoordaanslagen door Palestijnen tegen Israëli’s legitiem zijn, uiteraard zolang het een rol speelt in het verzet.”

Op 9 januari 2012, terwijl hij een menigte toesprak op een evenement ter gelegenheid van de 47ste verjaardag van de oprichting van Fatah, citeerde Hussein een hadith (toegeschreven aan de profeet Mohammed), waarin hij zei:

Het Uur zal niet komen voordat je de Joden bevecht. De Joden zullen zich verschuilen achter stenen of bomen. Dan zullen de stenen of bomen roepen: O moslim, dienaar van Allah, er is een Jood achter mij, kom en dood hem.

Op 12 februari 2020 zei de Grootmoefti in al-Hayat al-Jadida, het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit, dat om het even welke Palestijn die samenwerkt met het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump “Allah verraadt“, en dat die “het verdient om te worden vervloekt door Allah, zijn engelen en alle volkeren“.

Diezelfde Grootmoefti Hoessein die vanuit de Al-Aqsa Moskee de islam leidt in de Palestijnse gebieden, verklaarde in een interview van 25 oktober 2015 met Israël’s Kanaal 2 dat er “nooit een Joodse tempel op de Tempelberg” heeft gestaan.

Op de site stond “3000 jaar geleden, 30.000 jaar geleden, een moskee en die staat daar al sinds de wereld werd geschapen,” zei de Moefti. “Dit is de Al-Aqsa Moskee die door Adam, vrede zij met hem, of tijdens zijn tijd werd gebouwd door engelen.”

Pure nonsens natuurlijk. Vóór de komst van de Profeet Mohammed (571-632 na Chr.) was er geen islam, bestonden er geen moskeeën, waren er geen islamitische veroveringen en vonden er geen islamiseringen plaats van anders-gelovigen noch confiscaties van hun heiligdommen.

Ten andere, de Al-Aqsa Moskee is niet eens origineel maar werd gebouwd bovenop de ruïnes van een christen kerk uit de Byzantijnse periode van Jeruzalem. De Byzantijnse Kerk van de Heilige Maagd werd in 711 door de moslimveroveraars omgebouwd tot de huidige Al Aqsa moskee. Dat zijn de historische feiten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Palestinians keep shooting themselves in the foot” van 18 augustus 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikel van Donna Rachel Edmunds “Grand Mufti issues decree banning Palestinians from supporting peace plan; Anyone who gives their support to Trump’s peace plan deserves to be “cursed by Allah, his angels, and all people,” the Grand Mufti said” van 15 februari 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “PA: Rejecting Trump’s plan is a religious obligation; You “betray Allah” if you cooperate with the “deal of the century” van 14 februari 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Grootmoefti van Jeruzalem vaardigt fatwa uit tegen VAE moslims die Al Aqsa moskee willen bezoeken

  1. Tjah, Het intelligentie Niveau van deze groot moeftie zal uit dezelfde koker komen als dat Van Frans Timmermans die vertelde dat de Islam al 2000 jaar bij Europa hoort.
    Bij de retoriek van zulke mensen is het me nog te veel om mijn hoofd te schudden

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.