Hezbollah had de chemicaliën van de explosie in Beiroet voordien opgeslagen in Londen en Duitsland

‘Het ammoniumnitraat moest worden gebruikt voor ‘goed georganiseerd terrorisme’ en had ‘veel schade’ kunnen veroorzaken.’

Toch hebben moslims in Londen, Toronto en elders in het Westen openlijk de vlag van Hezbollah uitgestald, zonder angst voor het trekken van ongewenste aandacht van ordehandhavers. Ze weten dat de westerse autoriteiten zwak zijn en vooral doodsbang om ‘islamofoob’ te worden genoemd. Iedereen weet dat.

Hezbollah bewaarde drie ton ammoniumnitraat, het explosieve denken achter de enorme explosie in Beiroet deze week, in een opslagplaats in Londen, totdat MI5 en de London Metropolitan Police het vonden in 2015. De Libanese terreurgroep bewaarde ook honderden kilo’s ammoniumnitraat in Zuid-Duitsland, die eerder dit jaar werden ontdekt.

Opslag van 2750 kg ammomiumnitraat in Beiroet

De explosie in Beiroet vond plaats in een magazijn dat 2750 ton ammoniumnitraat bevatte dat in beslag was genomen van een schip. De door Iran gesteunde terroristen bewaarden het explosief in duizenden ijspakken in vier panden in het noordwesten van Londen, volgens een rapport in The Telegraph vorig jaar. De tactiek voor het bedriegen van het ijspak werd ook in Duitsland gebruikt.

Een bron werd geciteerd in The Telegraph waarin stond dat het ammoniumnitraat zou worden gebruikt voor ‘behoorlijk georganiseerd terrorisme’ en ‘veel schade’ had kunnen veroorzaken. MI5 arresteerde een man van in de veertig voor het plannen van terroristische aanslagen, maar vond geen bewijs dat de terroristen een aanslag in het VK aan het plannen waren.

Een buitenlandse regering zou MI5 hebben getipt op de voorraad explosieven. KAN meldde dat de Mossad het VK de informatie heeft verstrekt. ‘MI5 werkte onafhankelijk en nauw samen met internationale partners om de dreiging van kwaadaardige bedoelingen van Iran en zijn gevolmachtigden in het VK te verstoren’, vertelde een inlichtingenbron aan The Telegraph.

Het kabinet van de premier reageerde niet op een vraag of Israël het VK hielp de terroristen te arresteren. Duitsland vond de explosievenvoorraden van Hezbollah echter met hulp van de Mossad. De operatie en de inval op moskeeën en inwoners die in april in heel Duitsland met Hezbollah waren verbonden, gingen gepaard met een verbod op de activiteiten van de terreurgroep …


Bronnen:

♦ naar een artikel van Robert Spencer “Hizballah kept three metric tons of ammonium nitrate, the explosive behind Beirut blast, in London storehouse” van 6 augustus 2020 op de site van Jihad Watch

♦ naar een artikel van Yaakov Katz “With Hezbollah in charge, the destruction of Beirut was matter of time” van 6 augustus 2020 en een artikel van Lahav Harkov “Hezbollah stockpiled chemical behind Beirut blast in London and Germany” van 5 augustus 2020 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Hezbollah had de chemicaliën van de explosie in Beiroet voordien opgeslagen in Londen en Duitsland

 1. ‘Moslims in het Westen zwaaiden openlijk met hun Hezbollah vlaggen, in solidariteit met hun terreur broeders in Libanon’.

  Het laat zien dat dit soort sociopaten lak hebben aan énige vorm van menselijkheid.

  Toch benieuwd wanneer onze Westerse autoriteiten eens de lessen gaan leren over het échte gevaar in het Midden Oosten en hier vlak voor onze voordeur.

  Hoe lang nog tot onze regerings leiders zullen begrijpen dat de *Ver van mijn bed show* steeds dichterbij komt door de import van hun
  miljoenen publiek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.