Hamas ‘dreigt’ Israël met raketten naar zee af te vuren; grenspost van Kerem Shalom gesloten

De terroristen van Hamas in de Gazastrook hebben op maandag een aantal raketten afgevuurd in de richting van de Middellandse Zee na herhaaldelijk vuurgevechten met Israël in de afgelopen dagen, zeiden veiligheidsbronnen en ooggetuigen van Gaza.

Ten minste acht raketten werden in de lucht gezien, op weg naar de Middellandse Zee, zeiden AFP-journalisten in de kuststrook. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Gazastrook noemde de raketlanceringen “een daad van verzet”.

Hoewel het eerder ‘een daad van machteloosheid‘ lijkt vermits in deze coronatijden niemand behoefte aan het theatraal geweldadig vertoon van Hamas en Co en het IDF niet erg onder de indruk is van terroristen die hun raketten in zee afschieten. “Elke poging om burgers in Israël te kwetsen zal zoals steeds snel en kordaat de kop in gedrukt worden,” beloofde de woordvoerder van de IDF.

Hamas liet weten dat het afvuren van de raketten een “boodschap waren aan het adres Israël om te laten weten dat terroristische groeperingen in Gaza er nog steeds zijn en niet zullen zwijgen in het licht van een Israëlische blokkade en agressie“, vertelde een bron dicht bij Hamas aan AFP. De bron merkte op dat de raketbeschieting van maandag samenviel met de recente lancering van brandgevaarlijke ballonnen in Israël.

Hamas maakt moeilijke tijden door en lijkt vandaag eerder op een ouwe tandeloze vent die met zijn pijp vliegen probeert af te vangen. Pathetisch. De Gazanen hebben al vrijwel alles en bij herhaling steeds weer dezelfde tactiek van terreur en geweld gebruikt in een poging om het Land van Israël van de kaart te vegen, maar het heeft helemaal niets opgeleverd. Behalve nog meer kommer en kwel voor de Palestijnen zelves.

Kerem Shalom gesloten
In navolging van de richtlijn van minister van Defensie Benny Gantz, werd besloten dat de Kerem Shalom-kruising tussen Israël en Gaza vanaf dinsdagochtend zal worden gesloten. De richtlijn volgt op het voortdurende afvuren van brandgevaarlijke ballonnen vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied.

De grensovergang van Kerem Shalom, enkel bestemd voor goederen, zal tijdelijk worden gesloten, behalve voor de toegang van essentiële humanitaire uitrusting en brandstoffen.

Ambtenaren in Israël zeiden dat:

Het besluit werd genomen na veiligheidsoverleg en in het licht van herhaalde terroristische daden van terroristische organisaties in de Gazastrook tegen Israëlische burgers, die een schending van de Israëlische soevereiniteit vormen. Het afvuren van brandgevaarlijke ballonnen en het schenden van de veiligheidssituatie in de eerste plaats de inwoners van de Gazastrook, de ontwikkeling van de economie en pogingen om de civiele situatie van haar inwoners te verbeteren, zal schaden. De IDF en de staat Israël zullen resoluut reageren op elke schending van onze soevereiniteit en onze burgers. Hamas is verantwoordelijk voor alles wat er in en uit de Gazastrook met Israël gebeurt, en het zal de gevolgen dragen van het geweld dat tegen de burgers van Israël wordt gepleegd.


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas fires rockets into sea in ‘message’ to Israel” en een artikelKerem Shalom crossing with Gaza to be closed” van 10 augustus 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelHamas terrorists fire 11 rockets into the sea as tensions escalate on the Gaza border” en een artikelIsrael closes Kerem Shalom commercial border crossing with Gaza in response to explosive balloons” van 10 augustus 2020 op de site van Behind The News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.