Lynch-poging: ‘We waren omringd door tientallen Arabieren, IDF hield ze tegen’

Plaatje hierboven: Een terrorist van de Al Aqsa Martelaren Brigades (Al Fatah) in Ramallah: “Eerst stevig op de Joden inhakken, daarna praten.” Palestijnen moeten sterven voor Allah “want dat zal ons de staat Palestina opleveren”, volgens hun ‘gematigde’ leider Mahmoud Abbas [beeldbron: UwI]

Op donderdagochtend werd een Joodse buitenpost tussen de Kedumim- en Shavei Shomron-gemeenschappen in Samaria geëvacueerd terwijl een bevel werd uitgevaardigd dat de locatie markeerde als een gesloten militaire zone, waarop een gebouw waar zeven jongeren waren ingetrokken, werd afgebroken door de IDF.

Volgens een bericht van de Hebreeuws-talige Srugim  nieuwssite besloten de voormalige bewoners van de buitenpost na de evacuatie terug te keren om aan de wederopbouw van de buitenpost te beginnen, maar ze waren verrast om Arabieren te vinden die het gebied kwamen omploegen en beweerden dat het van hen was.

Volgens de jongeren begonnen de Palestijnse Arabieren hen te bedreigen “weg te gaan, anders zal je wat meemaken”. Om nog meer te bedreigen, begonnen ze na de sloop van het gebouw de bezittingen van de jongeren te vernietigen.

In de minderheid besloten de jongeren contact op te nemen met de officier die verantwoordelijk was voor Shavei Shomron, die besloot hen te hulp te schieten hoewel het gebied niet onder zijn bevel stond. De legermacht besloot om geen van beide partijen uit het gebied te dwingen, in plaats daarvan de schermutselingen af te breken.

Kort daarna werd duidelijk dat de aanwezigheid van de IDF ter plaatse de jongeren redde van een massale lynchpartij door bijtijds tussenbeide te komen toen een vrachtwagen arriveerde waaruit zo’n 70 Palestijnse Arabieren, gewapend met stokken uitsprongen, kennelijk met de bedoeling de tieners af te ranselen of erger…

Een van de jongens zei tegen Srugim: “Uit het niets werden we plotseling omsingeld door tientallen bloeddorstige Arabieren die gewapend waren met stokken. De IDF weerhield hen ervan ons te lynchen.

Korte tijd later eiste een korps van de grenspolitie dat de partijen het gebied zouden evacueren omdat de plaats werd gedefinieerd als een gesloten militaire zone. Srugim zei dat het informatie had verkregen dat de Arabieren van plan waren vrijdaggebeden in het gebied te houden.

Ongeveer een maand geleden vond een soortgelijke lynchpoging plaats in het gebied waar vier Joden gewond raakten door een menigte van honderden Arabieren, die alleen ontsnapten toen ze lege kogels de lucht in schoten, en die na de aanval werden vastgehouden door de Israëlische politie.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eitan Divinsky “Lynch attempt: ‘We were surrounded by dozens of Arabs, IDF stopped them’” van 7 augustus 2020 en een artikelWatch: Attempted lynch just before Tisha B’av; Indictment filed against Muslim Arab youth who attacked Jew in Jerusalem” van 20 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Lynch-poging: ‘We waren omringd door tientallen Arabieren, IDF hield ze tegen’

 1. Lynchende palestijnen?
  Kanniewaarzijn!

  Lynchende Arabieren?
  Kanniewaarzijn!

  Lynchende Moslims?
  Kanniewaarzijn!

  Deze vredevolle mensen met hun vredelievende religie prediken alléén vrede op aarde voor de héle mensheid……..behalve voor Joden, Christenen, Vrouwen, Holebi’s & andersdenkenden.

  Voor hen zijn, behalve lynchpartijen ook andere opties ingebouwd………..stenigen, vastgebonden door straten slepen, ophangen, messteekje in buik/hals of gewoon doodschieten.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.