Ontmantel de UNRWA en er komt een kans op vrede

In theorie was het doel van de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) om de Palestijnse Arabieren te helpen en om het Israëlisch-Palestijnse conflict te helpen beëindigen.

In werkelijkheid heeft dit bureau precies het tegenovergestelde gedaan: UNRWA is een primair obstakel geworden dat de staat Israël en de Palestijnse Arabieren verhindert in vrede te leven. Na bijna zeventig jaar moet UNRWA eindelijk worden ontmanteld.

UNRWA, opgericht in 1949, was oorspronkelijk alleen bedoeld om de Palestijnse Arabieren voor een korte periode te helpen. Na voortdurende verlengingen ver buiten zijn oorspronkelijke mandaat, biedt dit bureau nu elke geregistreerde ‘Palestijnse vluchteling’ scholing, gezondheidszorg, sociale diensten en talloze andere voordelen.

Hoewel UNRWA de Palestijnse Arabieren lijkt te steunen, hebben hun acties bewezen dat het hun uiteindelijke doel is om de staat Israël schade toe te brengen. Ten eerste streven de UNRWA-scholen ernaar om hun leerlingen een flagrante antisemitische en anti-Israëlische ideologie bij te brengen.

UNRWA-schoolboeken roemen terrorisme, staan ​​erop dat ‘Palestina’ moet worden bevrijd en hebben de staat Israël vervangen door de ‘staat Palestina’ op hun kaarten. In plaats van recente archeologische opgravingen te erkennen, wordt UNRWA-studenten geleerd om elke Joodse connectie met het land Israël te verwerpen.

Europees geld voor UNRWA scholen:
From the River to the Sea, Palestine will be Free

Net zoals onderwijs de kracht heeft om een ​​hele samenleving te verheffen, zo heeft ook een corrupt onderwijssysteem de kracht om het uit elkaar te halen. Zoals Khaled al Hassan, een oprichter van Fatah en een vroege adviseur van Yasser Arafat, ooit zei, “terwijl Fatah’s terreurcellen slechts één agent tegelijk konden trainen, konden UNRWA-scholen de harten van de massa trainen.”

UNRWA heeft twee beleidsmaatregelen ingevoerd die, wanneer ze samen worden beschouwd, een formidabel obstakel vormen voor het oplossen van het conflict. In tegenstelling tot alle andere bijstandsprogramma’s voor vluchtelingen, verleent UNRWA de vluchtelingenstatus aan de nakomelingen van elke geregistreerde Palestijnse Arabier. Dit betekent in wezen dat zelfs als het achterkleinkind van een geregistreerde vluchteling wordt geboren en getogen in New York, ze nog steeds als ‘vluchteling’ worden beschouwd.

Zoals verwacht is het aantal geregistreerde vluchtelingen enorm gestegen – van 726.000 in 1949 tot meer dan 5.000.000 nu. Ten tweede steunt UNRWA krachtig de Palestijnse Arabische eis om een ​​’recht op terugkeer’ naar het hele land Israël te hebben. Met een geschatte bevolking van 9.000.000 Israëlische burgers, bestaande uit minder dan 7.000.000 Joden, als Israël ooit met deze eis zou instemmen, zou de Joodse Staat ophouden te bestaan.

Plaatje hierboven: De partijdige rol van de Verenigde Naties in de kwestie van de Palestijnse vluchtelingen wordt overduidelijk geïllustreerd door deze inkompoort van het Palestijnse vluchtelingenkamp AIDA van de UNRWA ten noorden van Bethlehem in Judea. De poort heeft de vorm van een sleutelgat met een grote sleutel er bovenop, symbool van de Palestijnse “terugkeer naar Israël”.

Deze eis voor een ‘recht op terugkeer’, gecombineerd met het torenhoge aantal ‘vluchtelingen’, vormde een grote wegversperring op de weg naar vrede. Ten slotte, terwijl UNRWA publiekelijk verklaart toegewijd te zijn aan het verbeteren van de levens van de Palestijnse ‘vluchtelingen’, onderhoudt het privé nauwe banden met Hamas, een bekende terroristische organisatie.

Zowel Suhail al-Hindi, een eenmalige leider van UNRWA, als Muhammad al-Jamassi, een medewerker van UNRWA, zijn verkozen op leidinggevende posities binnen de terreurgroep Hamas. Volgens UN Watch, een vooraanstaande waakhondgroep, werden terreurtunnels ontdekt onder UNRWA-scholen en hebben scholen in Gaza een vertegenwoordiger aangewezen om studenten in Hamas te rekruteren.

Bovendien hebben terreurgroepen deze gebouwen gebruikt om raketten op te slaan, waardoor elk kind werd gedwongen als menselijk schild te fungeren en in eeuwig gevaar te leven. In plaats van op te treden voor de verbetering van de Palestijnse Arabieren onder haar auspiciën, heeft UNRWA het toegestaan ​​dat terroristische organisaties onschuldige kinderen manipuleren in een eindeloze oorlog tegen de staat Israël.

UNRWA blijft financiering ontvangen, zelfs als ze actief werkt om elke vorm van vrede te voorkomen. Na bijna zeventig jaar bestaan, wordt het tijd dat we ons steentje bijdragen om een ​​einde te maken aan dit conflict.

UNRWA moet worden ontmanteld om te voorkomen dat er nog meer onschuldige levens verloren gaan en om Palestijnse Arabische kinderen te beschermen tegen het ontvangen van met haat vervuld antisemitisch onderwijs. Zonder de voortdurende inmenging van UNRWA zullen alle Israëli’s en Palestijnen een grotere kans hebben om ooit naast elkaar te leven, in vrede.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Billet “Dismantle UNRWA and there may be a chance for peace” van 10 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Ontmantel de UNRWA en er komt een kans op vrede

  1. Dit instrument waar doorgeknalde Arabieren met financiele hulp van het beschaafde Westen Israel belagen word niet zomaar ontmantelt.

    Om deze constructie nu te ontmantelen voor zoiets banaals als vrede is ondenkbaar.

    Zolang er gehersenspoelde Arabieren bereid zijn hun leven te geven voor “de palestijnse zaak //ontmanteling van de Joodse Staat Israel” (zonder de eigen handen vuil te maken) …..zijn een paar biljoen Europees belastinggeld een kleine prijs.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.