Israëlische en Duitse jachtpiloten zullen samen KZ Dachau en Olympisch dorp München overvliegen

In een historische primeur zullen de luchtmachten van Israël en Duitsland samen de meer dan 30.000 Joden eren die tijdens de Holocaust in het nazi-concentratiekamp zijn vermoord alsmede de 11 Israëlische atleten die door Palestijnse terroristen zijn gedood tijdens het ‘bloedbad van München’ in 1972.

Israëlische gevechtspiloten zullen geschiedenis schrijven, wanneer ze geplande gezamenlijke militaire oefeningen met hun Duitse tegenhangers zullen houden boven het concentratiekamp Dachau, waar meer dan 30.000 Joden werden vermoord tijdens de Holocaust, en het Olympisch Dorp in München, waar 11 Israëlische atleten En hun coaches werden in 1972 afgeslacht door Palestijnse terroristen.

O.S. München 1972

De Israëlische luchtmacht zal over deze locaties vliegen om de nagedachtenis te eren van degenen die daar zijn omgekomen, meldde Channel 12 zondag. Volgens het rapport zal er tijdens de gezamenlijke oefeningen rekening worden gehouden met coronavirusbeperkingen, waarbij jagersquadrons luchtgevechten, langeafstandsvluchten en bijtanken in de lucht zullen oefenen.

Afgelopen zomer bezocht IAF-commandant generaal-majoor Amikam Nurkin Duitsland om de samenwerking tussen de luchtmachten te ontwikkelen en te versterken. ‘We ontmoeten elkaar hier en herinneren ons wat er in het verleden is gebeurd en doen er alles aan om in de toekomst samen te werken’, zei generaal Nurkin tijdens het bezoek.


Bronnen:

♦ naar een artikel “Israeli, German fighter pilots to conduct joint exercises over Dachau, Munich Olympic Village” van 3 augustus 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.