Hezbollah stockeerde ammoniumnitraat in Beiroet om 3de Libanonoorlog tegen Israël te beginnen

De door Iran gesteunde Hezbollah-terreurgroep wist van het ammoniumnitraat dat de enorme explosie in de haven van Beiroet veroorzaakte en was van plan het deze week tegen Israël te gebruiken.

Voormalig minister van Defensie parlementslid Bogie Ya’alon vertelde vrijdagavond aan een Saoedische krant dat een explosie in een wapendepot van Hezbollah voorafging aan de explosie in dit chemische magazijn. Ya’alon voegde eraan toe dat de terreurgroep zowel de haven van Beiroet als de luchthaven van Beiroet controleert.

Hezbollah was van plan om de ammoniumnitraatvoorraad deze week te gebruiken in een ‘Derde Libanonoorlog’, volgens een niet-gesourcede evaluatie gepubliceerd op Kanaal 13. De sjiitische terreurgroep, die een machtige positie heeft in de regering van Libanon, wordt algemeen aangenomen dat het de havenfaciliteit gebruikte voor zijn eigen smokkeloperaties.

Eerder op vrijdag kwam Hezbollah-chef Hassan Nasrallah uit zijn ondergrondse bunker waar hij zich sinds 2006 voor Israël verstopt, om ‘categorisch’ te ontkennen dat Hezbollah wapens had opgeslagen in de haven van Beiroet en zei dat zijn terreurgroep “meer weet over de haven van Haifa dan over de haven van Beiroet.

Nasrallah, een pathologische leugenaar, zei “Wij besturen de haven niet, noch bemoeien we ons ermee, noch weten we wat daar gaande isDe haven van Beiroet is niet onze verantwoordelijkheid, terwijl de haven van Haifa deel uitmaakt van onze d̶e̶f̶e̶n̶s̶ieve [terroristische] strategie“, dreigde Nasrallah “onze verantwoordelijkheid is verzet [tegen Israël].

De chef van de terreurgroep zei dat “alle beweringen dat Hezbollah de haven van Beiroet bestuurt, leugens zijn.” Hij ontkende ook dat een gearresteerde havenbeheerder banden had met Hezbollah.

Nasrallah’s toespraak kwam tot toenemende woede onder het Libanese volk over de nalatigheid, corruptie en wanbeheer van Libanese regeringen, waaronder Hezbollah. Activisten hebben zaterdag opgeroepen tot demonstraties om te protesteren tegen het disfunctioneren van de regering met de slogan voor de mars: “Zij zijn de moordenaars.”

In de afgelopen zes jaar hebben autoriteiten van de Libanese douane, het leger, de veiligheidsdiensten en de rechterlijke macht minstens 10 keer alarm geslagen dat een enorme voorraad explosieve chemicaliën vrijwel zonder enige beveiliging werd bewaard in de haven in het hart van Beiroet.

Tot dusver zijn minstens 16 havenmedewerkers aangehouden en anderen ondervraagd. De explosie heeft 157 mensen gedood, meer dan 5.000 mensen gewond en een grote verwoesting veroorzaakt.

Nasrallah’s grootheidswaanzin


Bronnen:

♦ naar een artikelHezbollah knew about ammonium nitrate at Beirut Port and planned to use it this week against Israel” van 8 augustus 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Aaron Boxerman “Nasrallah ‘categorically’ denies Hezbollah stored any weapons in Beirut port” van 7 augustus 2020 en een artikelIsrael TV: Hezbollah apparently wanted Beirut’s ammonium nitrate for Israel war” van 8 augustus 2020 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Hezbollah stockeerde ammoniumnitraat in Beiroet om 3de Libanonoorlog tegen Israël te beginnen

  1. Hezbollah, een staat in een staat, is als sterkste militie de baas en weet/controleert alles wat er in de haven van Beiroet gebeurt, in/uit gaat.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.