Palestijnen protesteren tegen Israël-VAE akkoord en tegen vrede met de Joodse staat

Plaatje hierboven: De Palestijnse Fata Morgana van een eigen Islamitisch Kalifaat precies op de plek van Israël bij voorkeur zonder Joden erin, staat momenteel te koop voor 5 dollars. Een prikje.

Honderden Palestijnse Arabieren hebben vrijdag in Judea, Samaria en Gaza gedemonstreerd tegen de door de VS gesponsorde normalisatieovereenkomst tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), meldde Xinhua.

De Islamitische Jihad-organisatie en andere Palestijnse facties organiseerden de demonstratie in de stad Gaza. Leiders van de facties, waaronder Hamas, sloten zich volgens het rapport aan bij het protest.

De menigte verliet de belangrijkste moskee van Al-Omari in de stad Gaza, zwaaide met vlaggen en reciteerde slogans tegen de VAE. Ze liepen door de hoofdstraat en verzamelden zich op het Palestina-plein in het centrum van de stad.

Ze droegen spandoeken met de tekst ‘Palestina is niet te koop’ ‘Nee voor normalisatie en nee voor degenen die normalisatie leiden met de bezetting’ en ‘normalisatie is een mes in de rug van het Palestijnse volk’.

Khaled Al-Batsh, lid van het Islamitische Jihad-bureau, benadrukte de veroordeling en afwijzing van de overeenkomst door de Palestijnse Arabieren en riep de VAE op om de erkenning van Israël onmiddellijk in te trekken.

Hamas-leider Mushir al-Masri sprak tijdens de demonstratie toe namens de leiders van de andere facties en beschreef de overeenkomst als ‘een zwarte dag voor ons volk en onze zaak’. ‘De overeenkomst is een totaal verraad van de Palestijnse zaak en een onvergeeflijke diplomatieke actie die niemand vergeeft. Het is een steek in de rug van de Palestijnen en geeft gratis diensten aan de bezetting ‘, zei al-Masri.

Ondertussen verbrandden demonstranten in de stad Shechem (Nablus) beeltenissen van de Amerikaanse president Donald Trump, premier Binyamin Netanyahu en Abu Dhabi kroonprins sjeik Mohammed bin Zayed, aldus Reuters.

Donderdag veroordeelden zowel de PA als Hamas de deal tussen Israël en de VAE, waarbij Hamas zei dat het ‘de Palestijnse zaak niet dient’. Een woordvoerder van Hamas beschuldigde de VAE ervan ‘Palestijnen in de rug te hebben gestoken’ door ermee in te stemmen de Joodse staat te erkennen.

Hanan Ashrawi, een hoge functionaris van de PA, veroordeelde de VAE omdat ze akkoord waren gegaan met de deal, die de Abraham Akkoorden werden genoemd, en tweette: ‘Moge je nooit uitverkocht worden door je’ vrienden ‘.’


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Palestinian Arabs protest Israel-UAE agreement” van 14 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva