Iraanse stafchef eist van de VAE dat het zijn vredespact met Israël moet herzien

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

De stafchef van de Iraanse strijdkrachten, generaal-majoor Mohammad Bagheri, drong er zondag bij de Verenigde Arabische Emiraten op aan om de banden met Israël te herzien na de overeenkomst om de betrekkingen tussen de landen te normaliseren.

Generaal Bagheri zei aan de Tehran Times:

In een situatie waarin alle vrijheidzoekende mensen in de wereld hun afkeer uiten over de relatie met het zionistische regime, is het betreurenswaardig dat een buurman van de Islamitische Republiek de normalisatie aankondigt van de banden met dit kindermoordregime.  

Bagheri merkte op dat een dergelijke relatie als moslimland niet acceptabel is voor de VAE en de top-generaal merkte op:

We raden de Verenigde Arabische Emiraten aan om zijn besluit te herzien voordat het te laat is en om niet verder te gaan op een pad dat schadelijk is voor de regionale veiligheid. De benadering van Teheran ten opzichte van de VAE zal veranderen … Als er iets gebeurt in de Perzische Golfregio en als onze nationale veiligheid wordt aangetast, hoe klein ook, zullen we de VAE daarvoor verantwoordelijk houden en we zullen het niet tolereren.

Afgelopen donderdag, nadat het Abraham Akkoord was aangekondigd, hekelde de hoge Iraanse functionaris Hossein Amir-Abdollahian het en zei dat het geen vrede in de regio zal verzekeren en hij twitterde:

De nieuwe benadering van de VAE voor het normaliseren van banden met nep, crimineel Israël handhaaft geen vrede en veiligheid, maar dient de voortdurende zionistische misdaden. Het gedrag van Abu Dhabi is niet gerechtvaardigd en keert de Palestijnse zaak de rug toe. Met die strategische fout zullen de VAE worden overspoeld door vuur van het zionisme.

 

Zondag riepen de VAE de zaakgelastigde van Iran in Abu Dhabi op om te protesteren tegen ‘bedreigingen’ van de president van de Islamitische Republiek over het besluit van de Emiraten om de banden met Israël te normaliseren.

De bijeenkomst vond plaats een dag nadat de Iraanse president Hassan Rouhani zei dat het besluit van de VAE om de banden te normaliseren een ‘grote fout’ was en waarschuwde ‘tegen het openen van de weg van Israël naar de regio’.

Zonder uit te leggen wat dat zou betekenen, zei hij dat het “een ander verhaal zou zijn en dat ze op een andere manier zullen worden aangepakt“, meldde het Iraanse persbureau Mehr.

Iran International, een in Engeland gevestigd Perzisch televisiestation van de oppositie dat wordt gefinancierd door Saoedische investeerders, reageerde op twitter omtrent de mensenrechten situatie in Iran:

Ibrahim Raisi, het hoofd van de Iraanse rechterlijke macht, zei op de “Islamitische Dag van de Mensenrechten” dat het regime van Iran inzake de bescherming van de mensenrechten, het vlaggenschip van de wereld is. Raisi was in 1988 lid van het ‘Doodscomité’ tijdens het bloedbad van duizenden politieke gevangenen.

Massacre van 1988 in Iran: Veel van de slachtoffers van deze periode werden onderworpen aan foltering en andere wrede, onmenselijke en onterende behandelingen of bestraffingen. De moorden zijn beschreven als een politieke zuivering zonder precedent in de moderne Iraanse geschiedenis, zowel in termen van omvang als dekking. Het exacte aantal geëxecuteerde gevangenen blijft echter een twistpunt. Amnesty International registreerde de namen van meer dan 4.482 verdwenen gevangenen gedurende deze tijd, en de toenmalige olaatsvervanger van de Opperste Leider Ruhollah Khomeini, Hussein-Ali Montazeri, plaatste het aantal tussen 2.800 en 3.800 in zijn memoires, maar een alternatieve schatting suggereert dat het werkelijke aantal bedroeg meer dan 30.000 bedroeg. Vanwege het grote aantal werden de gevangenen in groepen van zes in vorkheftrucks geladen en met tussenpozen van een half uur aan kranen opgehangen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Iranian chief of staff to UAE: Revise agreement with Israel” van 17 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.