De Palestijnse oorlog tegen de Joodse geschiedenis van het Heilig Land

Palestijnse leiders lijken zich meer zorgen te maken over een Israëlisch plan om een ​​lift voor gehandicapten te installeren bij het graf van de Patriarchen en Matriarchen in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever dan over een Palestijnse toename van gewelddadige criminaliteit.

De Israëlische regering heeft onlangs de bouw van een gehandicapten lift op de heilige plaats goedgekeurd. ‘Iedereen, ongeacht of hij gehandicapt is of niet, zou de gelegenheid moeten hebben om het graf te bezoeken, dat een belangrijk Joods erfgoed is’, zei de voormalige Israëlische minister van Defensie Naftali Bennett. ‘Het graf is van ons nadat Abraham het 3800 jaar geleden met zijn eigen geld kocht.’

Het 2000 jaar oude bouwwerk werd gebouwd door koning Herodes de Grote om de grot van Machpela te huisvesten, de begraafplaats van de bijbelse grondleggers en moeders. De site, verdeeld in afzonderlijke islamitische en joodse gebedsruimtes, heeft alleen steile trappen als ingangen.

De beslissing om de lift te bouwen kwam als reactie op de Israëlische wet inzake gelijke rechten voor mensen met een handicap, die vereist dat elke openbare structuur volledig toegankelijk is voor gehandicapten. Palestijnse leiders lijken zich echter niet druk te maken over de rechten van mensen met een handicap, vooral niet als het gaat om het verlenen van toegang aan Joden die willen bidden op een van hun heiligste plaatsen.

Deze Palestijnse leiders blijven elke Joodse connectie met de heilige plaats ontkennen onder het voorwendsel dat deze exclusief aan moslims toebehoort. De minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit, Riad Malki, heeft het liftplan veroordeeld als een Israëlische ‘oorlogsmisdaad’ en een ‘schending van het internationaal recht’. Volgens hem maakt het toelaten van gehandicapte Joodse gelovigen om de heilige plaats te betreden deel uit van een Israëlisch plan om ‘Palestijnse geschiedenis en erfgoed te smeden’.

Hanan Ashrawi, een christelijke PLO-leider, doet ook alsof ze zich zorgen maakt over islamitische heilige plaatsen. Ashrawi veroordeelde in een verklaring die op 25 juli werd gepubliceerd ook het liftproject en beschuldigde Israël ervan ‘de Palestijnse geschiedenis, heilige plaatsen en identiteit te stelen en de gevoelens van moslims uit te lokken’.

Ashrawi lijkt zich geen zorgen te maken over het afnemende aantal medechristenen op de Westelijke Jordaanoever. Blijkbaar heeft ze niet gehoord van een recente opiniepeiling die aantoonde dat de wens om te emigreren veel groter is onder Palestijnse christenen dan onder Palestijnse moslims. Uit de peiling bleek dat een ‘zeer grote minderheid [van christenen] gelooft dat de meeste moslims hen niet in het land willen zien’ en gediscrimineerd worden bij het zoeken naar werk of bij het zoeken naar diensten van de Palestijnse Autoriteit.

De Palestijnse aansporing tegen de geplande lift valt toevallig ook samen met een dramatische toename van gewelddadige misdrijven en scènes van anarchie en wetteloosheid op de Westelijke Jordaanoever. Het komt ook op een moment dat Palestijnen te maken hebben met een toename van het aantal mensen bij wie Covid-19 wordt vastgesteld en met de economische problemen die het gevolg zijn van beperkingen die door de Palestijnse regering zijn opgelegd om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

In plaats van een spoedvergadering te houden om manieren te bespreken om het lijden van de Palestijnen tijdens de pandemie te verzachten, zijn de Palestijnse leiders druk bezig met het aanzetten tot geweld tegen Israël over het liftproject voor gehandicapten. In plaats van serieuze maatregelen te nemen om gangsters en militieleden te ontwapenen die door de Palestijnse straten zwerven en Palestijnen vermoorden en terroriseren, blijven de Palestijnse leiders eisen dat het Internationaal Strafhof een onderzoek naar ‘oorlogsmisdaden’ start tegen Israël om de toegang voor Joden om te bidden te vergemakkelijken op een plek die heilig is voor joden.

In de afgelopen twee weken zijn gemaskerde schutters weer opgedoken in de straten van Palestijnse steden in een openlijke uitdaging aan de Palestijnse Autoriteit en haar veiligheidstroepen. De Palestijnse leiders lijken zich echter geen zorgen te maken over de schutters, hoogstwaarschijnlijk omdat ze behoren tot de regerende Fatah-factie van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit. Palestijnse leiders bewijzen opnieuw dat hun belangrijkste prioriteiten zijn het behouden van hun politieke zetels en het afleiden van alle woede van henzelf naar Israël.

Conclusie
Voor Palestijnse leiders is het ontkennen van de joodse geschiedenis en het joodse erfgoed veel belangrijker dan het bestrijden van een breed en diepgaand scala aan binnenlandse criminaliteit. Terwijl Palestijnen de slachtoffers van geweldsmisdrijven week na week begraven, ondernemen Abbas en zijn functionarissen stap na stap om hun eigen geloofwaardigheid te begraven.

De winnaars? De door Iran gesteunde Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad, die ervan dromen hun controle uit te breiden van de Gazastrook naar de Westelijke Jordaanoever. Deze droom, dankzij het wetteloze en dodelijke regime van de Palestijnse Autoriteit – gefinancierd door het Westen – lijkt dichterbij dan ooit.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Bassam Tawil “The Palestinian War on History” van 11 augustus 2020 op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “De Palestijnse oorlog tegen de Joodse geschiedenis van het Heilig Land

  1. En wat heeft al deze oorlogsvoering, haat, leugens, ontkenning én tientallen resoluties in de VN hen opgeleverd……..nada!

    Maar ze blijven hun energie maar in deze onzin stoppen onder leiding van hun cynische leiders die dagelijks in de Moskee bidden om voortzetting van dit conflikt ($$$$$) en gefinancierd door Europa met haar eigen beweegredenen (Jodenfobie).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.