Kushner over het rejectionisme van Abbas: ‘Palestijnen zijn de grootste vijanden van zichzelves’

Adviseur van de Amerikaanse president Trump, Jared Kushner, zei dat de Palestijnse leiders wat hem betreft op dit moment niet geïnteresseerd zijn in vrede.

Palestijnen zijn de grootste vijanden van zichzelves. Het maakt niet uit wat je ze aanbiedt. Hun leiderschap reageert op precies dezelfde manier. Ze zijn zo voorspelbaar en onlogisch. Het is onmogelijk om iemand te helpen die niet geïnteresseerd is om zichzelf te helpen. Er heerst frustratie in de hele regio door hun leiderschap.

Uitstel is geen afstel
Kushner zei dat de VS wilden dat Israël zijn inspanningen zou richten op het sluiten van de VAE-deal en het smeden van meer normalisatieovereenkomsten in de regio. Kushner verwees terloops ook naar de soevereiniteitsplannen van Netanyahu:

We willen echt zoveel mogelijk uitwisseling tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten tot stand brengen, en we willen echt dat Israël zich concentreert op het creëren van nieuwe relaties en nieuwe allianties. [Judea & Samaria] is het land dat op dit moment, eerlijk gezegd, Israël controleert. Het zijn Israëliërs die daar wonen. Het loopt nergens heen. Er zou geen enkele urgentie moeten zijn om de Israëlische wet toe te passen.

Saoedi-Arabië
Jared Kushner zei maandag dat het in het belang van Saoedi-Arabië zou zijn om de banden met Israël te normaliseren, zoals de Verenigde Arabische Emiraten hebben afgesproken. Tijdens een telefonische briefing zei Kushner tegen verslaggevers dat een dergelijke stap ook de invloed van hun gemeenschappelijke vijand Iran in de regio zou verzwakken en uiteindelijk de Palestijnen zou helpen:

Het zou heel goed zijn voor de Saoedische zaken, het zou heel goed zijn voor de verdediging van Saoedi-Arabië, en eerlijk gezegd denk ik dat het ook het Palestijnse volk zou helpen.

Saoedi-Arabië, de grootste economie van de Arabische wereld, zweeg afgelopen donderdag over de verrassende aankondiging van Trump dat de VAE, een nauwe bondgenoot van de VS en Saoedi-Arabië, en Israël hadden besloten de betrekkingen te normaliseren.

De Saoedische koning Salman en zijn zoon, kroonprins Mohammed bin Salman, hebben herhaaldelijk hun wens uitgesproken voor een onafhankelijke Palestijnse staat met economische kansen. Kushner zei hierover:

Wat ze eigenlijk zeiden is dat ze … willen dat het Palestijnse volk een staat en economische kansen krijgt. Het is in het belang van veel van deze landen vanuit veiligheidsoogpunt en vanuit economisch oogpunt om betrekkingen te hebben met Israël.


Bronnen:

♦ naar een artikel Jared Kushner: The first time Israel has agreed to a map of a Palestinian state” en een artikelKushner: Palestinians their own worst enemy” van 17 augustus 2020 en een artikel van Ben Ariel “Kushner: It would be in Saudi Arabia’s interest to normalize ties with Israel” van 18 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Eric Cortellessa “Kushner: US will not agree to Israeli annexation ‘for some time’” van 17 augustus 2020 en een artikelAbbas trashes UAE deal in call with Macron, says no one speaks for Palestinians” en een artikelErekat: Israel-UAE deal is a ‘killer’ to 2-state solution, Kushner is arrogant” van 16 augustus 2020 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Kushner over het rejectionisme van Abbas: ‘Palestijnen zijn de grootste vijanden van zichzelves’

  1. Hoog tijd om Palestina in dezelfde categorie te plaatsen als Atlantis & Disneyland.

    Te veel tijd & energie is aan deze fantasie verspeeld en te veel bloed is er gevloeid om iets te bewijzen wat al bewezen is…….Palestina & haar volk bestaan niet en hebben nooit bestaan.

    Indien “de vijand” niet de Joodse Staat Israel was geweest dan was dit ook allang gebeurd.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.