Qatari-lid van de koninklijke familie heeft wapenleveranties aan Hezbollah toegestaan

Plaatje hierboven: Wenen, 30 juni 2019. Een groep internationale burgers en activisten uit verschillende landen is een campagne gestart om de financiering van mondiaal terrorisme door de regering van Qatar te bestrijden [beeldbron: Suryaa]

De monarchie van Qatar heeft wapenleveringen aan Hezbollah gefinancierd, vertelde een particuliere beveiligingsaannemer deze week aan The Jerusalem Post.

Jason G., die beweert te hebben gewerkt voor westerse inlichtingendiensten en als adviseur van de Golfstaat te zijn geweest, zei dat hij doorgedrongen was in de wapenhandel in Qatar als onderdeel van een misleidende undercoveroperatie.

Een ‘lid van de koninklijke familie’ gaf toestemming voor de levering van militaire hardware aan de door de VS en de EU op de lijst geplaatste terroristische entiteit Hezbollah in Libanon, vertelde hij de Post. Een dossier van Jason G. documenteert de vermeende rol die sinds 2017 wordt gespeeld door een lid van de koninklijke familie uit Qatar In een uitgestrekte regeling om terrorisme te financieren.

De Libanese Hezbollah-organisatie is een Iraanse proxy sjiitische militie, opgericht door het Iraanse Islamitische Revolutionaire Gardekorps (IRGC) van Teheran in Libanon in 1982. Het blijft afhankelijk van Iraanse financiën en steun.

Plaatje hierboven: Brussel, 17 januari 2020. Ambassadeur voor Qatar aan België, Mohammed Sulaiman al-Khulaifi op visite bij koning Filip I en enkele Belgische ministers met van links naar rechts: Philippe Goffin, Pieter De Crem en Alexander De Croo [beeldbron: Qatari Embassy]

Abdulrahman bin Mohammed Sulaiman al-Khulaifi, de ambassadeur van Qatar in België en bij de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), zou naar verluidt hebben geprobeerd Jason G. € 750.000 te betalen om de rol van het regime van Qatar bij het leveren van geld en wapens aan Hezbollah te verzwijgen.

Tijdens een bijeenkomst in januari 2019 met Khulaifi in Brussel zei de gezant: ‘De Joden zijn onze vijanden’, vertelde Jason G.

Jason G., die een alias gebruikt om zichzelf te beschermen tegen vergelding in Qatar, zei dat zijn doel was dat “Qatar stopt met het financieren van extremisten.” De “rotte appels moeten uit het vat worden gehaald en willen dat ze [Qatar] deel uitmaken van de internationale gemeenschap”, voegde hij eraan toe.

Voormalig Knesset-lid Azmi Bishara, een Arabisch-Israëliër die werd beschuldigd van het helpen van Hezbollah in zijn oorlog tegen Israël in 2006, vond onderdak en koninklijke bescherming (en immuniteit van vervolging) in Doha.

In de nasleep van de nieuwe onthullingen hebben prominente Europese politici deze week aangedrongen op een snel optreden tegen de vermeende steun van Qatar voor de financiering van terrorisme en Hezbollah.

Plaatje hierboven: Hezbollah-leider Hassan Nasrallah spreekt met de toenmalige Qatari premier en minister van Buitenlandse Zaken Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani [beeldbron: Reuters]

Nathalie Goulet, een Franse senator die een commissie leidde die jihadistische netwerken in Europa onderzocht en een rapport schreef voor de NAVO over terrorismefinanciering, zei tegen FoxNews.com:

We moeten een Europees beleid hebben ten aanzien van Qatar en vooral voorzichtig zijn met de financiering van terrorisme. België moet de EU om een ​​onderzoek vragen en ondertussen alle Qatari-bankrekeningen blokkeren. We moeten een algemeen beleid afronden met een speciale waarschuwing en een voorzichtig beleid om elke financiering van terrorisme te voorkomen, vooral vanuit landen als Qatar of Turkije’ die de Moslimbroederschap en haar gevaarlijke antisemitische ideologie steunen.

