Palestijnen: ‘Joden en Christenen zijn onze grootste vijanden’

De afgelopen jaren voeren Palestijnen een campagne om te voorkomen dat Joden de Tempelberg / het Edele Heiligdom van Jeruzalem bezoeken, een plaats die heilig is voor zowel moslims als joden.

De Palestijnse Autoriteit, Hamas en andere Palestijnse groeperingen blijven de bezoeken afbeelden als ‘gewelddadige invallen door extremistische Joodse kolonisten’, ook al zijn veel van de bezoekers geen extremisten en wonen ze niet in nederzettingen.

De Tempelberg, waar ooit de Eerste en Tweede Joodse Tempels stonden, is de heiligste plek ter wereld voor het Joodse volk. De Palestijnen ontkennen echter elke Joodse historische en religieuze connectie met de Tempelberg en vallen Joden lastig die als toeristen de site bezoeken.

De Palestijnen zeggen nu dat ze niet alleen een probleem hebben met Joden die de Tempelberg bezoeken, maar ook met degenen die willen bidden in een synagoge in een Arabisch land, namelijk de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). In Abu Dhabi, de hoofdstad van de VAE, wordt momenteel een multireligieus complex gebouwd met een synagoge.

De commissie die toezicht houdt op de bouw van het complex zei in een verklaring:

Een kerk, moskee en synagoge zullen voor het eerst een collectieve ruimte delen, die dienen als een gemeenschap voor interreligieuze dialoog en uitwisseling, en de waarden van vreedzaam samenleven en acceptatie tussen verschillende geloofsovertuigingen, nationaliteiten en culturen koesteren.

Het vooruitzicht dat Joden bidden in een synagoge in een ver Arabisch land lijkt Palestijnse moslimfiguren meer zorgen te baren dan het doden en verwonden van duizenden moslims en christenen tijdens de enorme explosie van vorige week in de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet.

In plaats van moslims op te roepen hun inspanningen en middelen te mobiliseren om de inwoners van Beiroet te helpen na de tragedie, hebben Palestijnse moslimleiders de tijd gevonden om de VAE te veroordelen vanwege haar voornemen om Joden toe te staan ​​in een synagoge te bidden.

Deze leiders verzetten zich niet alleen tegen de aanwezigheid van synagogen in een Arabisch land, maar ook tegen kerken. In reactie op berichten dat Joden binnenkort hun eerste gebed zullen houden in de synagoge van de VAE, beschuldigde een groep genaamd The Palestinian Congregation of Khulafa e-Rashideen (The Rightly Guided Successors of Prophet Mohammed) de VAE van handelen in strijd met de Koran en de Hadith (een verzameling tradities met uitspraken van de profeet Mohammed die naast de koran de belangrijkste bron van leiding voor moslims vormen) door ‘loyaliteit’ te tonen aan joden en christenen.

De groep herinnerde de heersers van de VAE aan het koranvers (Surah Al-Ma’idah [5: 51-52) dat zegt:

O jullie die geloofden, neem de joden en christenen niet als bondgenoten. Ze zijn [in feite] bondgenoten van elkaar. En wie een bondgenoot van hen onder jullie is, dan is hij inderdaad [een] van hen. Voorwaar, Allah leidt de mensen die onrecht doen niet. ‘Dus je ziet degenen in wiens hart een ziekte zich haast in [omgang met] hen, zeggende: We zijn bang dat ons een ongeluk zal overkomen.’ Maar misschien zal Allah de overwinning of een beslissing van Hem brengen, en zullen ze, over wat ze in zichzelf verborgen hielden, spijt krijgen. 

De Palestijnse groep uitte zijn verontwaardiging dat het geld van moslims wordt gebruikt om plaatsen van aanbidding te openen voor Joden en ‘kruisvaarders’ en waarschuwde dat Joden mogen bidden in een Arabisch land is een verraad aan de islam:

Deze versnelde stappen in het zoeken naar vriendschap met joden en normalisatie met de zionisten in zijn verschillende vormen, negeren de gevoelens van moslims. De islam, de koran en de hadith bevstigden allemaal de voortdurende vijandigheid van de joden jegens de [moslim] gelovigen tot de dag des oordeels.

