Hameren op Israël, zodat de grootste mensenrechtenschenders ter wereld ongestraft blijven

Deze week van augustus is het 12 jaar geleden dat in 2008 Russische zogenaamde ‘rebellenlegers’, die gesteund en bewapend werden door Moskou, de Georgische provincie Zuid-Ossetië binnentrokken en annexeerden. Het Russisch leger zal uiteindelijk pas stoppen met zijn opmars en heroveren op zowat 30 kilometers van de Georgische hoofdstad Tbilisi. Een ramp werd ternauwernood vermeden.

Euh…? Interesseert dit iemand? Was er een Jood of een Israëliër in de buurt? Was er ergens in Georgië of in de Oekraïne een Palestijn van het dak gevallen en had een Jood/Israëliër hem een duwtje gegeven? Nope. Niets van dat alles. So what? No Jews, No News. Period! Punt, andere lijn.

De halve wereldbevolking schreeuwt zich al maanden hees tegen Israël omdat de Joodse staat het vredesvoorstel van Trump wil uitvoeren waarin Israël ondermeer gemachtigd wordt om de soevereiniteit toe te passen over delen van Judea & Samaria, in het bijzonder de Jordaanvallei.

Israël als bliksemafleider
Echter het kan diezelfde miljarden Joden- en Israëlhaters geen gram schelen dat Rusland doorzet met het illegaal annexeren en heroveren van gebieden van landen (Georgië, Oekraïne enz.) die het al vroeger al met geweld had veroverd maar opnieuw verloor begin jaren negentig toen het Sovjet Imperium uit elkaar spatte.

En dan hebben ik het niet eens over de mensenrechtenschendingen en ongebreidelde expansiedrift van China (Tibet, Oeigoeren), Turkije (Yezidi, Koerden) en Iran (Syrië, Jemen, Houthi) die net zoals Rusland een stortvloed aan resoluties van de Verenigde Naties en zijn dozijnen neveninstituten worden bespaard.

Zoals bekend is meer dan de helft VN resoluties [!] gericht tegen Israël, de zweer op het gat van elke andere niet-Jood ter wereld. Israël fungeert daarin de facto als de ideale bliksemafleider – Jodenhaat doet het altijd goed en wordt universeel gedeeld – waardoor de grootste mensenrechtenschenders van de wereld ongemoeid en ongestraft dagelijks wegkomen.

Internationaal gespeeld toneel
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op 7 ausgustus 2020 Rusland andermaal opgeroepen om zijn strijdkrachten terug te trekken uit de bezette gebieden van Georgië en de verplichtingen na te komen van de 2008-staakt-het-vurenovereenkomst die het heeft ondertekend om het conflict te beëindigen.

Het Office of Press and Policy Outreach van het Bureau of European and Eurasian Affairs heeft de verklaring op zijn Twitter-account vrijgegeven waarin de Russische strijdkrachten de invasie en bezetting van de regio Tskhinvali (Zuid-Ossetië) veroordeelden.

In de tweet riep het bureau de Russische regering op om de troepen die momenteel de regio bezetten, evenals Abchazië in het noordwesten, terug te trekken en zich te houden aan de overeenkomst die is ondertekend om het vijfdaagse conflict te beëindigen:

Een begeleidende video-toespraak zei dat de bezetter het afgelopen jaar de grens met ‘honderden meters verder’ was opgeschoven in Georgisch gecontroleerd gebied, waardoor het leven van burgers verder in gevaar kwam tijdens de aanhoudende pandemie.

De toespraak had ook betrekking op de ‘ongegronde Russische desinformatie’ tegen het in Tbilisi gevestigde Lugar Centrum voor Volksgezondheid, dat betrokken is bij de strijd tegen COVID-19. De verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken werd vrijgegeven aan de vooravond van de 12e verjaardag van de oorlog in augustus 2008, gemarkeerd op zaterdag.

De VN-Mensenrechtenraad (OHCHR) heeft in juni een resolutie aangenomen over de bezette gebieden van Georgië “Samenwerking met Georgië” in het kader van zijn 43e Sessie. De resolutie over samenwerking met Georgië werd aangenomen met 20 stemmen voor, 2 tegen en 24 onthoudingen.

De Raad verwelkomde hiermee de samenwerking van de regering van Georgië met het Bureau van de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties, haar bureau in Tbilisi en andere relevante internationale en regionale mensenrechtenmechanismen verzocht de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de mensenrechten technische bijstand te blijven verlenen via haar kantoor in Tbilisi.

De Mensenrechtenraad bevestigt opnieuw zijn steun voor de soevereiniteit en territoriale integriteit van Georgië binnen zijn internationaal erkende grenzen. Het document erkent met waardering de inspanningen van de regering van Georgië om de democratie, de rechtsstaat en de bevordering en bescherming van de mensenrechten te versterken, en verwelkomt in dit verband de samenwerking van de regering met de Verenigde Naties en regionale mensenrechtenmechanismen.

De Raad geeft ook uiting aan zijn ernstige bezorgdheid over het voortdurende proces van installatie en verbetering van prikkeldraadhekken en verschillende kunstmatige barrières langs de administratieve grenslijn in Abchazië, Georgië, en de regio Tskhinvali / Zuid-Ossetië, Georgië en aangrenzende gebieden. De Raad roept met klem op tot onmiddellijke en onbelemmerde toegang tot die gebieden.


Bronnen:

♦ naar een artikelAdam Kinzinger: I Strongly Support Georgia’s Immediate NATO Membership” van 22 juli 2020 en een artikelUN Human Rights Council Adopts Resolution On Occupied Territories Of Georgia” van 23 juni 2020 op de site van The Goergian Journal

Een gedachte over “Hameren op Israël, zodat de grootste mensenrechtenschenders ter wereld ongestraft blijven

  1. De geschiedenis van Groenland…..een lesje in Europeese beschaving waardoor nogmaals duidelijk word dat heel het Europeese continent is gebouwd op landjepik!

    Dit zijn de moraalridders die Israel de les lezen, samen met Rusland, China & natuurlijk de Arabische broeders.

    Hilarisch!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.