Hamas blijft met brandballonnen branden stichten in Israël; IDF slaat hard terug

Plaatje hierboven: De Israëlische brandweer heeft de handen vol aan het blussen van brandhaarden die wordt aangestoken met brandballonnen en -vliegers die door Hamas & Co doorlopend vanuit Gaza naar Israël worden geleid

Ook deze zaterdag op de sabbat loopt het brandstichten vanuit Gaza verder met ballonnen die opnieuw 19 branden veroorzaakten in het zuiden en dat al voor de 10de dag op rij …

Op donderdag 13 augustus braken ten minste 29 branden uit in het zuiden van Israël als gevolg van brandbommen en explosieven die aan ballonnen zijn bevestigd en die door terroristen vanuit Gaza naar Israël gelanceerd.

Hun doel? Het in brand steken van Israëlische velden, het vernietigen van dieren in het wild, het voedsel en de bestaandmiddelen van de mensen. Meerdere brandweereenheden hielden zich bezig met branden in de buurt van Sdot Negev, Be’eri, Be’eri Forest, Kissufim, Netiv Ha’asara en in de regionale raden van Hof Ashkelon, Eshkol en Sha’ar Hanegev.

Een reactie van Israël kon niet lang uitblijven. Straaljagers, gevechtshelikopters en IDF-tanks vielen donderdag een aantal terroristische doelwitten van Hamas aan in de Gazastrook.

De IDF-woordvoerder zei dat de aanval gericht was op een post van het Hamas-luchtverdedigingssysteem, ondergrondse infrastructuur en observatieposten van de terroristische organisatie Hamas.

De aanval werd uitgevoerd als vergelding voor het afvuren van brandgevaarlijke ballonnen vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied in de afgelopen week. DE IDF verklaarde:

De IDF neemt alle terroristische activiteiten tegen Israëlisch grondgebied zeer serieus en zal zo veel als nodig blijven optreden tegen pogingen om Israëlische burgers te schaden. De terroristische organisatie Hamas draagt ​​de verantwoordelijkheid voor wat er in en uit de Gazastrook gebeurt en zal de gevolgen dragen van terroristische daden tegen Israëlische burgers.

Israël heeft woensdag ook een aantal terroristische doelen van Hamas in de Gazastrook aangevallen als reactie op het aanhoudende ballonterrorisme. De IDF-woordvoerder zei dat de aanvallen gericht waren op een militaire compound van de zeemacht van Hamas, ondergrondse infrastructuur en observatieposten van de organisatie.

Donderdagochtend keurde minister van Defensie Benny Gantz de aanbeveling goed van de stafchef, de coördinator van de regeringsactiviteiten in de territoria en de veiligheidsdiensten, en beval hij de invoer van brandstof in de Gazastrook stop te zetten.

De beslissing werd genomen in het licht van het voortdurende afvuren van brandgevaarlijke ballonnen vanuit de Gazastrook op het grondgebied van de staat Israël en de ondermijning van de veiligheidsstabiliteit.

Eerder deze week besloot Gantz dat de Kerem Shalom-grensovergang tussen Israël en Gaza zal worden gesloten als reactie op het voortdurende afvuren van brandgevaarlijke ballonnen vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied. De Kerem Shalom-kruising zal worden gesloten, behalve voor de toegang van essentiële humanitaire uitrusting en brandstoffen.

Brandstichting door Hamas in Israël met brandballonnen en -vliegers
Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF attacks Hamas infrastructures in Gaza” van 14 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in Gaza in response to firebombs, explosive devices” en een artikel29 fires broke out in Israeli towns near Gaza due to firebomb-balloons launched by Muslim terrorists” van 13 augustus 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Hamas blijft met brandballonnen branden stichten in Israël; IDF slaat hard terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.