Om hun argument te ondersteunen, citeerde de Palestijnse moslimgroep de Hadith die zegt:

Het Uur zal pas worden vastgesteld als je vecht met de Joden, en de steen waarachter een Jood zich zal verbergen zal zeggen: O moslim! Er staat een Jood achter me, dus dood hem.

Dit is niet de eerste keer dat de Palestijnen in opstand komen tegen een Arabisch land vanwege het tonen van tolerantie jegens Joden of het bevorderen van normalisatie met Israël. Onlangs heeft de Palestijnse Autoriteit een zending met medische hulp uit de VAE afgewezen omdat deze via de Israëlische luchthaven Ben Gurion was verzonden.

De PA legde uit dat zij de zending had afgewezen omdat de Palestijnen ‘weigeren een brug te zijn [voor Arabische landen] die streven naar genormaliseerde banden met Israël.’ Door de medische hulp van de VAE af te wijzen – bedoeld om de verspreiding van de coronaviruspandemie te helpen voorkomen – hebben de Palestijnen nog in eigen goal een doelpunt gescoord door hun diepe ondankbaarheid te tonen jegens degenen die hun volk willen helpen.

Door uit te komen tegen interreligieuze tolerantie en de bouw van een synagoge in een Arabisch land, bewijzen de Palestijnen opnieuw dat het conflict met Israël niet gaat over grenzen of controleposten, maar over het bestaansrecht van joden, christenen of Israël.

Al jaren is de wereld ook getuige van moslimmoorden die ‘bijna genocide’ zijn op christenen in Noord-Afrika en Zuidoost-Azië. Tegen deze Palestijnse vijandigheid jegens joden, christenen en vrede met Israël is het belangrijk dat een nieuwe groep genaamd The Arab Council for Regional Integration, die vorig jaar in Londen werd gelanceerd, een geest van partnerschap probeert op te bouwen die geen grenzen kent tussen Joden en Arabieren.

De groep, wiens verklaarde doel het is om alles in het werk te stellen om vrede, coëxistentie en verzoening en integratie tussen de landen in de regio te versterken, publiceerde een video waarin de gevaren worden uitgelegd voor Arabieren die vrede zoeken met Israël: “Beschuldigd van verraad, gegooid In de gevangenis, gebrandmerkt als criminelen, beschuldigd van collaboratie en geëxecuteerd.”

Zulke groepen bieden hoop aan degenen die vrede en co-existentie zoeken tussen joden, christenen en Arabieren, en vertegenwoordigen een tegenkracht voor moslimextremisten die hun volk niets anders te bieden hebben dan ellende en bloedvergieten.

De Palestijnse extremisten die nu de VAE veroordelen voor het bouwen van een synagoge en een kerk beschouwen de Arabische vredestichters ongetwijfeld als verraders die het verdienen om te sterven. Deze extremisten zijn niet onder de indruk van het grote aantal Palestijnen dat besmet is met Covid-19.

Ze zijn niet onder de indruk van de economische crisis op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Ze zijn onbewogen bij de duizenden dakloze, gewonde en dode Arabieren in Libanon. Wat Palestijnse extremisten wel beweegt – diep genoeg om het welzijn van alle Palestijnen overal op te offeren – is de gedachte dat een Jood mag bidden in een synagoge of op de Tempelberg.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Palestinians: Jews, Christians Are Our Enemy” van 13 augustus 2020 op de site van The Gatestone Institute

2 gedachtes over “Palestijnen: ‘Joden en Christenen zijn onze grootste vijanden’

  1. Oeps …..dus toch niet alléén de Joden.

    Zou deze duidelijke boodschap maar snel doorsturen naar de ignorante Europeese politici die ons blijven bestoken met hun onzinnige boodschappen over vrede door een 2-staten ‘oplossing’ en maar achter de rattenvanger uit Ramallah blijven aanlopen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.