Israëlische ngo start geldinzamelingsactie voor het door rampen getroffen Beiroet, Libanon

De humanitaire ngo Israeli Flying Aid (IFA) [*] heeft een crowdfundingcampagne gelanceerd voor degenen die zijn getroffen door een explosie die de Libanese hoofdstad Beiroet heeft verwoest en veel van de inwoners van de stad dakloos heeft gemaakt of hulp nodig heeft.

[*] ‘Niemand vraagt ​​toestemming om te doden. We vragen geen toestemming om levens te redden. ‘ Israeli Flying Aid (IFA) is een non-profit, op vrijwilligers gebaseerde, niet-gouvernementele organisatie (NGO) die levensreddende hulp verleent aan gemeenschappen die getroffen zijn door natuurrampen en menselijke conflicten, waarbij ze verschillen, vooroordelen, ras, nationaliteit, religie overstijgt.

De IAF heeft zich ten doel gesteld 1 miljoen NIS op te halen, dat zal worden gebruikt om Libanon te voorzien van voedsel, kleding en medische apparatuur. In een gesprek met Ynet riep de oprichter en CEO van IFA, Gal Lusky, de Israëli’s op om mee te doen en de zaak te steunen.

Lusky zei:

Ik roep ons, de burgers van Israël, op om te doneren voor de inwoners van Beiroet. Ik vind het belangrijk dat we het kloppende hart van de Israëlische burgermaatschappij laten zien, dat is gebaseerd op het DNA dat het leven heiligt. Dit is al jaren onze kleine plicht. Zowel om zich te identificeren met het vreselijke verdriet als met het lijden.

Lusky voegde eraan toe dat ze trots was op het eerbetoon dat werd betaald door de gemeente Tel Aviv, waardoor het stadhuis werd verlicht met de kleuren van de Libanese vlag.

Dit drukt compromisloze solidariteit uit met hun lijden en verzet zich tegen het schaden van onschuldigen. Ik ben trots op de gemeente Tel Aviv voor het gebaar, het verwarmt mijn hart, en ik ben er zeker van dat ook de harten van veel Israëli’s en Joden in Israël en de rest van de wereld.

Tijdens het interview voegde Lusky eraan toe dat de IAF vaak hulp biedt en opereert in landen waar Israël geen officiële diplomatieke betrekkingen mee heeft. “Dit omvat Soedan, Irak, Indonesië, Syrië en vele andere landen”‘, zei Lusky. ‘Ik denk dat onze grootste prestatie als samenleving niet is om te verdrinken in onze eigen strijd en zeker niet te handelen vanuit existentiële angst tijdens een dialoog met Libanon. Er is Libanon en dan is er Hezbollah. ‘

Lusky voegde eraan toe dat haar project politieke intriges wil overstijgen. ‘Dit omvat de premiers en Hezbollah. Dit zal een echte dialoog mogelijk maken tussen moeders en vaders uit Israël, en moeders en vaders aan de andere kant. ‘ Het officiële dodental in Beiroet staat nu op 157 en het aantal gewonden overschrijdt de 5000. Tot een kwart miljoen inwoners zijn uit hun huizen verdreven.

Wie wil doneren, kan dat hier doen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Atilla Somfalvi “Israeli NGO starts fundraising campaign for disaster-stricken Lebanon” van 6 augustus 2020 op de site van Ynet News

Een gedachte over “Israëlische ngo start geldinzamelingsactie voor het door rampen getroffen Beiroet, Libanon

  1. Geen woorden maar daden.

    Loze woorden die ‘o zo graag in Europa gesproken worden over bijv. ‘Never Again, maar intussen wél waar mogelijk hand & span diensten verlenen aan alle Israel/Joodse vijanden.

    Dat is het verschil tussen Israeli’s & Arabieren (en hun EU vrienden)

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.