Hamas sticht brand in kleuterschool in Sderot; IDF bestookt meteen terreurnesten in de Strook

Israëlische gevechtsvliegtuigen en vliegtuigen voerden begin dinsdag aanvallen uit op Hamas-doelen in de Gazastrook als reactie op aanhoudende brandstichtingsballonaanvallen op Israël, aldus de Israel Defense Forces.

Het leger zei dat het de ‘ondergrondse infrastructuur van de terreurgroep Hamas’ had geraakt, maar gaf geen verdere details over de doelen. Het aan Hamas gelinkte al-Resalah-nieuws meldde Israëlische beschietingen in de noordelijke Gazastrook en luchtaanvallen in het zuiden van Gaza, dicht bij Rafah City, rond de niet meer gebruikte internationale luchthaven Yasser Arafat.

Er waren geen onmiddellijke meldingen van slachtoffers. Het leger zei dat de aanvallen een vergelding waren voor een reeks aanvallen met brandstichtingsballonnen op maandag, waaronder een die ervan verdacht wordt een kleine brand te hebben veroorzaakt buiten een kleuterschool in de zuidelijke stad Sderot (plaatje hieronder).

Brandweerlieden werden ter plaatse geroepen en blussen snel de brand in een plastic kast buiten de school. De brand was een van de 20 branden die maandag uitbraken in gebieden rond de Gazastrook, vermoedelijk begonnen door de brandstichtingsballonnen.

Minister van Onderwijs Yoav Galant (Likud) reageerde maandagochtend op de escalatie van de spanningen in het zuiden van Israël:

Elke ballon [bom] schaadt onze soevereiniteit en vormt een bedreiging. Er komt een moment waarop we de handschoenen moeten uittrekken en de afzenders moeten slaan. De Gaza-kwestie is niet alleen militair – aan het eind van de dag moeten we een manier vinden om Gaza te ventileren – het helpt ons.  Het welzijn van de inwoners van Gaza is een Israëlisch belang van primair belang. Hamas heeft twee miljoen gijzelaars genomen – we zullen niet toestaan ​​dat het Israëlische burgers schade toebrengt. Vanaf vandaag is het een onopgelost probleem.

Plaatje hieronder: Een brandballon uit Gaza is op maandag 17 augustus in een kleuterschool in de zuidelijke stad Sderot neergestort en zette alles in brand. Ten tijde van het incident waren geen kinderen aanwezig. Er is zware schade toegebracht aan de locatie.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF attacks Hamas infrastructure in Gaza” van 18 augustus 2020 en een artikelYoav Galant: ‘We’ll need to take off the gloves and hit balloon terrorists’” van 17 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsraeli airstrikes hit Hamas targets in Gaza after fresh arson balloon attacks” van 18 augustus 2020 en een artikelBalloon-borne device from Gaza starts fire outside Sderot kindergarten” van 17 augustus 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.