Ian Paisley Jr., een lid van het Britse parlement dat de financiering van terrorisme volgt, zei dat

[…] het gedrag van het Qatari-regime schandalig is en dat de regering, zowel in het VK als in België, resoluut moet optreden. Deze beschuldigingen zijn zeer ernstig, vooral gezien het feit dat de ambassadeur ook ambassadeur is bij de NAVO, en dit moet worden onderzocht en passende maatregelen moeten worden genomen. Hezbollah is een verboden terroristische groepering in Groot-Brittannië en samenwerking met hen kan niet worden getolereerd. Ik zal contact opnemen met de Britse minister van Buitenlandse Zaken en hem vragen deze beschuldigingen te onderzoeken en protest aan te tekenen bij de ambassadeur.

Efraim Zuroff, de belangrijkste nazi-jager van het Simon Wiesenthal Center, een Amerikaanse mensenrechtenorganisatie, zei dat de vermeende rol van Qatar bij de financiering van Hezbollah-terroristen “onmiddellijke actie vereist tegen de betrokkenen en onmiddellijke uitzetting van de Qatari-ambassadeur.”

Volgens Jason G. verstrekten twee Qatari-liefdadigheidsinstellingen contant geld aan Hezbollah in Beiroet ‘onder het mom van voedsel en medicijnen’. Hij noemde de betrokken organisaties de Sheikh Eid Bin Mohammad Al Thani Charitable Association en de Education Above All Foundation.

Jason G. zei dat zijn dossier werd bekeken door Duitse topfunctionarissen van de inlichtingendienst en dat het maar liefst € 10 miljoen kon opbrengen, meldde het Duitse weekblad Die Zeit vorige maand. Dit is niet geverifieerd door de Post. De financiële en liefdadigheidssystemen van Qatar zijn verwikkeld in andere vermeende financieringsregelingen voor terrorisme.

Een rechtszaak aangespannen in New York City beweerde dat Qatari-instellingen, waaronder Qatar Charity (voorheen bekend als de Qatar Charitable Society) en Qatar National Bank, Palestijnse terroristische organisaties financierden, meldde de Washington Free Beacon in juni.

De eisers in de zaak waren onder meer de familie van Taylor Force, een Amerikaanse militaire veteraan die in 2016 werd vermoord door de Palestijnse soennitische terreurorganisatie Hamas in 2016. “Qatar heeft verschillende instellingen gecoöpteerd die het domineert en controleert om felbegeerde Amerikaanse dollars [de gekozen valuta van terroristische netwerken in het Midden-Oosten] naar Hamas en PIJ [Palestijnse Islamitische Jihad] te leiden onder het valse mom van liefdadigheidsdonaties”, luidt de rechtszaak.

In 2014 beschuldigde de Duitse minister van Ontwikkeling Gerd Müller Qatar van het financieren van terroristen van de Islamitische Staat. ‘Dit soort conflicten, dit soort crisis heeft altijd een geschiedenis … De ISIS-troepen, de wapens – dit zijn verloren zonen, waarvan sommigen uit Irak’, zei hij tegen de Duitse publieke omroep ZDF.

“Je moet vragen wie er bewapent, wie de ISIS-troepen financiert”, zei Müller. “Het sleutelwoord daar is Qatar – en hoe gaan we politiek om met deze mensen en staten.” De energierijke Qatari-monarchie is een ‘Club Med voor terroristen’, schreef Ron Prosor, destijds Israëlische ambassadeur bij de VN, in 2014 in de opiniepagina van The New York Times.

De twee gezichten van Qatar:
Met de linkerhand terreur bestrijden
en met de rechter terreur financieren


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Weinthal “Qatari royal family member authorized arms supply to Hezbollah” van 6 augustus 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelEuropean politicians urge swift crackdown on Qatar’s funding of Hezbollah” van 6 augustus 2020 op de site van The Levant

Een gedachte over “Qatari-lid van de koninklijke familie heeft wapenleveranties aan Hezbollah toegestaan

  1. De Qatari koninklijke heersers zijn graag geziene gasten op onze Koninklijke Hoven waar de inwoners als knipmessen voor buigen.

    EU heeft grote problemen met de democratisch & legitiem gekozen regeringen in Polen & Hongarije maar niet met de mensenrechten schendende dictators uit Qatar, Saudi Arabia en ‘palestina’.

    Blijkbaar omdat zij net zo “legitiem & democratisch” gekozen zijn als hun ambtsgenoten uit die landen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.