Palestijnen uit Judea & Samaria trekken massaal naar de stranden van Israël

Duizenden Palestijnen zijn de afgelopen week vanuit Judea & Samaria illegaal Israël binnengekomen om naar de stranden te gaan, en de autoriteiten hebben geen enkele poging gedaan om hen tegen te houden.

Sommigen geloven dat het Israël op die manier een vinger wil steken in het oog Mahmoud Abbas, chef van de Palestijnse Autoriteit, nadat deze eind mei al haar coördinatie met de Joodse staat stopte – inclusief het coördineren van vergunningen voor Palestijnen om Israël binnen te komen – uit protest tegen het nog niet vervulde plan van Israël om soevereiniteit toe tepassen op delen van Judea & Samaria.

Een hoge Palestijnse functionaris zei:

Ze willen ons bewijzen dat ze, met of zonder coördinatie, burgers binnenlaten, zelfs met het risico van een uitbraak van het coronavirus, ook al wisten ze van tevoren dat de Palestijnen zich niet onder de Israëli’s zouden mengen. Wat meer is, in plaats van dat Palestijnen hun vrije tijd op de Westelijke Jordaanoever nemen en daar hun geld uitgeven, gaven ze er de voorkeur aan het geld te besteden in Israël en niet op de Westelijke Jordaanoever, ook al hebben we het niet over grote bedragen

Plaatje hierboven: ‘Westbank’-Palestijnen op het strand van Tel Aviv, 4 augustus 2020 [beeldbron: Miriam Alster/Flash90]

De krant Haaretz meldde maandag dat de nieuwe methode om Israël binnen te komen via gaten in het grenshek vorige week begon, aan het einde van het islamitische festival van Eid al-Adha. Nadat de eerste pogingen om Israël binnen te komen zonder reactie bleven van het leger kwamen, verspreidde het nieuws zich snel onder de Arabische kolonisten in Judea & Samaria.

Palestijnen hebben korte vakanties voor gezinnen, compleet met transportdiensten naar de verschillende grensovergangen en van daar naar verschillende Israëlische steden met Arabische Israëlische chauffeurs, aldus het rapport. Siham, een moeder van vijf, zei tegen Haaretz:

Mijn kinderen hebben nog nooit de oceaan gezien. Voor hen is het alsof ze bij de belangrijkste attractie ter wereld zijn aangekomen. Het zoute water aanraken en in het zand spelen is de beste, goedkoopste attractie die ik mijn kinderen kan bieden.

Inas, een moeder van drie kinderen die naar Jaffa kwam, vertelde:

We kwamen bij Kafr Biddu en we staken de barrière over bij een opening – niet bij een controlepost of zoiets, alleen een opening in het [scheidings] hek zoals vele anderen. Aan de Israëlische kant stond er een bus op ons te wachten – ik betaalde 30 sjekel (bijna $ 9) en we gingen naar Jaffa. Er was niets bedreigend. Ik was verrast toen ik de Joden [soldaten] naar ons zag kijken zonder ons überhaupt te storen.

Intussen in het ‘concentratiekamp’ van Gaza, die zogenaamde ‘open gevangenis’ waar het “erger leven is dan in het Getto van Warschau anno 1943” … ahum … genieten de Gazanen uitbundig van hun eigen strand … 


Bronnen:

♦ naar een artikelThousands of Palestinians enter Israel, head to beaches; soldiers turn blind eye” van 10 augustus 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van EoZ “Israel is criticized for allowing Palestinians to go to the beach. Then it is criticized for NOT allowing Palestinians to go to the beach” van 10 augustus 2020 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Palestijnen uit Judea & Samaria trekken massaal naar de stranden van Israël

 1. Slechte ontwikkeling.

  Dat er gaten in het verdedigingshek zitten en deze mensen illegaal & ongecontroleerd binnen kunnen komen.

  Goede ontwikkeling.

  Dat deze gehersenspoelde mensen met eigen ogen zien dat die ‘vijandige & gevaarlijke’ Israeli hen gewoon met rust laat bij hun uitstapje aan het strand……. als zij tenminste niets crimineels doen.

  Conclusie.

  Deze palestijnse Arabieren kunnen wel naar het strand in Tel Aviv, maar niet in Gaza.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.